Četvrtak 07. dec 2023.
Savo Milošević

MARKOVIĆ NIJE JEDINI: Milošević KRADE Piksiju još jednog reprezentativca!

Foto: MN Press
Selektor Srbije ga je već kontaktirao, ali...

Tek što je postavljen na mesto selektora Bosne i Hercegovine, čak i pre, Savo Milošević se već bacio na sklapanje tima. Pikirao je nekoliko fudbalera iz okolnih zemalja, pre svega Hrvatske i Srbije, otkriveno je da hoće kapitena Partizana Svetozara Markovića, ali izgleda da nije jedini Srbin.

SVAKI POEN VREDI VIŠE U GRADU SPORTSKIH VELIKANA: Emotivni doček za Davidovca u OŠ „Petar Petrovič Njegoš“

SVAKI POEN VREDI VIŠE U GRADU SPORTSKIH VELIKANA: Emotivni doček za Davidovca u OŠ „Petar Petrovič Njegoš“

”NEĆU DA SE FOLIRAM”: Savov prvi potez na čelu reprezentacije BiH!

”NEĆU DA SE FOLIRAM”: Savov prvi potez na čelu reprezentacije BiH!

PARTIZANU PRETI KAZNA ZBOG NAVIJAČA!

PARTIZANU PRETI KAZNA ZBOG NAVIJAČA!

Naime, ideja Miloševića je da vrati Vladana Kovačevića u reprezentaciju BiH, bez obzira što ju je rođeni Banjalučan odjavio zbog poziva Srbije, odnosno selektora Dragana Stojkovića Piksija. Zvao ga je selektor Orlova, ali još uvek nije debitovao zbog problema sa papirologijom.

Na promociji Miloševića u Sarajevu upravo je pokrenuta ta tema, a bivši naš golgeter je ostao "zakopčan", ne demantujući da postoji kontakt.

- Da li ću da pričam sa Vladanom Kovačevićem? Razgovaraću sa mnogim igračima – rekao je Milošević, što je protumačeno da nije odustao od golmana poljskog Rakova.

Vladan Kovačević
Foto: Profimedia

Kovačević je bio na Piksijevom spisku još u martu, već je odlučio da brani za Srbiju, ali postoje papirološki problemi na realaciji sa FIFA, iako nikad nije branio za A tim BiH, već samo za mladi (sedam mečeva).

Piksi o Kovačeviću: Čekamo pasoš

Selektor Srbije Stojković pričao je zbog čega Kovačević nije debitovao za Srbiju. Bilo je to pred meč sa Mađarskom 7. septembra u Beogradu.

- Nije pitanje volje i želje, problem je tehničke prirode, ta papirologija. Da budem jasniji, radi se o datumu kada je on dobio i da li je dobio srpski pasoš. Jer ako zovete igrača, bez obzira što je Srbin i ima prava po svim regulativima, ako nema pasoš od nekog datuma, a onda ga dobije danas, onda ne može. Mislim da je to problem. Nisam išao da proveravam da li ima ili nema, ako reše to on će debitovati, on je izvanredan golman, moja želja je bila da bude deo tima, ali procedura je takva. Datum izdavanja pasoša i kada ste imali državljanstvo - rekao je Piksi.

Umesto njega mesto je popunio je Boris Radunovića, uz Vanju Milinković-Savića i Predraga Rajkovića.

- Imamo Radunovića golmana koji je imao sjajnu sezonu u Kaljariju, ali prateći sve igrače, pratio sam i drugu ligu Italije. On je jedan od najzaslužnijih što je Kaljari u Seriji A opet. To je nagrada za njega, svako ko pokaže napredak u igri, on će rado biti viđen na spisku. Što se Kovačevića tiče, problem je datum kada je imao srpski pasoš - objasnio je tada Piksi.

 

Vremenska prognoza
Tamni oblaci
2 Beograd