NATAŠA KOVAČEVIĆ O DIGITALNOM NASILJU: Groteskna UVREDA me samo OJAČALA! (FOTO)

29.06.2017. 16:12
Piše:
Srbija Danas
Nataša Kovačević odlično se snašla po povratku na teren / Izvor: MN Press
Srpska heroina ima niz sjajnih saveta za mlade, u cilju prevencije i zaštite od virtuelnog maltretiranja.

Njeno ime je opšteprihvaćeno kao simbol borbe, hrabrosti, pozitivne energije. Kao što je poznato, jedna od najtalentovanijih srpskih košarkašica, Nataša Kovačević je posle teške saobraćajne nesreće pre nekoliko godina izgubila potkolenicu, ali je sudbinski pokazala da je predodređena za velika dela. Nataša je sada ambasador FIBA za mlade, predsednica ŽKK Crvena zvezda i osnivač Fondacije Nataša Kovačević, a od pre nekoliko dana i promoter EP 2019. godine, koje će da se održi u Beogradu.

PROTIV DIGITALNOG NASILJA: Nevena Jovanović pravi UZOR mladima (FOTO)

SAMO OPREZNO: Evo šta o digitalnom NASILJU kaže Tamara Radočaj (FOTO)

Između brojnih aktivnosti, nedavno je i objavila autobiografsku knjigu „Koraci“... I šta još reći o ovoj sjajnoj devojci, osim da je pravi primer, uzor mladim sportistima i uopšte omladini, jer od Nate mogu da čuju razne korisne savete. Pre svega, kako se boriti za ostvarenje snova i ciljeva, ili kako se izboriti sa nevoljama, a ovom prilikom, specijalno za „Srbija Danas“, govorila je o digitalnom nasilju..

Da li ste bili žrtva digitalnog nasilja?

- Nisam bila žrtva. Doduše, u mojoj porodici se mnogo vodilo računa o bezbednosti tokom korišćenja kompjutera.

Košarkašica Nataša Kovečević na treningu / Izvor: MN Press
A da jeste, kako biste rešavali tu situaciju?

- Sigurno je da bih potražila pomoć porodice, ili starijeg brata. Otvorena komunikacija doprinosi rešavanju svakog problema, a sigurna sam da bih naišla na razumevanje.

Šta savetujete deci koja su bila u toj situaciji?

- Da budu što otvoreniji u u komunikaciji sa roditeljima. To je dvosmerna ulica i neophodno je razumevanje roditelja za mladost i znatiželju svoje dece. Veliki faktor je stid, koji je neophodno prevazići i o svemu razgovarati u prijatnoj atmosferi.

Novak u Istbornu ponovo ispisao istoriju, neka se čuva Andre Agasi! (FOTO)

Koliko je nasilje prisutno na društvenim mrežama?

- Najčešće je vršnjačko nasilje, ali postoje i druge opasnosti. Dete mora biti upozoreno i naučeno da se suoči sa ovim nimalo naivnim izazovom. Moje lično mišljenje je da poverenje igra veliku ulogu.

Koji najuvredljiviji komentar ste dobili?

- Dobila sam komentar, vezan za ishod saobraćajne nesreće, u kojoj sam povredjena. Toliko je groteskan da ga neću ni ponoviti. Bez obzira na težinu koju je imao, shvatila sam da mišljenje jedne osobe ne sme da utiče na moju ličnost, osim da me ojača.

NA KROVU SVETA: Milica Mandić je šampionka planete!

Da li imate dete u svom okruženju koje je koje je svakodnevno na društvenim mrežama?

- Imam.

Šta biste rekli najmlađima da nikako ne kače na društvene mreže?

- Važno je razumeti da deca mahom imitiraju odrasle. Nažalost, danas imamo previše loših primera, ali važno je usmeriti decu ka pravim idolima. Savetovala bih im da ne kače ništa što bi ih postidelo pred roditeljima. Takođe, važno je objasniti im da sve ostaje zapisano i nešto što se danas čini kao dobra ideja, sutra to nije... - dodala je na kraju Nataša Kovačević, srpsko čudo od devojke.

 

Piše:
Srbija Danas
29.06.2017. 16:12
Pogledajte više