Subota 09. dec 2023.
Kaminski

HOĆE LI KAMINSKI DA ZAIGRA ZA SRBIJU? Dao je odgovor koji ne isključuje nijednu opciju

Foto: MN Press
Uživa u Beogradu.

Američki košarkaš Frenk Kaminski govorio je o svom prilagođavanju na evropski košarku i očekivanjima za narednu sezonu sa svojim novim klubom Partizanom.

USKORO STIŽE U BEOGRAD: Četvorostruki NBA Ol Star oduševljen - "Jedva čekam da zaigram u Areni"

USKORO STIŽE U BEOGRAD: Četvorostruki NBA Ol Star oduševljen - "Jedva čekam da zaigram u Areni"

PANTER OPČINJEN OVIM IGRAČEM: On je lud, superzvezda!

PANTER OPČINJEN OVIM IGRAČEM: On je lud, superzvezda!

SVE JE POZNATO: Evo kolika pauza očekuje Nemanju Bjelicu

SVE JE POZNATO: Evo kolika pauza očekuje Nemanju Bjelicu

O dosadašnjem boravku u Partizanu kaže:

- Dobro je, uzbuđen sam, biće zabavna sezona, Imamo dobar tim, radujem se utakmicama i takmičenju. Ovde se ozbiljnije priprema za sezonu nego u NBA, srećan sam što je duži taj period predsezone jer mi je pomoglo da pohvatam još neke stvari. Sad mi je lakše i radujem se početku sezone.

Kaminski je pričao i o razlogu doalska u evropsku košarku posle godina igranja u najjačoj ligi sveta.

- Samo prilika da igram, da doprinesem. Poslednje dve od tri godine bio sam povređen, ali sad osećam da sam zdrav, fit, i osećam da imam samopouzdanje. Samo želim da pokažem da imam sposobnost da doprinesem u nekom trenutku. Pomislio sam da je ovo dobro mesto za mene, dobar klub, želim da igram i da uživam u košarci.

Frenk Kaminski
Frenk Kaminski
Foto: MN Press

Na nekoliko pipremnih mečeva pokazao da će Obradović od njega imati velike koristi kad krene sezona. O pripremnom periodu i onome što je uspeo da vidi što dosad nije u karijeri, kaže:

- Pa, ono što je specifično, ovde su navijači divlji, mnogo drugačiji nego što sam navikao. Ali super je, uživam. Ako ste pratili utakmice videli ste da sam sve više i više opušteniji. Postoje razlike u igri ovde i u NBA, ulazim u rutinu za neke stvari, učim neke nove stvari, upijam, svaki meč je sve bolje i bolje. Imamo još nekoliko treninga pred početak i pokupiću još neke stvari.

O radu sa Obradovićem misli sve najbolje.

- Sjajan je. Toliko je pametan. Toliko pažnje poklanja sitnim stvarima, detaljima koje radimo na utakmicama. Taktičar je, pametan je, zaista ima poverenja u svoje igrače. Podržava svakog, hrabri svakog, radi sa svakim. Uživam u takvom radu jer od svakog igrača pokušava da izvuče najbolje kako bi i mi kao tim bili najbolji, i to mi se mnogo sviđa.

Frenk Kaminski
Frenk Kaminski
Foto: MN Press

Neizostavno je bilo pitanje kako se oseća što igra u zemlji svojih predaka.

- To je baš kul. Odrastati u SAD i tamo gledati na Srbiju je nešto potpuno drugačije nego biti ovde i to osetiti. Kul je. Želim i videti malo neka druga mesta, van SAD, gde živim čitav život. Samo sam dvaput dosad bio u Evropi, jednom baš u Beogradu. Lepo je živeti ovde i imati priliku da naučim mnoge stvari, kulturu.

Konačno, Kaminski je otkrio da li je svojevremeno imao poziv KSS i da li bi sada, ako bi stigao poziv sa iste adrese, obukao dres Srbije.

- Nije to nikad bila ozbiljna priča. Ne vidim sebe da igram za neku reprezentaciju, ne znam šta će biti u budućnosti pa ako dođe neki poziv videću, ne znam - zaključio je Frenk Kaminski.

Najnovije vesti o KK Partizan možete naći OVDE.

 

 

 

 

Vremenska prognoza
Pretežno vedro
5 Beograd