Skip to main content
Zinedin Zidan, Marko Materaci

ZIDAN ODLUČIO O SVEMU DA PROGOVORI: Evo zašto je udario Materacija u finalu Mundijala (VIDEO)

Foto: Profimedia
Bio je posebno napet.

Finale Svetskog prvenstva u Nemačkoj, na Olimpijskom stadionu u Berlinu, igrano leta 2006. godine, zauvek će ostati u sećanju svih Italijana, koji su tada po četvrti put poslati šampioni planete, međutim sam meč obeležio je jedan nesvakidašnji potez, i  to velikana, pred sam smiraj njegove karijere. 

Doktorima koji su lečili Maradonu će se suditi zbog njegove smrti

Doktorima koji su lečili Maradonu će se suditi zbog njegove smrti

FIFA RANG LISTA: Dobre vesti za Srbiju, promena u vrhu

FIFA RANG LISTA: Dobre vesti za Srbiju, promena u vrhu

Reč je o legendi Galskih petlova, tada velikom fudbaleru, a kasnije i uspešnom treneru, Zinedinu Zidanu, koji je u jednom trenutku glavom u grudi udario Marka Materacija, i tako finale završio pre vremena, direktnim crvenim kartonom.

Povodom svog 50. rođendana, Zizu se u velikom intervjuu za L'ekip osvrnuo na mnoge događaje, između ostalog i incident sa Materacijem. 

Francuska je izgubila posle lošijeg izvođenja penala, a Zidan je sada prvi put otkrio zbog čega je tog dana bio posebno napet - bio je zabrinut za svoju majku.

- Na dan finala majka mi se razbolela. Ne baš teško, ali je bila bolesna. Video sam se sa sestrom koja je kasnije bila sa njom. Materaci je je uvek pričao kako nije psovao moju mamu, što je istina, ali je proklinjao moju sestru - prisetio se Zidan i dodao:

-Kako mi je bolest majke bila na umu, izgubio sam kontrolu nad sobom usled te ranjivosti. Nisam smeo tako da se oprostim od fudbala, ali to je deo moje karijere. Delom i zbog toga uvek govorim kako moja priča sa reprezentacijom Francuske nije završena. Ne želim da se to ovako završi. Još nije gotovo - poručio je Zinedin Zidan koji cilja da jednog dana postane selektor Francuske.

Najnovije vesti iz sveta fudbala pročitajte OVDE

BONUS VIDEO

Dileta Leota - umeće sa loptom

 

Vremenska prognoza
Clear sky
14 Beograd