Skip to main content
163. večiti derbi

MILIONSKE KAZNE: Večiti rivali i Terzić moraće DEBELO da plate, Vazura i Vuletić još čekaju

Foto: MN Press
Nazire se epilog 163. Večitog derbija.

Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Srbije (FSS) donela je određene odluke u vezi sa propustima koji su se dogodili na utakmici Partizana i Crvene zvezde u 163. večitom derbiju.

ŠOK PO DOLASKU U BEOGRAD: Trener LIbereca saznao LOŠE vesti, moraće bez njih na Marakanu

ŠOK PO DOLASKU U BEOGRAD: Trener LIbereca saznao LOŠE vesti, moraće bez njih na Marakanu

PAO POTPIS U HUMSKOJ: Zbog njega se Stanojeviću vratio osmeh na lice (VIDEO)

PAO POTPIS U HUMSKOJ: Zbog njega se Stanojeviću vratio osmeh na lice (VIDEO)

VRATIO SE UGO VIJERA: Ponovo će ga trenirati Srbin (FOTO)

VRATIO SE UGO VIJERA: Ponovo će ga trenirati Srbin (FOTO)

Partizan je kažnjen sa milion dinara, a razlozi su sledeći: slaba organizacija utakmice, nepoštovanje mera iz Covid-19 protokola – veći broj lica od dozvoljenog u ložama zapadne tribine, kao i zlupotreba novinarskih akreditacija.

Prilikom visine kazne uzeto je u obzir i to da je Partizan ove sezone već nekoliko puta pravio slične prekršaje u organizaciji utakmice.

Fudbalski večiti derbi
Foto: MN Press

Crvena zvezda se kažnjava sa 300.000 zbog kršenja protokola Covid-19, konkretno, na klupi za rezervne igrače nisu svi nosili maske i bez maski su lica iz medicinskog tima ulazila na teren tokom utakmice.

Bajern je sjajno otvorio sezonu Evroligi s Trinkijerijem na klupi, ima skor 4-1 i trenutno je na prvoj poziciji.  Večeras (21.00) gostuje Real Madridu, koji ima mnogo problema i trenutno ima skor 1-4. I pored svega, kvota na Real je 1,30, a na Bajern čak 3,90. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Real - Bajern.

Zvezdan Terzić, generalni direktor Crvene zvezde, kažnjava se sa 200.000 dinara zbog komentarisanja suđenja. Podsećamo da je Terzić posle utakmice, između ostalog, izjavio da je glavni arbiter meča Novak Simović bio katastrofalan, da je sve sudio u korist Partizana, kao ni da ne zna ko i zašto štiti ovakav Partizan.

Što se tiče Miloša Vazure, generalnog direktora Partizana, zbog izjava posle derbija kada je rekao da je sudija Simović odradio svoj deo posla i da je u poluvremenu dobio poziv koji se ne odbija, postupak je u toku.

Disciplinska komisija je tražila izjavu od Vazure koji se nije izjasnio, a čekaju se i izjave od glavnog sudije Simovića, kao i njegovih pomoćnika Dalibora Đurđevića, Milovana Ristića i četvrtog arbitra Miloša Milanovića. Takođe je tražena i izjava delegata pomenutog susreta Branka Stojakovića.

Na osnovu prijave kapitena Zvezde Milana Borjana pokrenut je postupak protiv potpredsednika Partizana Vladimira Vuletića zbog kršenja članova 22 i 23 Etičkog kodeksa FIFA, člana šest Etičkog kodeksa FS Srbije i kršenja članova 79 i 85 Disciplinskog pravilinka FSS.

 

Vremenska prognoza
Slaba kiša
13 Beograd