Ponedeljak 04. mar 2024.
Partizan - Monako

LEGENDA CRNO-BELIH POSLE MEČA SA PARTIZAN - MONAKO: Mislim da su sudili katastrofalno

Foto: MN Press
Crno-beli su slavili posle produžetka.

Košarkaši Partizana su u 12. kolu Evrolige pobedili Monako sa 89:85 posle produžetaka, ali jasno je i laicima bilo da sudijska trojka nije bila dorasla jednom ovakvom meču.

HLADNOKRVNI KABOKLO POSLE TROJKE DŽEJMS: Nisam se osećao loše...Bruno Kaboklo

HLADNOKRVNI KABOKLO POSLE TROJKE DŽEJMS: Nisam se osećao loše...

LITVANAC BESAN POSLE PORAZA U BEOGRADU: Ovo je sramota za EvroliguDonatas Motejunas

LITVANAC BESAN POSLE PORAZA U BEOGRADU: Ovo je sramota za Evroligu

Dižemo glavu gore i trudimo se da dajemo koševe kada je potrebno Pi Džej Doužer, Džejms Naneli

Dižemo glavu gore i trudimo se da dajemo koševe kada je potrebno

Bivši kapiten crno-belih Miodrag Miško Marić istakao je da je suđenje bilo jako loše i izneo niz kritika na račun arbitara. I nije jedini...

Miodrag Miško Marić
Miodrag Miško Marić
Foto: MN Press

- Monako igra drugačije ove godine, to se videlo i danas, stalno su igrali na ivici faula, a sudije su malo pustile takav kriterijum i dozvolile su čvrstu igru. Na kraju su malo i pogubili kriterijum. Zašto ne reći, ja mislim da su sudili katastrofalno. Ja nisam funkcioner kluba, niti trener, tako da mene Evroliga ne može da kazni što ovo kažem - rekao je Marić za "Sport klub".

Dodao je i da sudijama ne može da se zameri nijedna odluka, ako je ona ista za obe strane i ako je kritierijum suđenja ujednačen.

- U suštini ne može da se zameri bilo koja odluka da se donese. Sve je stvar kriterijuma da li je faul ili nije, ali je najbitnije da kriterijum bude ujednačen. Ovde na kraju mislim da ne bi trebalo da bude ništa sporno. Završila se utakmica, bio je nameran faul očigledan, a poslednje ubacivanje lopte kada su pokušali da izvuku iz ničega pobedu... Klasično simuliranje. Jeste bio kontakt, ali je prethodno bio faul Lojda. Na kraju je epilog mnogo dobar za Partizan i može da bude zadovoljan što ulazi sa pobedom u narednu utakmicu - naglasio je on.

Vremenska prognoza
Clear sky
14 Beograd