Četvrtak 07. dec 2023.
Dejan Stanković

STANKOVIĆ: Braga je diplomski rad

Foto: Srbija Danas
Crvena zvezda gostuje u Portugaliji sutra od 21 čas.

Fudbaleri Crvene zvezde sutra od 21 čas protiv Brage u Portugaliji igraju meč šestog kola grupe F koji odlučuje o tome ko će sa prvog mesta uspeti da se plasira u osminu finala Lige Evrope, a ko nastaviti takmičenje u Ligi konferencija.

Jasno je da je značaj utakmice ogroman za Crvenu zvezdu, a od toga ne beži ni trener Crveno-belih Dejan Stanković.

Mozzart daje najveće kvote na svetu: Bajern 1,60, Atalanta 1,80, Volfzburg 2,50!

Mozzart daje najveće kvote na svetu: Bajern 1,60, Atalanta 1,80, Volfzburg 2,50!

PROBLEMI ZA ZVEZDU: Stanković otkrio ko NE IGRA protiv Brage

PROBLEMI ZA ZVEZDU: Stanković otkrio ko NE IGRA protiv Brage

VOLEĆU ZVEZDU DOK NE UMREM: Prekaljeni štoper želi na Marakanu, iza njega je odlična karijera

VOLEĆU ZVEZDU DOK NE UMREM: Prekaljeni štoper želi na Marakanu, iza njega je odlična karijera

 - Moglo bi se reći da je ovo diplomski rad posle skoro dve godine zajedničkog rada, dobrih utakmica, trofeja. Pokušavam da momcima predočim da imamo šansu da jednom utakmicom uđemo u osminu finala Lige Evrope. Onako kako spremamo utakmicu ne želim da budem od starta podređen. Kada i ako bude trebalo, bićemo svi zajedno podređeni, da odgovorimo na njihovu ofanzivu, ali i da budemo hrabri više sa loptom nego bez nje. Ovo je lepa utakmica ove generacije, jedna od najvažnijih - rekao je Stanković.

Braga čeka Zvezdu u dobroj formi

Braga igra u sjajnoj formi i ima svega dva poraza u svim takimičenjima od prethodnog duela protiv Crvene zvezde u Beogradu kada je šampion Srbije slavio sa 2:1. Jasno je to i Stankoviću.

 - Što se tiče poseda lopte, trebaš da budeš strpliv i organizovan. Imaju kvaliteta u posedu, u zadnjoj trećini gde to dosta dobro rade. Takvi su bili i u Beogradu, pa smo uspeli da pobedimo. Kada patimo, patimo zajedno. Želimo da budemo opasni. Ako treba da se branimo prvih pet minuta, branimo se svi zajedno. U fenomenalnoj su formi, igraju odlično. Nije ista ekipa kao u septembru, posao će nam biti teži, ali se sigurno nećemo predati. Respektujemo ih mnogo, ali nećemo odustajati od našeg cilja. Šta god da se desi mi smo pobednici, ali ovakvu šansu ne treba ispustiti. O našoj volji i želi neću ni da pričam - ističe Stanković.

Sampdorija završena priča

Mnogo se poslednjih dana pisalo o tome da Sampdorije ponovo želi Stankovića na klupi, ali je trener crveno-belih odlučio da jednom za sva vremena završi sa tom pričom:

 - Ne mogu nikom da zabranim da se raspituje o meni i da o meni piše. Ovo je poslednji put da pričam o tome. Ja za Zvezdu nisam vezan ugovorom već emocijama. Svaki čovek u životu treba da bude ambiciozan i fokusiran, ali sada je sve vezano za Zvezdu. To je priznanje da radim dobar posao sa momcima. Neću više odgovarati na ta pitanja. Fokusirao bih se samo na Bragu. Kada sam došao rekao sam da ćemo podizati lestvice što više možemo, a to i radimo u ovom trenutku.

Ulog u utakmici je ogroman, pa nije ni potrebno posebno motivisati igrače što ističe i Stanković.

 - Kad dođu ovakve utakmice igrači su svesni. Ja ne spremam govore, ono što mi naleti kroz emocije to i kažem. Mi se dobro poznajemo i nekad ne moram ni da govorim da bismo se razumeli. Sutra je dan za više. Na ovakvim šansama se radi godinu ili dve. Ova utakmica može da se klasifikuje kao jedna od finala - smatra Stanković koji nije hteo da ističe nijednog pojedinca koji bi mogao da eventualno presudi protiv Brage. - Svako od njih će dati sve od sebe. Uglavom grupa izbaci pojedinca. Gledamo da igramo tako da poštedimo Kataija nekih defanzivnih stvari, da svako da neki svoj doprinos. Ako iskoči pojedinac to je uvek zasluga grupe.

 

BONUS GALERIJA

Pogledajte kako izgleda Maria Kortizia, supruga Pietrosa Sotiroua prvotimca Ludogoreca

 

Vremenska prognoza
Pretežno oblačno
3 Beograd