Skip to main content
Ivica Kralj

"ŽAO MI JE ŠTO JE OTIŠAO IZ PARTIZANA": Kralj ISKRENO o Ivici Ilievu

Foto: MN Press
Crno-beli imaju novog sportskog direktora.

Novi sportski direktor Partizana, Ivica Kralj, govorio je o poslu koji ga čeka na pomenutoj funkciji.

TUHEL U PROBLEMIMA: Posle OTKAZA u Čelsiju, Nemcu sad preti DEPORTACIJA (FOTO)

TUHEL U PROBLEMIMA: Posle OTKAZA u Čelsiju, Nemcu sad preti DEPORTACIJA (FOTO)

Fudbaler iz Vrbasa nije hteo da čeka Srbiju: Igraću za Mađarsku, oni su me ispoštovali

Fudbaler iz Vrbasa nije hteo da čeka Srbiju: Igraću za Mađarsku, oni su me ispoštovali

TADIĆ ODGOVORIO KRITIČARIMA: Nekima ne odgovaram, ali znam ko sam i šta sam

TADIĆ ODGOVORIO KRITIČARIMA: Nekima ne odgovaram, ali znam ko sam i šta sam

Pre svega, legendarni golman crno-belih poručio je kako mu je žao zbog odlaska Ilieva iz kluba.

- Sigurno da ova pozicija nosi veliku odgovornost, to je nešto što sam oduvek želeo. Totalno sam opušten, možda sam to doživeo kao normalan sled događaja. U prinicipu u karijeri, tako i sada nisam išao prečicama, nego sam nekim okolnim putem morao da dođem do cilja. Ovde sam pet godina bio direktor skauting službe. Ivica Iliev je bio kvalitetan sportski direktor, vukao je mnogo dobrih poteza. Možda vam deluje čudno, ali žao mi je što je otišao iz Partizana. Sada sam ja na toj poziciji. Sportski direktor mora da pravi komunikaciju sa omladinskom školom, tako da ću u nekom narednom periodu više provoditi vremena na Teleoptiku, nego ovde na stadionu. Alberta Nađa i Gordana Petrića poznajem decenijama što će nam olakšati komunikaciju kada je u pitanju prvi tim - istakao je Kralj koji smatra da rad u fudbalu sa sobom nosi određenu vrstu pritiska.

- Kada ste deo javnog života morate da se naviknete i na taj pritisak. Tako je bilo i kada sam igrao, tada je bio najveći mogući pritisak, kada od vas zavisi utakmica. Mislim da od toga veći pritisak ne postoji. Sada kada ste na funkciji, onda kroz iglene uši gledaju vaše poteze. Nikada se toga nisam bojao, šta više, to je za mene izazov. Na svima nama je da radimo kao grupa. U poslednje vreme smo svedoci nekih čudnih dešavanja u klubu i našoj okolini, ali to su sporedne stvari. Treba svi da se bavimo Partizanom i učinimo da bude to što jeste. Moja želja je da u narednom peridou da se vrate još neki igrači. Sarađivao sam i družim se i sa Ivanom Tomićem, Batom Mirkovićem, Predragom Mijatovićem, Milivojem Ćirkovićem. Stvarno bih voleo da oni budu na nekin način deo Partizana, kako bi oni hteli. Ovde niko ne treba da se vezuje za bivšu, sadašnju ili buduću upravu. Ipak smo mi svi deo Partizana, proveli smo decenije ovde. Možete da zamislite šta sam sve prošao od kadeta Partizana do ovde. Svi se vezujemo za Partizan, a ne za određene ljude.

Ivica otkriva i da nije dobijao "začuđujuće" poruke kada je imenovaj za šefa sportskog sektora kluba iz Humske.

- Moram priznati da ne. Imao sam dosta poruka, ali sve su sve bile pozitivne i nadam se iskrene poruke. Svi smo svedoci da nismo krenuli sezonu onako kako možemo, ali smo pokazali veličinu i sposobnost da se izdignemo na nivo na kome smo. Ubeđen sam da možemo samo da rastemo, da budemo kvalitetniji nego što jesmo.

 

BONUS VIDEO: Pogledajte kako Sejduba Suma dribla Harija Megvajera

 

Vremenska prognoza
Clear sky
11 Beograd