SEĆATE LI SE POSLEDNJEG POLUFINALA VILJAREALA: Prokletstvom penala podmornica potopila samu sebe (VIDEO)

13.04.2022. 10:28
Piše:
Srbija Danas
FK Viljareal, FK Arsenal, / Izvor: Profimedia
Generacija koja se pamti.

Fudbaleri Viljareala priredili su pravu senzaciju u ovogodišnjem izdanju Lige šampiona, eliminisavši favorizovani minhenski Bajern. Posle minimalne pobede u Španiji, na gostovanju u Bavarskoj igrali su pametno, mudro, strpljivo. Primili su gol, ali su ga u samoj završnici i postigli, te tako obezbedili plasman u polufinalu, u kom nisu bili od 2006. godine.

DOKTOR EMERI PREVESLAO NAGELSMANA: Čudo se dogodilo - Viljareal eliminisao Bajern (VIDEO)

DOKTOR EMERI PREVESLAO NAGELSMANA: Čudo se dogodilo - Viljareal eliminisao Bajern (VIDEO)

KAD JE TEŠKO - MODRIĆ I BENZEMA: Real se vratio iz ponora i izbacio Čelsi! Meč godine (VIDEO)

KAD JE TEŠKO - MODRIĆ I BENZEMA: Real se vratio iz ponora i izbacio Čelsi! Meč godine (VIDEO)

NOSTALGIČAR! Tijeri Anri: Prokockana slava sopstvenim grehom patriotizma zbog kog je "visio naopačke"

NOSTALGIČAR! Tijeri Anri: Prokockana slava sopstvenim grehom patriotizma zbog kog je "visio naopačke"

Žuta podmornica je i tada potapala velikane, a korak do finala izmakao im je pred artiljerijom tobdžija, kada je jedno "đule" iz "fregate" udarilo u "berlinski zid" u vidu Jensa Lemana.

Jedno od najinteresantnijih polufinala Lige šampiona odigrano je u upravo u sezoni 2005/06 kada su se sastali Arsenal i Viljareal.

Tim iz malog gradia u okolini Valensije bio je potpuni hit predvođen legendarnim Huanom Romanom Rikelmeom, koji je iza sebe imao velikane Huana Pabla Sorina i ubojitog Dijega Forlana.

Viljareal: Barbosa - Sorin, Aruabarena, Alvarez, Havi Venta - Penja, Rikelme, Markos Sena, Hosiko - Giljermo Franko - Dijego Forlan

Arsenal: Leman - Kembel, Ebue, Ture - Žilberto Silva, Ljunberg, Fabregas, Rejes, Hleb, Flamini - Anri

Stigao je tada tim sa Madrigala do polufinala najelitnijeg klupskog evropskog takmičenja i ukrstio koplja sa Arsenalom. Posle poraza 1:0 u Londonu kada ih je matirao Kolo Ture, usledio je ravanš u Španiji.

Četa Manuela Pelegrinija bila je u tom revanšu puna elana, motiva i zamisli da potopi engleskog velikana, baci ga na kolena i vine se do samog finala Lige šampiona.

Ko se seća tog susreta, dobro pamti dominaciju Viljareala, ubojite napade "osica" u žutom, ali pamti i čuveni penal.

Očajnički su želeli domaći igrači da dođu do gola koji bi ih odveo u produžetak, a najveća nada stigla je u sam smiraj susreta, tačnije u 90. minutu kada je sudija pokazao na belu tačku.

Odgovornost je preuzela prva zvezda tima Huan Roman Rikelme, uzeo je Argentinac zalet, ali je slavlje pokvario čudesni Jens Leman, majstor za penale.

Rezultat na semaforu ostao je nepromenjen, i poslao je Arsenal finale u kome je ekipa Arsena Vengera poražena od Barselone 2:1. 

Te sezone u grupnoj fazi Viljareal je završio prvi, ispred Benfike, Lila i Mančester junajteda, da bi potom u nok-aut fazi eliminisali Glazgov Rendžers, a onda i favorizovani Inter.

Viljareal je krenuo nizbrdo, podmornica je krenula ka dnu, ali se poslednjih godina ponovo izdigla, te je prošle sezone osvojila Ligu Evrope, a ove...ko zna, možda osvoji još jednu evropsku titulu, još vredniju...Na dobrom su putu.

Najnovije vesti iz sveta fudbala pogledajte OVDE

BONUS GALERIJA

Pogledajte kako izgleda Adela Smajić, ćerka legende Partizana Admira Smajića.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.
Piše:
Srbija Danas
13.04.2022. 10:28
Pogledajte više