ODMAH POSLE ŽREBA U BARSELONI: Oglasili se Obradović i Savić (FOTO)

09.07.2021. 14:09
Piše:
Srbija Danas
Zoran Savić, Željko Obradović i Ostoja Mijailović / Izvor: MN Press
Respekt za sve rivale.

Košarkaši Partizana će se takmičiti u grupi AEvrokupa. Na današnjem žrebu održanom u Barseloni, određeno je da će rivali crno-belih u grupnoj fazii takmičenja biti Andora, Lokomotiv Kubanj, Huventud, Lijetkabelis, Trento, Metropolitans, Turk Telekom iz Ankare, Hamburg i Slask.

Cash Out opcija u MerkurXtipu, igračima u korist

Cash Out opcija u MerkurXtipu, igračima u korist

ŽELJKO GA JE LIČNO KONTAKTIRAO: Partizan dovodi plejmejkera (FOTO)

ŽELJKO GA JE LIČNO KONTAKTIRAO: Partizan dovodi plejmejkera (FOTO)

NOVA BOMBA U PARTIZANU: Vraća se veliki ljubimac Grobara (FOTO)

NOVA BOMBA U PARTIZANU: Vraća se veliki ljubimac Grobara (FOTO)

U grupi "B" igraće: Valensija, Promiteas, Gran Kanarija, Budućnost, Virtus Bolonja, Cedevita Olimpija, Burg, Ulm, Bursa i Venecija.

Raspored utakmica biće određen naknadno.

Nakon žreba, trener Partizana NIS, Željko Obradović je izjavio:

- Mislim da je najvažnije od svega da mi oformimo ekipu i krenemo sa pripremama na vreme. Nadamo se da će svi igrači biti zdravi i spremni za sve napore koji nas čekaju ove godine. Mislim da je izuzetno važno kakve ćemo pripreme obaviti zato što sistem takmičenja iziskuje da praktično od prve utakmice budemo spremni i igramo na najvišem mogućem nivou. Tako ćemo probati da uradimo pripreme. Timovi iz Evrokupa i ABA lige zaslužuju svaki respekt sa naše strane, tako ćemo se ponašati, svakom protivniku ćemo prilaziti na isti način, sa poštovanjem ali uvek svesni onoga što su ciljevi koje smo postavili ispred nas. Treba da sačekamo da oformimo ekipu i da se usredsredimo na ono što je najvažnije a to je rad na terenu - poručio je Obradović.

Sportski direktor Zoran Savić upozorava da crno-bele čeka veoma težak zadatak.

Još dve prepreke ostale su Novaku Đokoviću da bi osvojio Vimbldon. Danas (oko 16.30) očekuje ga polufinale protiv Šapovalova, s kojim je dosad igrao šest puta i šest puta ga pobedio. Kvota na Noletov trijumf je 1,10, a na pobedu od 3:0 u setovima 1,65. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART na Đoković - Šapovalov.

- Ovo je veoma težak žreb. Dve grupe su veoma slične a najvažnija stvar je da se izborimo za jedno od prva dva mesta u grupi i na taj način obezbedimo prednost domaćeg terena u eliminacionoj fazi koja se igra na samo jednu utakmicu. Veoma je teško jer morate biti potpuno spremni od prvog meča grupne faze, nakon čega se u februaru i martu ulazi u fazu kada svaka utakmica znači opstanak ili nestanak iz takmičenja - istakao je Savić.  

Ligaški deo Evrokupa počinje 20. oktobra i trajaće do 6. aprila.

Sve najnovije vesti o transferima KK Partizan pročitajte na OVOM linku.

Piše:
Srbija Danas
09.07.2021. 14:09
Pogledajte više