Skip to main content
Karim Benzema

JASNA KRIVICA: Benzema odustao od žalbe za uslovnu zbog ucene saigrača

Foto: Profimedia
Prihvatiće realnost.

Napadač Real Madrida, Karim Benzema, odustao je od žalbe na jednogodišnju uslovnu zatvorsku kaznu koju mu je prošle godine izrekao sud zbog ucene bivšeg reprezentativnog kolege Matjea Valbuene.

ZAPALI LETO SA 10 MILIONA

ZAPALI LETO SA 10 MILIONA

NEJMAR, LEVANDOVSKI, DROGBA MU GLEDAJU U LEĐA! Mitrović sedmi najbolji napadač u 21. veku

NEJMAR, LEVANDOVSKI, DROGBA MU GLEDAJU U LEĐA! Mitrović sedmi najbolji napadač u 21. veku

Francuz je u novembru 2021. osuđen na godinu dana uslovne kazne i morao je da plati 75.000 evra na suđenju u Versaju zbog suučesništva u pokušaju ucene reprezentativnog kolege Valbuene.

Sada je zvezda Real Madrida povukla žalbu, potvrdio je francuskoj novinskoj agenciji AFP njegov advokat Hju Vižije.

- To je pravna istina. Ali to nije stvarnost - rekao je novi Benzemin advokat, koji je potvrdio odluku o osudi i jasnoj krivici.

Benzema je bio jedini od petorice osuđenih za pokušaj iznude ili sudelovanja u iznudi koji se žalio na kaznenu sankciju. Sud u Versaju u presudi je rekao da je fudbaler lično intervenisao kako bi uverio svog saigrača da prihvati ucenu.

Benzema nije pokazao nikakvu dobru volju prema Valbueni, naprotiv, sudelovao je u iznudi sa nekim entuzijazmom, čak i radošću, rekao je tada sud, osudivši Benzemu i kaznivši ga strože nego što je tužilaštvo tražilo.

Prema tužilaštvu, Benzema je bio ključna figura u pokušaju iznude i pretnji javnim objavljivanjem intimnih snimaka. U iznudu Valbuene učestvovala su još četvorica optuženika.

Najnovije vesti iz sveta fudbala možete naći OVDE

BONUS GALERIJA

Pogledajte kako izgleda italijanska sportska novinarka Dileta Leota.

Vremenska prognoza
Mestimično oblačno
15 Beograd