Četvrtak 07. dec 2023.
FK Kolubara

KOLUBARA NE MIRUJE! Lazarevčani poručili: Tražićemo pravdu na sudu u Lozani

Foto: MN Press
Ne mire se sa odlukom FSS-a

Fudbalerima Kolubare oduzeto je devet bodova te će se sledeće sezone takmičiti u drugom rangu.

I TUŽILAŠTVO POČELO DA RADI: Proveravaju se nameštanja utakmica u Superligi Srbije

I TUŽILAŠTVO POČELO DA RADI: Proveravaju se nameštanja utakmica u Superligi Srbije

Dragan Džajić sazvao sednicu Skupštine FSS

Dragan Džajić sazvao sednicu Skupštine FSS

Lazarevčani su se obratili javnosti zbog odluke FSS u vidu pisane izjave predsednika kluba Dragiše Uroševića. On je potom održao konferenciju za medije gde je govorio o toj odluci Disciplinske komisije.

Urošević je prvo kritikovao predsednika te komisije Ivana Nikolića koji je govorio o postojanju čvrstih dokaza protiv Kolubare.

- Zašto se gospodin Nikolić po prvi put oglasio posle odluke Fudbalsskog kluba Kolubare da zakaže današnju konferenciju. Čega se to on plaši? Zašto javnosti nije dostupna prijava Ninoslava Spasića, sudijskog predstavnika UEFA? Kao ni naš odgovor na sramne optužbe koje ne sadrže ni jedan jedini dokaz. Zašto javnosti nije dostupna prvostepena odluka Disciplinske komisije sa obrazloženjem koje smo vam danas dali na uvid - rekao je Urošević.

Zapitao se zašto nije javno dostupna prijava sudijskog predstavnika UEFA Ninoslava Spasića kao i prvostepena odluka disciplinske komisije.

- Moram da istaknem da je prema našim saznanjima ovaj gospodin član Upravnog odbora Radnika iz Surdulice, a da je njegov rođeni brat trener u mlađim kategorijama istog kluba. Kada i ovo uzmemo u obzir, postavljamo pitanje da li je ovo baš slučajno? Zahtevamo da se prijava Ninoslava Spasića pokaže javno. 

Predsednik Kolubare kaže da oni neće da se smire dok ne dokažu istinu, kao i da su spremni da idu i na Sud za sportsku arbitražu u Lozani.

– FSS je ovom odlukom odlučio da sam skroji tabelu, kao da su gledali koliko je potrebno bodova da se oduzme Kolubari. Zašto je Kolubara kažnjena bodovno, a Mladost GAT i Spartak novčano? Pravdu ćemo da tražimo na nezavisnom sudu u Lozani. Tamo će FSS morati da priloži sve dokaze koje Nikolić navodi da imaju. Kolubara neće da odustane da brani svoj ugled i čast i niko na tom putu neće moći da nas zaustavi. Ukoliko se u sudu u Lozani ukaže da smo krivi, mi snosimo sve troškove. A ukoliko se ustanovi da nismo krivi, tražim da se Kolubari povrati ugled i čast koja joj je narušena – rekao je predsednik Kolubare.

 

Vremenska prognoza
Pretežno oblačno
3 Beograd