clear sky
20°C
01.06.2024.
Beograd
eur
117.1015
usd
108.2069
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan
Podešavanja Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan

PREOKRET ZA UDŽBENIKE! Partizan SRUŠIO Zvezdu u "Areni"! Madar "režirao" povratak

13.03.2023. 19:47
Piše:
Srbija Danas
KK Partizan
KK Partizan / Izvor: MN Press

Peti susret "večitih" u sezoni...

Košarkaši Partizana ostvarili su pobedu protiv večitog rivala, Crvene zvezde. Večiti rival pao je u beogradskoj "Areni" nakon preokreta, rezultatom 92:81 u 21. kolu ABA lige.

SADA JE SVE JASNO: Zvezda oslabljena u velikom derbiju ABA lige

SADA JE SVE JASNO: Zvezda oslabljena u velikom derbiju ABA lige

ZA PARTIZAN VEOMA BITAN MEČ: Real oslabljen na gostovanju Efesu (FOTO)

ZA PARTIZAN VEOMA BITAN MEČ: Real oslabljen na gostovanju Efesu (FOTO)

MICIĆ O AGENTU: Moja je odluka da me predstavlja gospodin Džejson Ren

MICIĆ O AGENTU: Moja je odluka da me predstavlja gospodin Džejson Ren

 ABA liga, 21. kolo:

PARTIZAN - CRVENA ZVEZDA 92:81 (12:24, 21:24, 29:19, 29:15)

Hala: Štark Arena

Sudije: Tomislav Hordov, Luka Kurdum, Milan Nedović

PARTIZAN: Vukčević, Ledej 17 (3sk), Avramović 6, Panter 9, Smailagić 4, Papapetru 2, Egzum 15, Naneli 5, Lesor 27 (8sk), Trifunović, Anđuiđić, Madar 7

CRVENA ZVEZDA: Vildoza 8, Lazarević 5 (4sk), Kampaco 21 (4as, 5sk), Mitrović 17 (3sk), Martin 5, Dobrić 3, Ivanović 2, Nedović, Marković 3, Kuzmić, Petrušev 7, Bentil 10 (5sk)

Partizan je otvorio utakmicu vođstvom od 5:2 posle trojke Zeka Ledeja, ali onda Zvezda ulazi u seriju, Ben Bentil je dominirao u duelima sa Smailagićem i Zvezda je okrenula na 10:5 u svoju korist, a Smailagić je već na sredini prve četvrtine napravio tri prekršaja!

Usledio je tajm-aut, posle kog Kampaco realizuje dva slobodna bacanja za Zvezdinu seriju 10:0, odnosno za vođstvo od 12:5.

Naravno, Lesor je zamenio Smailagića u ekipi Partizana, fauliran je u narednom napadu, ali je pogodio samo jedno slobodno bacanje, dok na drugoj strani Kampaco pogađa i trojku i Zvezda dodatno uvećava svoju prednost - 15:6.

Partizan ne koristi ni sledeći napad, a na drugoj strani Kampaco je ponovo fauliran, ponovo pogađa oba bacanja i već stiže do svojih 11 poena, a crveno-beli su poveli sa 17:6 posle sedam minuta igre.

Željko Obradović ponovo reaguje tajm-autom, ali nije vredelo, Egzum promašuje ''zicer''', a Bentil pogađa za 19:6 u korist Crvene zvezde.

Ništa Partizanu nije polazilo za rukom u napadu, jedva su i slobodna bacanja pogađali, ali neverovatan je bio odnos u skokovima - 17:4 u korist Crvene zvezde tokom prve četvrtine!

Filip Petrušev je ''otvorio'' drugu četvrtinu svojom trojkom za ''plus 14'' u korist Crvene zvezde - 27:13.

Zanimljivo,  iako Partizan ima mnogo problema u napadu, trener Obradović nije uvodio Džejmsa Nanelija u igru, a Aleksa Avramović je tek posle dva minuta od početka druge četvrtine dobio priliku da zaigra, pri rezultatu 30:15 za Zvezdu.

Ušao je nešto kasnije i Naneli, ali bukvalno nijedan Obradovićev potez nije mogao da pokrene njegovu ekipu.

Kampaco je bio sve razigraniji i raspucaniji, a njegovom trećom trojkom Zvezda je stigla i do 20 poena razlike - 44:24.

Ipak, u finišu druge četvrtine Partizan je uspeo da priđe na 14 poena zaostatka i da ipak vrati nadu u preokret - 48:34 je bio rezultat u korist Zvezde posle prvog poluvremena.

Iako su praktično bili već u kanalu, ništa im nije išlo od ruke, ali ipak, drugo poluvreme je donelo novi Partizan. Crno-beli su ušli sa ogromnom dozom samopouzdanja, to su koristili u svakom napadu, pogađali su i dvojke, trojke, ali i slobodna bacanja do kojih su dolazili.

S druge strane, Zvezda je sada bila ta koja nije mogla ništa, promašivali su i gubili lopte, žargonski, kao da su zaboravili da igraju košarku. Pred sam kraj treće deonice, Vildoza je postigao ludu trojku od tablu, ali je Madar uspeo to da neutrališe na drugoj strani i to u poslednjim sekundama.

Tom trojkom je Partizan prišao na tri poena pred poslednju četvrtinu, što je odmah prebacio i u svoju korist. Koliko je Zvezda bila nemoćna, pokazuje i činjenica da su postigli tek 26 poena u poslednje dve deonice.

Sve je to koristio Partizan, postigao je poene, prednost je rasla i na kraju je došla do +11.

Matijas Lesor je sa 27 poena i osam skokova bio najbolji u ekipi Partizana, Zek Ledej ga je pratio sa 17 poena i tri skoka, a Egzum je upisao 10 poena i četiri asistencije.

U Zvezdi, Kampaco je ostao na 21 poenu iz prvog poluvremena, a tom učinku dodao je i pet asistencija i četiri skoka. Luka Mitrović je završio meč sa 13, a Ben Bentil sa 10 poena i pet skokova.

Mnogo je Zvezdi večeras nedostajao Nemanja Nedović koji je odigrao 11 minuta, ali samo u prvom poluvremenu, bez poena. Očigledno da se još nije oporavio od povrede.

Na kraju umalo tuča, Lesor nije zaboravio Petruševu onaj prekršaj iz drugog poluvremena, pokušao je ponovo da se obračuna sa njim, ali su ga saigrači nekako smirili.

Detaljniji prenos meča možete ispratiti u nastavku teksta...

PARTIZAN - CRVENA ZVEZDA 92:81 (12:24, 21:24, 29:19, 29:15)

4/4 (29:15)

KRAJ MEČA!
92:81! Ekipa Partizana je nakon preokreta i odlično odigranog drugog poluvremena savladala Crvenu zvezdu koja je u jednom trenutku meča imala čak 20 poena prednosti.
40. Minut
92:81! Pogađa Dante Eksum za +10 Partizana u poslenjdih 10 sekundi meča! Mitrović je ubacio poene sa posta za 87;79. a Egzum daje šut za 89:79, a sve je bilo gotovo posle trojke Dantea Egzuma.
39. Minut
87:79! Novi poeni Madara za novu dvocifrenu prednost Partizana! Ivanović umanjuje razliku sa linije penala. Kapiten Partizana, Kevin Panter je završio meč sa pet ličnih grešaka. U narednom napadu Mitrović pogađa za dva poena. Tajmaut traži trener Partizana, Željko Obradović.
37. Minut
83:72! Eksum je raspalio Arenu novom TROJKOM! Pre toga je Lesor sve navijače digao na noge, nakon sjajnog zakucavanja. Na drugoj strani poentira Marković, čime dovodi Zvezdu do -11 zaostatka.
36. Minut
76:70! Zvezda je pet mintua bez poena i Markoviću ispada lopta u kontri 2 na 1, a Egzum daje poene za 76:66. Konačno poeni Mitrovića.
34. Minut
74:66! Serija Partizana! Madar je poentirao za 72:66, nakon toga Lazarević maši trojku za Zvezdu, a na drugoj strani zakucava Smailagić! Zvezda bez poena u četvrtoj četvrtini.
33. Minut
70:66! PARTIZAN U VOĐSTVU! Ledej je pogodio TROJKU! Na drugoj strani Fakundo Kampaco je završio utakmicu sa pet ličnih grešaka. Ledej sa penala povećava na +4.
31. Minut
DUŽI PREKID MEČA! Petrušev je napravio grublji start nad Matijasom Lesorom, nakon koškanja košarkaša na terenu, meč je prekinut, sudije gledaju snimak.
30. Minut
65:66! Lesor pogađa i dovodi Partizan na -1! Neverovatan meč u "Areni"

3/4 (29:19)

29. Minut
63:66! Lazarević je bio polovičan sa penala, za Partizan u narednom napadu pogađa Zek Ledej. Vildoza odgovara TROJKOM. Zatim sledio serija od 5:0 Partizana. Ledej je najpre poentirao za dva poena, a zatim je usledila TROJKA Madara!
28. Minut
56:62! Lesor precizan sa linije za slobodna bacanja. Kampaco je napustio igru sa četiri lične greške, što je veliki problem za Zvezdu u nastavku meča.
27. Minut
51:62! Ledej maši sa linije penala, Mitrović zakucava na drugoj strani uz pas Kampaca, zatim i Petruševa. Serija od 4:0 gostiju za novu dvocifrenu prednsot Zvezde.
26. Minut
50:58! Panter za TRI POENA i smanjuje predsnost Crvene zvezde! Izgubljena lopta gostiju na drugoj strani, što koristi Lesor za nove poene! Crno-beli nakon dugo vremena, na jednocifrenom zaostatku.

večiti derbi
večiti derbi / Izvor: Srbija Danas

24. Minut
45:56! Lesor pravi treću ličnu i faulira Hasana Martina, a on pogađa sa penala za 51:38. Ledej iz kornera promašuje, ali i Bentil "zida" preko Ledeja i promašuje. Avramović greši u prodoru, a Vildoza se upisuje u strelce uz faul!
20. Minut
38:51! Avramović pogađa za Partizan u otvaranju drugog poluvremena. Uzvraća na drugoj strani Lazarević, ali Avramović ponovo poentira.

2/4 (21:24)

20. Minut
34:48! KRAJ PRVOG POLUVREMENA! Avramović promašuje za tri poena, ali Papapetru hvata tu loptu i ubacuje za dva poena!

KK Crvena zvezda
KK Crvena zvezda / Izvor: Srbija Danas

19. Minut
32:48! Petrušev poentira nakon pasa Kamapca! Panter je na drugoj strani pogodio TROJKU u umanjio dvocifrenu prednost gostiju. Lesor izvodi svoje 16. bacanje na utakmici za 32 poen crno-belih. 
18. Minut
26:44! Kamapaco novom TROJKOM dovodi Zvezdu do +20, ali smanjuje tu razliku Lesor na drugoj strani. Neverovatno poluvreme Argentinca, koji je do sada upisao čak 19 poena!
17. Minut
22:39! Kampaco pogađa neverovatnu TROJKU preko Zeka Ledeja za +17 i novu najveću prednost crveno-belih.

KK Crvena zvezda
KK Crvena zvezda / Izvor: Srbija Danas

16. Minut
22:36! Konačno uspeva Partizan da odigra napad bez greške. Pogodio je Matijas Lesor za 21:34, međutim, u narednom napadu pogađa Martin Lesor pogađa pored Petruševa vrlo lako za 34:21, a Martin se nalazi ispod koša sa Panterom i pogađa - 36:21. Ipak, treći faul pravi Martin, izlazi i menja ga Bentil. što znači da će Petrušev na "pet". Sa penala opet loš Lesor - 36:22. Nedović loše šutira trojku, a Bentil ostaje na zemlji posle nezgodnog udarca. Ipak, sve je u redu sa njim. 
14. Minut
19:34! Nakon slobodnog bacanja Ognjena Dobrića stiže Zvezda do +15. Košarkaš Zvezde je pre toga poentirao, a tom prilikom ga je faulirao Lesor. Prilikom guranja ispod koša je došlo do koškanja između Petruševa i Ledeja, ali situacija nije eskalirala. Petrušev ukucava asistenciju Kampaca u koš za 32:19. Martin daje poene ispod koša za 34:19 i Željko Obradović zove minut odmora. 

 

trojka
trojka / Izvor: Srbija Danas

10. Minut
13:27! Počela je druga četvrtina!  Prvi napad za Zvezdu. Otvara je trojkom Filip Petrušev za novu najveću prednost gostiju.

 1/4 (12:24)

10. Minut
12:24! KRAJ PRVE ČETVRTINE! Poslednji napadi prve četvrtine brzo su prekidani faulovima na obe strane. Lesor je bio precizan sa penala za crno-bele.
10. Minut
11:22! Marković pogađa TROJKU iz ugla i vraća +11 crveno-belima.
09. Minut
11:19! Uspeva Partizan vezanim poenima Egzuma da smanji prednost gostiju. U narednom napadu Kampaco promašuje za tri poena, ali Bentil hvata loptu pod košem, međutim i on je promašio.
08. Minut
6:19! Panter je smanjio prednost Zvezde sa linije penala, ali Kampaco uzvraća TROJKOM! Nakon promašaja crno-belih, Kampaco se ponovo našao na liniji za slobodna bacanja. Željko Obradović reaguje tajm-autom. Međutim već u narednom napadu, Egzum promašuje, Bentil i Kampaco kombinuju za maksimalno vođstvo Zvezde na ovom meču.
07. Minut
5:12! Nastavlja se serija Crvene zvezde. Kampaco povećava prednsot sa linije za slobodna bacanja.

Fakundo Kampaco
Fakundo Kampaco / Izvor: MN Press

 

06. Minut
5:10! Serija Crvene zvezde koja vezanim poenima Bena Bentila stiže do +5.
03. Minut
5:6! Prva TROJKA košarkaša Partizana na meču. Pogodio je Zek Ledej za 5:2. Na drugoj strani uzvraća Lazarević. Nakon izgubljene lopte crno-belih, Kampaco se našao na liniji za slobodna bacanja. Odakle dovodi Zvezdu u vođstvo.
02. Minut
2:2 Prvo izjednačenje na meču! Poravnava Fakudno Kampaco.
02. Minut
2:0 Alen Smailagić postiže prve poene za ekipu Partizana!
01. Minut
MEČ U "ARENI" JE UPRAVO POČEO! Prvi napad izborila je ekipa Partizana.

Pogledajte kako je izgledao doček Duška Ivanovića u Areni.

 

Partizan je trenutno prvi na tabeli ABA lige sa 18 pobeda i dva poraza. Crvena zvezda je druga sa skorom 17/2 uz meč manje.

 

 

Pogledajte kako izgleda Kelen, supruga Žuninja, fudbalera Mitjilanda

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.