Skip to main content
161. Večiti derbi

PRIČA SE SAMO O INCIDENTIMA: Evo šta je ODLUČENO na Zajednici Superlige u vezi STRANACA

Foto: MN Press
Odlučuje Izvršni odbor FSS.

Zajednica klubova Superlige i Prve lige Srbije danas je razmatrala predlog Crvene zvezde da se broj stranaca poveća sa četiri na čak osam! Nakon sednice na sajtu Superlige potvrđeno je da je Zvezda pokrenula zvaničnu inicijativu koja se odnosi na povećanje broja stranih igrača koji imaju pravo nastupa u Superligi Srbije, koja bi bila u primeni od naredne sezone.

TERZIĆ: Vazura LAŽE i zloupotrebljava medijski prostor

TERZIĆ: Vazura LAŽE i zloupotrebljava medijski prostor

OGLASIO SE VAZURA: Pozvao Terzića na TV duel i OPTUŽIO ga da je hteo da izazove TUČU

OGLASIO SE VAZURA: Pozvao Terzića na TV duel i OPTUŽIO ga da je hteo da izazove TUČU

KORENITE PROMENE: Ovo je Tumbin IZBOR za Paragvaj i Litvaniju!

KORENITE PROMENE: Ovo je Tumbin IZBOR za Paragvaj i Litvaniju!

- Navedeni predlog sadržao je određene finansijske obaveze koje bi imao klub koji želi da angažuje više stranih igrača od propisanog broja -  navodi se u saopštenju.

Ova inicijativa prosleđena je na razmatranje Izvršnom odboru Fudbalskog saveza Srbije. O predlogu Zvezde odlučivaće: Slaviša Kokeza, Novica Tončev, Ilija Petković, Slobodan Ilić, Dragan Simović i Miloš Miljanić.

Protiv ovog predloga bila su izričito tri kluba: Partizan, subotički Spartak i Kabel. Ali, pojedini predsatvnici klubova nisu ni glasali u opštem metežu.

Zvezda je, dakle, zatražila povećanje broja stranaca, s tim što bi se za angažman svakog stranog fudbalera preko broja četiri, od strane kluba koji bi ih angažovao, plaćala odgovarajuća suma novca, koja bi potom, predlažu crveno-beli, bila korišćena isključivo za razvoj fudbala u Srbiji.

Konkretno, predlog Zvezde je da da se za petog stranog fudbalera uplaćuje suma od 20.000, za šestog 30.000, za sedmog 40.000 i za osmog 50.000 evra po sezoni.

Zvezdan Terzić
Foto: MN Press

Na platnom spisku Zvezda ima osmoricu stranaca: Ribeiro Santana Žander, Marko Marin, Hose Alberto Kanjas, Radživ Van La Para, Ričmond Boaći, El Fardu Ben, Mateo Garsija i Antonio Mendeš Tomane. Dvojno državljanstvo imaju Milan Borjan (srpsko i kanadsko) i Miloš Degenek (srpsko i australijsko).

U Partizanu tvrde da za ovaj predlog nisu znali i da ga je Zvezda poslala samo pojedinim klubovima. Na sednici Zajednice Superlige se dogodio i težak incident. O tome pročitajte na ovom  LINKU.

Partizan, inače, ima četvoricu stranaca: Sejduba Suma, Bibras Natho, Umar Sadik i Takuma Asano. U sastavu su i trojica crnogorskih fudbalera - Aleksandar Šćekić, Periša Pešukić i Igor Vujačić - ali oni ne ulaze u kvotu stranaca. Dvojno državljanstvo imaju i Rajko Brežančić (srpsko i BiH) i Đorđe Ivanović (srpsko i hrvatsko).

BONUS GALERIJA

Pogledajte kako izgleda Pejdž van Zant, MMA dama

 

 

Vremenska prognoza
Clear sky
17 Beograd