Sreda 29. nov 2023.
Bogdan Bogdanović

GROBARI ĆE BOGDANU BITI ZAHVALNI: Kapiten Srbije Partizanu sredio NBA pojačanje

Foto: MN Press
Ne zaboravlja da pomogne bivšem klubu.

Novi centar Partizana Frenk Kaminski rekao je da se oseća prijatno u crno-belom timu i da je Bogdan Bogdanović uticao na njegov dolazak u Beograd.

PREDSEDNIK PANATINAIKOSA UVEREN: Partizan je bio najjači

PREDSEDNIK PANATINAIKOSA UVEREN: Partizan je bio najjači

PUKLA BOMBA! Potpisao bivši igrač San Antonija, igrao je sa Jagom

PUKLA BOMBA! Potpisao bivši igrač San Antonija, igrao je sa Jagom

- Meni je lako jer tim čini da je tako – tu su igrači koji su ovde već nekoliko sezona i pomažu mi sa svim pitanjima koje imam. Igra je ovde drugačija malo nego u NBA, ali i to učim kako vreme prolazi. Dobro je da pripreme tako dugo traju, mnogo je utakmica i čovek može rano da shvati neke stvari - rekao je Kaminski za Eurohoops i dodao:

- Ovde se više igra fizički, a tu su i razlike u pravilima – nema defanzivne tri sekunde, tako da je teže dati koš. Zato nastojim da se više oslonim na timske akcije, da više razmišljam u tom smeru. Ipak, košarka je košarka svuda.

Potom je 30-godišnjak rezimirao period iza sebe.

Frenk Kaminski
Frenk Kaminski
Foto: Profimedia

- Imao sam dve operacije kolena u prethodne tri godine. Igrao sam veoma dobro pre nego što sam se drugi put povredio, igrao i u NBA finalu sa Sansima (2-4 od Baksa 2021). Trudim se da ne gledam u prošlost. Ovde sam da igram košarku i da uživam u njoj, na najvišem nivou u Evropi – u Evroligi, ali i u ABA ligi.

Kaminski kaže da nije mnogo gledao Evroligu dok je bio u NBA.

- Imao sam saigrače koji su mi govorili da je nivo visok. Bogdan Bogdanović, koji mi je bio saigrač u Hoksima prošle godine, nije propuštao urakmicu. Prethodnih pet leta je uvek bilo interesovanja iz Evrope, ali kada sam rekao Bogdanu za Partizan, samo mi je rekao: ’Idi!’ Kazao mi je sve najbolje o timu, treneru, svima. Učinio je da se osetim komfornim, tako da sam prihvatio ponudu - zaključuje Kaminski.

Vremenska prognoza
Clear sky
-1 Beograd