Skip to main content
FSS

SLUČAJ KOJI POTRESA SRPSKI FUDBAL: Savez PREĆUTNO prekršio pravilo, klubovi optužuju da je sve dogovoreno

Foto: MN Press
Drugarske "veze"

Kršenje pravila, tačka. Ne postoji drugačiji naziv za ono što se dogodilo na sednici Fudbalskog saveza Beograda, za popunu mesta u Beogradskoj Zoni, četvrtom rangu srpskog fudbala.

"ODE U KAFANU I PORUČI VESELU PESMU OD TOME ZDRAVKOVIĆA...": Sivić uzvratio Kosanoviću

"ODE U KAFANU I PORUČI VESELU PESMU OD TOME ZDRAVKOVIĆA...": Sivić uzvratio Kosanoviću

Pravila su jasna, onaj ko ispadne iz lige, nema pravo da se pojavi na tenderu za popunu u istom rangu u narednoj sezoni, međutim, čelnici FSB-a odlučili su ne samo da prekrše dogovor, već i da obmanu one koji bi na regularan način ostvarili svoje ambicije. 

Pravilnik
Foto: FSB/Privatna arhiva

Šta se konkretno dešava? Lokomotiva je ispala iz Beogradske zone, pošto je tim iz njihove regije (Prva beogradska liga) ušao u viši rang, a srazmerno količini timova iz iste regije koji pređu u viši, ispada se u niži rang. Stoga je Lokomotiva po svim pravilima napustila "Zonu", ali...Oni su uprkos pravilima koja nalažu da ne smeju da učestvuju na tenderu za popunu mesta, ne samo učestvovali već i pobedili i dobili svoje mesto u "Zoni".

Najveći gubitnik bio je tim BSK Baćevca, koji je na tenderu bio odmah iza njih (svi koji se prijave iznose ponude novca), te da su pravila ispoštovana, oni bi bili ti koji bi od sledeće sezone igrali "Zonu", pošto su prethodne igrali u Beogradskoj ligi - grupa A.

Ponude
Foto: BSK Baćevac/Facebook/Privatna arhiva

- Lokomotiva je učestvovala prošle sezone i regularno ispala, mi smo bili drugoplasirani na tenderu, iza njih, koji ne bi ni smeli da budu na njemu, što znači da nam je ukradeno mesto koje vodi u viši rang. Propozicije su jasne, znale su se i pre početka sezone. Lokomotiva je ispala jer je još jedan tim iz njihove regije ušao u viši rang, te povlači njihovo ispadanje. Sve je čisto, niko njih nije potpisnuo u niži rang kako su u FSB pokušali da nas obmanu, sva pravila su ispoštovana - rekao je Slobodan Stanimirović iz BSK Baćevca.

Tabela
Foto: Printscreen/Srbijasportnet

On, vidno razočaran ovakvim postpukom čelnih ljudi FSB-a postavlja pitanje dokle će se ovakve stvari više događati.

- Naš fudbal je ovde gde jeste, baš zbog ovakvih stvari. Pa ne poštuju pravila koja su sama doneli. Zato što je u FSS uvek nešto drugarski rađeno i prećutno, neko iz FSS im je namignuo i dozvolio da to urade. Ne mogu da verujem da smo još u nekom dobu gde se to radilo, svaki advokat kome sam se javio je rekao da će sa zadovoljstvom da nas odbrani. Javljaju nam se i iz drugih klubova da pruže podršku, svi žele da se ovakvom ponašanju stane na put - zaključio je Stanimirović.

Mnogi savetuju BSK-u da pokrene krivičnu prijavu, kako bi na sudu zadovoljio pravdu i zasluženo se domogao mesta koje mu je na tenderu pripalo, ali mnogo značajnije od svega biće kako kažu "tiranstvu stati nogom za vrat". 

 

Vremenska prognoza
Clear sky
20 Beograd