Skip to main content
Dragan Stojković Piksi

PIKSIJEVA MAGIJA - Šta to ima NOVA reprezentacija Srbije, a što nije imala pre?

Foto: MN Press
U čemu je tajna?

Dolaskom proleća, došli su i novi, bolji dani za fudbalsku reprezentaciju Srbije. Ruku na srce, uticao je na to i novi selektor reprezentacije, Dragan Stojković Piksi, zajedno sa svojim stručnim štabom. Sve ono što ga je krasilo kao igrača - hrabrost, samouverenost, pobednički mentalitet, pa i onu sportsku "drskost" pokušava da prenese na naše "Orlove", a izgleda da u tome i uspeva. Polako, ali sigurno. 

Reprezentacija Srbije već je odigrala dve kvalifikacione utakmice za Svetsko prvenstvo, koje će se naredne godine održati u Kataru. Na svom terenu slavila je protiv Republike Irske (3:2), a nakon toga i remizirala sa Portugalom (2:2). 

I jedna i druga utakmica donele su mnogo uzbuđenja, ali sigurno ste primetili kolektivno oduševljenje nacije i novu veru u fudbalsku reprezentaciju. Veru koja je, čini se, odavno izgubljena. 

Možemo da spekulišemo o sastavu, pa i o rezultatu, ali ono o čemu ne moramo i ono što je sigurno jeste da vam najbolja kladionica u regionu daje priliku da na sjajan način podržite na še "Orlove". Pitate se kako? 

Za početak, kliknite OVDE i preuzmite bonus za sportsko klađenje u iznosu od 1.500 DINARA

Naravno da znamo da ćete sastaviti NAVIJAČKI TIKET, a sada imate sve uslove za to.

Već po dolasku Dragana Stojkovića Piksija, za nacionalni tim su se zainteresovali i oni koji su odavno "digli ruke", pa i oni koji nikada nisu ni bili zainteresovani. Baš kako je rekao na konferenciji za medije nakon meča sa Portugalom: "Hoću da svi pričate o tome", i zaista - svi pričamo o tome. A, imamo i o čemu. 

Bilo kako bilo, dve stvari su katakteristične za nas Srbe. Prva je da predugo ostanemo da živimo u prošlosti, ali ovog puta vremena za to nema, jer ma koliko rezultati bili "slatki" i za priču, "Orlovi" već danas nastavljaju borbu za Katar, i to protiv fudbalera Azarbejdžana.

Druga karakteristika je da "poletimo" nakon uspeha, pa prizemljenje bude poprilično bolno. I to je jedan od razloga zbog kojih ne smemo potceniti Azarbejdžan, iako smo svi svesni da imamo i te kako kvalitetniji tim.

Dragan Stojković danas neće moći da računa na Đorđa Despotovića, kao i na Miloša Veljkovića, a Nikolu Milenkovića crveni karton protiv Portugala košta neigranja u Azerbejdžanu.

Međutim, uz kapitena Dušana Tadića, rekordera Aleksandra Mitrovića, heroja nacije Stefana Mitrovića, kao i Dušana Vlahovića, Darka Lazovića i sve druge momke koji su ovog puta zaista spremni da "ostave srce na terenu" - s razlogom možemo da se nadamo pobedi. 

Ne preostaje nam ništa drugo osim da "Orlovima" poželimo sreću, uverili smo se već da ona prati hrabre, a oni to očigledno jesu!
 

Vremenska prognoza
Clear sky
8 Beograd