Skip to main content
Predrag Spasić

TEŠKA ISPOVEST NEKADAŠNJEG ASA PARTIZANA I REALA: Sve sam bio izgubio, pao u depresiju, a ovo me proganjalo

Foto: Profimedia
Jedan autogol ne bledi iz sećanja.

U intervjuu za jedan španski portal, Predrag Spasić, bivši fudbaler Partizana i Real Madrida otkrio je da je nakon završetka karijere upao u velike probleme i da radi kao magacioner za 400 evra kako bi preživeo. Sada je odlučio da i u srpskom mediju govori o životnoj priči koja nije laka.

NEMA DILEMU! Kralj jasan: Bićemo drugi na kraju, mi smo ipak Partizan

NEMA DILEMU! Kralj jasan: Bićemo drugi na kraju, mi smo ipak Partizan

Preminuo legendarni fudbaler Petar Nadoveza

Preminuo legendarni fudbaler Petar Nadoveza

- Uložio sam u jednu firmu neka sredstva koja su mi zbog bombardovanja i svega onoga što se dešavalo, propala, doživeo sam finansijski gubitak. Posle toga sam se razočarao. Pao sam u neku letargiju, depresiju i još neke dodatne loše stvari su se dešavale u mom životu, tako da sam se bogami jedno deset godina borio sam sa sobom i uz pomoć familije, mog brata Bojana i jedne doktorke koja mi je puno pomogla, uspeo sam da se stabilizujem i izlečim od depresije - rekao je Predrag Spasić u razgovoru za Sport klub.

Sada kako kaže, drugačije gleda na neke stvari.

- Ja mogu jedino da kažem da sam sada sasvim normalan i da danas drugačije gledam i cenim neke stvari. A u tom periodu sam radio i neke pogrešne, koje su baš loše uticale na moj privatan život i društveni. Radim u jednoj firmi koja se bavi uvozom robe iz Turske, tu sam kao neki pomoćni radnik koji distribuira dalje širom Srbije.

Ističe da ga je bilo sramota zbog svega šta mu se desilo.

- Pa, meni kada se to sve izdešavalo, malo više sam se povukao u sebe jer sam krivio samog sebe što sam dozvolio da se meni to desi. I onda sam se sklanjao od ljudi, bilo me je iskreno i sramota svega. Tako da je neko vreme prolazilo. Sada imam 58 godina, može da se desi da završim, da upišem tu trenersku, pa da vidim. Nikad nije kasno.

Predrag Spasić
Predrag Spasić
Foto: MN Press

Prisetio se Spasić najvažnijih momenata iz bogate karijere, boravka u Radničkom, Partizanu i igranju za reprezentaciju Jugoslavije na Svetskom prvenstvu. Ipak, trenutak koji se dogodio dok je igrao čuveni "El Klasiko" za Real Madrid ostavio je na njega najjači utisak. Spasić je protiv Barselone postigao autogol i to je jedna od retkih stvari za koju bi voleo da se nije desila.

- To je jedina stvar koju bih promenio da mogu. I što sam relativno mlad prestao da igram, a prestao sam sa svojih 30 godina. Ta ružna uspomena zbog autogola me je stalno proganjala i ostavljala loš pečat. I sada kad pogledam taj gol, deluje mi nestvarno da mi se onako nešto desilo. Ali... izgleda da se i takve stvari nekad događaju. Golman Pedro Haro je krenuo na loptu i rekao da je njegova. Zakonio me je i ja sam bukvalno bio zatečen, da li tamo ili ovamo i ne znam, postavio sam glavu baš gde ne treba. Najgore mi je bilo kad su navijači Barselone skandirali moje ime. Pobedili su nas tada 2:1. Da, na tako velikom derbiju gde se svaka greška gleda… znam da je predsednik Mendoza bio ljut, pa me je sklonio, nisam igrao narednih pet utakmica. Bilo je i u novinama, kao ’ne znam šta je Spasić hteo u tom trenutku’, ko zna koje aludiranje i na šta su mislili. Tako da nije došao Antić najverovatnije više ne bih ni dobio šansu da pokažem sebe u boljem svetlu - zaključio je Spasić.

BONUS GALERIJA

Pogledajte kako izgleda Fabiola Paralo, devojka fudbalera Laga Žuniora

Vremenska prognoza
Clear sky
5 Beograd