Skip to main content
Mozzart

Mozzart Bet Superliga je počela, a on je bio najbolji u prvih 90 minuta

Foto: Promo
Fudbaler TSC-a Mihajlo Banjac će od kompanije Mozzart dobiti i 50.000 dinara, koje će donirati u humanitarne svrhe, kome god on bude smatrao da treba

Htela ga je Crvena zvezda, hteli su i praška Slavija i Ferencvaroš. Neki su smatrali da TSC previše traži, drugi da on sam premalo trči. Ali Mihajlo Banjac je na startu nove sezone u Mozzart Bet Superligi demonstrirao da je kvalitet tu i da ga ima u izobilju. I zbog toga, as Topolskog sportskog kluba dobitnik je priznanja za najboljeg igrača prvog kola Mozzart Bet Superlige.

Podsetimo, Banjac je obeležio premijerno kolo Mozzart Bet Superlige golom i asistencijom u pobedi na gostovanju kod Čukaričkog od 4:1, pa TSC posle prvog vikenda diše za vrat beogradskim večitim rivalima, iako je po opštem mišljenju imao ubedljivo najteži zadatak.

Zadatak uspešno obavljen, uz presudnu ulogu Banjca. Pored gola i asistencije je imao i devet uspešnih driblinga, 20 pasova u poslednju trećinu protivničke polovine terena, učestvovao je u 17 napadačkih akcija, dva puta saigračima asistirao za šuteve, dobio 12 duela u napadu… Sve su to brojke koje ga svrstavaju na prvo, drugo ili maksimalno treće mesto konkurenciji ofanzivnih vezista.

Od izveštača Mozzart Sporta dobio je ocenu 7,5, što je i najviša ocena dodeljena u prvom kolu srpske elite, dobili su je i Bukari (Zvezda), Natho i Petković (obojica Partizan), ali je opšta procena da je od svih njih Banjac ostavio najbolji utisak i ostvario najveći uspeh.

Po „ofanzivnom indeksu“, koji predstavlja neku sublimaciju svega učinjenog u napadu, samo je Bibars Natho bio bolji od Banjca, ali Partizan je ipak gostovao Javoru, a TSC na Banovom brdu. I stoga: Mihajlo Banjac je najbolji igrač prvog kola Mozzart Bet Superlige.

A baš u sledećem kolu TSC protiv Javora u Bačkoj Topoli. Tada će mu biti uručena i plaketa, a i 50.000 dinara od kompanije Mozzart, koje će Banjac usmeriti u dobrotvorne svrhe, tamo gde on misli da je najpotrebnije.

Mozzart će posle svakog kola donirati 50.000 dinara u humanitarne svrhe, a najbolji igrač te runde dobiće priliku da pomenutu sumu opredeli za ustanovu za koju smatra da joj je pomoć najpotrebnija. Za igrača meseca spremili smo donaciju od 100.000 dinara, a tokom sezone u Mozzart Bet Superligi očekuju vas još brojna prijatna iznenađenja. 

TIM KOLA

Mihajlo Banjac se kao igrač kola, naravno, našao i u idealnom timu prvog kola Mozzart Bet Superlige, koji izgleda ovako: Milan Borjan (Crvena zvezda), Aleksandar Filipović (Partizan), Goran Antonić (TSC), Strahinja Eraković (Crvena zvezda), Stefan Hajdin (Voždovac), Mihajlo Banjac (TSC), Novica Maksimović (Mladost GAT), Osman Bukari (Crvena zvezda), Bibars Natho (Partizan), Mihajlo Petković (Partizan), Milan Mirosavljev (Mladost GAT).

Mozzart
Foto: Promo

 

 

Vremenska prognoza
Pljuskovi slabog intenziteta
15 Beograd