Skip to main content
Miloš Milojević, FK Crvena zvezda

MILOJEVIĆ: Zvezda će na proleće biti energična, željna i lepršava

Foto: MN Press
Crveno-beli završili pripreme u Antaliji.

Fudbaleri Crvene zvezde završili su prirpeme u Antaliji, a trener crveno-belih Miloš Milojević remizirao je sve ono što je urađeno u Turskoj.

LEGENDA KOPLJANIKA IMA REŠENJE ZA KRIZU AJAKSA: Izbacite Tadića iz tima (FOTO)

LEGENDA KOPLJANIKA IMA REŠENJE ZA KRIZU AJAKSA: Izbacite Tadića iz tima (FOTO)

MILOJEVIĆ: Imam jasnu sliku ko može, a ko ne može

MILOJEVIĆ: Imam jasnu sliku ko može, a ko ne može

ZA RUBRIKU VEROVALI ILI NE: Uskoro puni 56 godina i VRAĆA se u Evropu da igra ozbiljan fudbal

ZA RUBRIKU VEROVALI ILI NE: Uskoro puni 56 godina i VRAĆA se u Evropu da igra ozbiljan fudbal

- Zadovoljan sam urađenim, odnosom igrača, time koliko smo i kako radili. Postoji kliše da "može bolje" i zaista je moglo, ali odradili smo dosta dobrih stvari i sa aspekta fizike i taktike smo veoma napredovali. Sve to moramo da potvrdimo u prvenstvu, od utakmice sa Vojvodinom pa do kraja šampionata. Nisam zadovoljan kako smo odigrali 45 minuta protiv Ludogoreca, ali mi smo tu utakmicu spremali tako da smo radili jako, imali trening ujutru, probavali stvari, želeli da vidimo šta možemo, a šta ne. Mogli smo i bolje pod tim umorom, ali je i to dobra škola za nas - rekao je Milojević. - Svaki trener ima viziju i način rada, a moja ideja je da trening treba da bude kompleksan i da se u fudbalskom zahtevu ispoštuju energetski, u smislu toga na čemu radimo, da li je to izdržljivost, snaga, brzina, i na taj način smo koncipirali treninge. Ne bih rekao da je igračima bilo lakše, bar ih nisam čuo da to pričaju, mislim da im je bilo i teže, ali za glavu zabavnije. Oni su fudbaleri i sve hoće da rade sa loptom. Bilo je i suvih treninga, ali nikada da tako protekne ceo trening, već deo, sve u cilju toga da se dobije homogenizacija u radu i mislim da su igrači dobro odgovorili na sve zahteve. Nije bilo nikakvih incidenata kao što je čest slučaj na pripremama, usled nervoze zbog duge odvojenosti od porodice i svega. Imali smo dobre uslove koje nam je klub obezbedio i u globalu sam zadovoljan pripremama, ali one nisu nešto čime čovek treba da se ponosi. Pripreme služe da se spremimo i napravimo rezultat na osnovu kog će da nam se sudi. 

Posle svega odrađenog u Antaliji, nema sumnje da je Crvena zvezda spreman za nastavak sezone 4. februara.

- Spremni su fizički, oko toga nema dileme, ali što se meč forme tiče, to smo pokušali da nadoknadimo velikim brojem utakmica. Naravno da prijateljska nije kao takmičarska, ali smo spremni da pokažemo pravo lice u našem prvenstvu - istakao je Milojević i izrazio zadovoljstvo Aleksom Vigom i Lazarom Nikolićem. - Zadovoljan sam obojicom, imaju kvalitet i radimo na tome da se što pre uklope u grupu. Mislim da će biti dobri igrači za Zvezdu.

Osvrnuo se Miloš Milojević i na mlade igrače koji su bili na pripremama sa klubom.

- Svi igrači koji su ovde imaju kvalitet, a nema sumnje da su mladi Zvezdina budućnost. Nastojimo da radimo od nedelje do nedelje, ali imamo odgovornost i da stvaramo igrače za budućnost. Približavamo ih zahtevima, i u nekim mečevima mogu da isprate to, a za neke im treba još rada. Kvalitet imaju, ali moraju da budu uporni, radni i strpljivi. S naše strane, mi ćemo probati da im ukažemo što više možemo prilika, ali Zvezda nije klub bez ambicija, već je svaki rezultat bitan i nije dobro da oni osete da se na njima nešto lomi, u slučaju da ne odigraju kako treba. Smatram da za mlade igrače treba birati utakmice kako bi izrasli u ono što će nam posle trebati u kontinuitetu od njih - rekao je Milojević i potencirao Jegora Priceva i Stefana Lekovića. - Ne volim da izdvajam, ali njih dvojica su odskočila najviše. Prucev ima drugačiju radnu etiku u odnosu na naše mlade. Bori se i radi utakmicu, nije mu sve u zabavi, uz to ima enormne fizičke predispozicije i izuzetno je nezgodan za čuvanje. Takođe, pokriva velik prostor i uz malo mirnoće će biti efikasniji.

Crvena zvedza kao po običaju igra veoma dobru prolećnu sezonu, već poznato ''Zvezdino proleće'', a to naglašava i Milojević.

- Očekujte Zvezdu punu energije, željnu utakmica. U svakom meču ćemo ići na pobedu, to je naša dužnost, ali ćemo nastojati da igramo što lepše kako bi navijači bili u potpunosti zadovoljni. Idemo utakmicu po utakmicu, jer ništa još nije gotovo i niko u januaru nije postao šampion. Igra se do kraja maja, a lično mi je fokus na Vojvodini, do nje gledam - jasan je Milojević uz zahvalnost igračima na sjajnoj saradnji. - Hvala igračima što su me trpeli u raznim raspoloženjima i mislim da je sve veoma korektno prošlo. I kada kritikujem, što nikada ne radim na ličnoj bazi, uvek biram reči. Imamo dobru grupu i igrača i ljudi i mislim da će nastaviti da uveseljavaju naše navijače.

 

Pogledajte kako izgleda Ivana Marušić, devojka Zorana Popovića

 

Vremenska prognoza
Tamni oblaci
17 Beograd