Utorak 27. feb 2024.
KK Partizan

EVROLIGA PRIZNALA: Monako oštećen u Beogradu, ali i Partizan

Foto: MN Press
Nekoliko problematičnih odluka sudijske trojke.

Košarkaši Partizana slavili su u utorak protiv Monaka u ''Štark'' areni sa 89:85 u 12. kolu Evorlige, a gosti su bili nezadovoljni suđenjem po završetku tog meča, a sada je Evroliga priznala grešku koja se dogodila na samom kraju meča.

Vladimir Jovanović: Svi su na dobitku - i mladi igrači i srpska košarkaSpartak

Vladimir Jovanović: Svi su na dobitku - i mladi igrači i srpska košarka

Milutinov: Nadam se da će Petrušev uskoro da zaigra za OlimpijakosNikola Milutinov

Milutinov: Nadam se da će Petrušev uskoro da zaigra za Olimpijakos

LEJKERSI U FINALU KUPA: Džejmsovih 30 poena za 22 minutaLebron Džejms

LEJKERSI U FINALU KUPA: Džejmsovih 30 poena za 22 minuta

Reč je situaciji posle promašaja Donatasa Motiejunasa, kada su se Panter i Ledej predugo dobacivali pre nego što je lopta stigla do Doužera koji je konačno prebacio na proitivničku polovinu. Ispostavilo se da je to trajalo duže od dozvoljenih osam sekundi što sudije nisu dosudile, a Evroliga je priznala grešku.

Sudije su na meču Partizana i Monaka grešku napravile 35 se,kundi pre kraja kada je Doužeru dosuđen faul u napadu nad Blosomgejmom, što su sudije preinačile posle gledanja snimka. Sledeća greška je bila već pomenuti istek vremena pre nego što je Partizan preneo loptu na polovinu Monaka, da bi zati bila svirana i greška Motiejunasa nad Smailagićem što je takođe bila pogrešna odluka, ali su sudije nju ispravile na licu mesta. Poslednja greška je bila nedosuđen faul Lojda nad Ledejom pre nego što je lopta izbvedena što bi bilo slobodno bacanje za Partizan i lopta sa strane.

 

Vremenska prognoza
Clear sky
15 Beograd