Skip to main content
Novak Đoković

NOVAK NA UDARU ŽESTOKIH OSUDA: "Nemam dokaze, ali..." Australijanac JAVNO NAPAO Đokovića

Foto: Youtube printscreen/ Graham Bensinger
Smatra da je Srbin kontradiktoran.

Prvi reket sveta Novak Đoković ponovo je na udaru kritike. Ovog puta je Sem Grot, bivši australijski teniser, "osudio" Đokovića zbog Srbinovih sugestija da bi Dejvis kup trebalo da se još promeni. On je mišljenja da su komentari našeg asa kontradiktorni.

BAGDATIS JE NEDOSTIŽAN: Ovaj rekord će teško stići i Novak Đoković

BAGDATIS JE NEDOSTIŽAN: Ovaj rekord će teško stići i Novak Đoković

NOLE SNIMIO KAZAHSTANCE: Đokovića RADUJE što će se OVO desiti!

NOLE SNIMIO KAZAHSTANCE: Đokovića RADUJE što će se OVO desiti!

FERNANDO VERDASKO SE OGLASIO: "Žao mi je, ali bar imamo Novaka Đokovića"

FERNANDO VERDASKO SE OGLASIO: "Žao mi je, ali bar imamo Novaka Đokovića"

Naime, mediji navode da ITF uskoro treba da donese odluku gde će se finalni turnir Dejvis kupa igrati, a glavni kandidat je Abu Dabi. U prethodne tri godine (ne računajući prošlu), ovo takmičenje se restruktuiralo, a glavni investitor je Kosmos grupa, koja je uložila tri milijarde dolara da u narednih 25 godina organizuje turnir. Predlog da organizator, umesto Madrida, bude Abu Dabi nije baš naišlo na razumevanje.

Lejton Hjuit je bio posebno glasan u negodovanju.

O ovoj temi nedavno je bio upitan i Novak Đoković, koji je kazao da je zadovoljan promenom Dejvis kupa, ali i da u isto vreme treba poštovati tradiciju i istoriju i, te da bi se domaćin takmičenja trebalo menjati iz godinu u godinu.

Novak Đoković
Novak Đoković
Foto: Reuters

Ipak, Grot je osudio Đokovića što je zadovoljan predlogom o promeni Dejvis kupa, a da u isto vreme traži da se teniska sezona skrati.

- Mogu da vam kažem koji igrači će se pojaviti na 14-dnevnom događaju u Abu Dabiju. To su isti oni koji trenutno brane takmičenje jer su plaćeni za to, da podrže nešto što se zove Davis Cup by Rakuten Finals - rekao je Grot i dodao:

- Ovo nije Dejvis kup, ali pojaviće se igrači kao što je Novak Đoković, koji se očito oglasio, opovrgavajući Lejtonove komentare, rekao da je turniru potrebna promena, prilagođavanje i da se igra u različitim gradovima, a zatim u jednom finale.

Sem Grot
Sem Grot
Foto: Profimedia

Grot kaže da je veliki novac u pitanju.

- Nemam dokaze o ovome, ali verujem da se nešto dešava u ovom pravcu pošto Kosmos troši mnogo novca i ima finansijsku podršku u Abu Dabiju. Takođe, momak koji želi manje turnira tokom godine, kraću sezonu, navija za nešto što će se igrati sredinom decembra. To je veoma kontradiktorno - zaključio je Grot.

Najnovije vesti o prvom reketu sveta čitajte ovde - NOVAK ĐOKOVIĆ.

BONUS GALERIJA:

Pogledajte kako izgleda Marija Ristić, prelepa sestra Jelene Đoković

 

 

 

Vremenska prognoza
Clear sky
9 Beograd