Skip to main content
Marina Maljković

MARINA HVALI IGRAČICE: Pobedili smo veliku ekipu, oni su TIMČINA za nas

FOTO: FIBA.Basketball
Selektorka zadovoljna i podrškom sa tribina.

Selektorka Srbije Marina Maljković ocenila je igru naših reprezentativki posle pobede nad Japanom u drugoj rundi Svetskog prvenstva. 

Košarkašice Srbije slomile Japan za prvi trijumf na Svetskom prvenstvu

Košarkašice Srbije slomile Japan za prvi trijumf na Svetskom prvenstvu

ANDERSON ZADOVOLJNA POSLE PRVE POBEDE NA SP: Mlađe igračice su bile sjajne

ANDERSON ZADOVOLJNA POSLE PRVE POBEDE NA SP: Mlađe igračice su bile sjajne

OČEKIVANO JE ZAVRŠIO U EVROLIGAŠU: Pontika kod Radonjića u Panatinaikosu

OČEKIVANO JE ZAVRŠIO U EVROLIGAŠU: Pontika kod Radonjića u Panatinaikosu

- Moram da istaknem da smo pobedili veliki tim. To kažem jer dobro poznajem snagu azijske košarke, posle dve godine rada u Japanu i još toliko u Kini. Imam izuzetan respekt prema njima i zato kažem da je ovo velika pobeda za naš mladi i neiskusni tim - istakla je Marina Maljković.

Potom je govorila o mladim igračicama.

- Neke stvari se mogu promeniti brzo, a neke ne jer je za to potrebno vreme. To je proces učenja, kao kad vaspitavate dete, ne možete da ga naučite sve u jednom danu. Ali, naše mlade igračice brzo usvajaju ono što se od njih traži, što su pokazale i protiv Japana. Upravo ovakve velike utakmice im nedostaju i samo kroz ovakve mečeve će moći da smanje greške i oscilacije.

- Užasno je važno da se shvati da naša ekipa nije samo mlada po godinama, već imamo i jako slab kvalitet lige u Srbiji. Tu nema nijedne takmičarski jake utakmice. Zamislite kada deca iz kraja ili školskog dvorišta izađu i igraju sa ovako jakim timovima, ma timčinama za nas - istakla je Marina Maljković.

Istakla je Marina i dobru podršku koju naša selekcija ima u Australiji. 

- Ono što je izuzetno važno, ovoliko naših ljudi na utakmicama nam mnogo pomaže i molim ih da budu do kraja uz nas i da dolaze utakmice. Njihova podrška baš mnogo znači našem neiskusnom timu - poručila je Marina Maljković.

Duel sa domaćinom u nedelju je velika prilika za naše devojke. 

- To će biti prilika da rastemo i da učimo. Mnoge devojke su do sada samo gledale na tv-u takve utakmice, koje se igraju pred 10.000 i više gledalaca. Očekujemo i da će nas dočekati izuzetno našpanovana domaća selekcija, koja je iziritirana što smo je pobedili u Beogradu. Pametno bi bilo da posle ove velike pobede ekipa bude spremna da protiv Australije pokaže svoju najbolju stranu i da na prvom mestu smanji broj grešaka - zaključila je Marina Maljković.

BONUS VIDEO: Pogledajte mađioničarski trik Svetislava Pešića

 

Vremenska prognoza
Clear sky
5 Beograd