Skip to main content
FK Kolubara

"VRAĆANJE BODOVA I OSTANAK U SUPERLIGI": Kolubara se žalila Sudu za sportsku arbitražu u Lozani

Foto: MN Press
Ne mire se tako lako sa odlukom.

FK Kolubara žalio se Sudu za sportsku arbitražu (CAS) u Lozani posle oduzimanja bodova i eliminacije iz Mozzart bet Superlige. 

UEFA USVOJILA ŽALBU SRBIJE: Orlovi će imati podršku sa tribina

UEFA USVOJILA ŽALBU SRBIJE: Orlovi će imati podršku sa tribina

”KOME SMETA RADNIČKI U SUPERLIGI”: Ozbiljne OPTUŽBE iz Niša!

”KOME SMETA RADNIČKI U SUPERLIGI”: Ozbiljne OPTUŽBE iz Niša!

STIGLA POTVRDA: Borjan odlazi u Ameriku

STIGLA POTVRDA: Borjan odlazi u Ameriku

Predstavnici tima iz Lazarevca su istakli da "odluka Disciplinske komisije doneta uz flagrantno nepoštovanje procesa", kao i da nisu imali uvid u dokaze na osnovu kojih su kažnjeni, napominjući da je Kolubara jedan od retkih klubova koji su kažnjeni kroz više od 100 slučajeva pokrenutih na osnovu informacija UEFA

Pritom su naveli svoje argumente među kojima je i sluučaj RFK Novi Sad koji je oslobođen krivice uz nedostatak dokaza, iako je i protiv prvoligaša postojala sumnja od strane UEFA. Istovremeno, Kolubara je od CAS-a zahtevala da na zahtev reaguje u što kraćem roku navodeći da je početak naredne sezone zakazan za 22. jul i da je klub u nezavidnoj poziciji u pregovorima sa sponzorima i igračima usled neizvesnosti sudine.

Konačno, zahtev predstavnika kluba iz Lazarevca je da Sud za sportsku arbitražu poništi odluku FSS i da superligaška tabela za sezonu 2022/23 bude formirana uz oduzete bodove čime bi Kolubara završila na devetom mestu, uz 41 osvojen bod.

Imajući u vidu pravnu hijerearhiju, do odluke CAS-a ostaje neizvesnost po pitanju definitivnog izgleda šampionata Srbije za narednus ezonu, a u slučaju da se oduži donošenje odluke suda u Lozani mogao bi da se u pitenje dovede i termin prvog kolatakmičenja predstojeće sezone budući daLazarevčani zahtevaju suspenziju početka prvenstva do odluke Suda za sportsku arbitražu.

Da podsetimo, sporne su bile dve utakmice. To su bili mečevi: Mladost GAT – Kolubara i Kolubara – Spartak u Mozzart Bet Superligi i RFK Novi Sad – Radnički Novi Beograd u Mozzart Bet Prvoj ligi Srbije.

Bodovi su oduzeti samo Kolubari, dok su Spartak i Mladost GAT prošli samo sa finansijskim kaznama od po 3.000.000 dinara. RFK Novi Sad i Radnički Novi Beograd oslobođeni su krivice zbog nedostatka dokaza.

Pogledajte kako izgleda Marina, supruga Vojšeha Ščešnog

Vremenska prognoza
Clear sky
32 Beograd