Skip to main content
KK Partizan, KK Crvena zvezda

DRUGI PIŠU: ABA liga je pred GAŠENJEM, evo šta će biti sa ovogodišnjim FINALOM

Foto: MN Press
Spremaju se tektonske promene.

Sezona u regionalnoj košarkaškoj ABA ligi dostiže vrhunac, Partizan i Crvena zvezda su se plasirali u finale, a velika bura podigla se oko termina zakazanih utakmica, zbog čega je i klub sa Malog Kalemegdana izneo saopštenje.

JOKIĆ ODBIO DA ODGOVORI NA PITANJE! Ovo ga je udarilo jako, samo se okrenuo portparolu i zamolio da propusti (VIDEO)

JOKIĆ ODBIO DA ODGOVORI NA PITANJE! Ovo ga je udarilo jako, samo se okrenuo portparolu i zamolio da propusti (VIDEO)

BEZ NAJJAČIH IMENA: Kako će izgledati tim Amerike na Mundobasketu?

BEZ NAJJAČIH IMENA: Kako će izgledati tim Amerike na Mundobasketu?

Godinama se već šuška kako pojedini timovi smatraju da ovo takmičenje nije potrebno, a za sada je glavna stvar bio plasman u najelitnije takmičenje na Starom kontinentu - Evroligu.

Postoje i brojni zagovornici nacionalnih takmičenja, za koja tvrde da mogu biti dovoljno jaka.

Prema pisanju Kurira, oni su iz vrha Košarkaškog saveza Srbije saznali da će KSS  uraditi sve da napravi moćnu srpsku ligu. Želja je da se uz pomoć jakih kompanija napravi takmičenje u kome će timovi imati i zavidan prihod, a da se pomogne i aktivno podizanje dve velike košarkaške sredine u Srbije. To bi uz ekipe koje su veće učinilo Košarkašku ligu Srbije jednom od najjačih u Evropi.

Naredni korak u celoj priči je vezan za Evroligu. Ukoliko bi Zvezda i Partizan dobili trogodišnje ugovore sa elitnim takmičenjem, apsolutno ne bi postojale prepreke da oni izađu iz ABA lige.

Prohodnost koju regionalno takmičenje ima ka Evroligi nestala bi kada u njemu ne bi bilo srpskih klubova.

Brojne afere, nezadovoljstva kvalitetom takmičenja, organizacioni problemi, loša komunikacija na relaciji takmičenje-klubovi - sve to se nakupilo prethodnih sezona. Nepostojanje jasnog kalendara takmičenja samo je kap koja je prelila čašu. Utisak je da srpski klubovi ne bi izgubili apsolutno ništa izlaskom iz ABA lige (uz uslov da se postigne dogovor sa Evroligom) - piše Kurir. 

KK Crvena zvezda, KK Partizan, Večiti derbi
KK Crvena zvezda, KK Partizan, Večiti derbi
Foto: MN Press

Ono što sve zanima je da li će se ove godine igrati finale regionalnog takmičenja, nakon prvobitnih navoda Zvezde da ne želi da igra zbog termina mečeva.

Finale će se igrati, ali to samo privremeno gasi požar, piše gorepomenuti portal.

Crvena zvezda je nezadovoljna terminima u ABA ligi, i to je javno iskazala saopštenjem, ali odigravanje finalne serije trenutno se ne dovodi u pitanje.

Naravno, ako se pre toga definiše spisak učenika Evrolige i ako na njemu budu crveno-beli, onda se situacija potpuno menja.

BONUS GALERIJA: Pogledajte kako izgleda Danijela Rajić, supruga Pola Džordža

Vremenska prognoza
Slaba kiša
19 Beograd