Skip to main content
Svetislav Pešić, Miloš Teodosić

OGLASIO SE PEŠIĆ: Napadali su me, kritikovali, vređali ... NEMAM vremena da se UZBUĐUJEM zbog toga

Foto: MN Press
Selektor objasnio kako stvati stoje.

Sa velikim nestrpljenjem se očekuje ponedeljak 15. avgust kad će seletkor Svetislav Pešić objasniti razlog zbog kojih je Miloš Teodosić precrtan sa reprezentativnog spiska. Nema dileme, da će posle toga svoj stav izneti i dugogodišnji kapiten Orlova...

KAKO JE PUKLO? Pešić nije zatekao Teodosića u sobi

KAKO JE PUKLO? Pešić nije zatekao Teodosića u sobi

IMA LI KRAJA: Otpao sa spiska, pa mu razbijen auto u po bela dana

IMA LI KRAJA: Otpao sa spiska, pa mu razbijen auto u po bela dana

ATAMAN NEMA DILEMU: Srbija je favorit za zlato na Evrobasketu

ATAMAN NEMA DILEMU: Srbija je favorit za zlato na Evrobasketu

Ipak, pre svega toga selektor Pešić dao je intervju za "Nedeljnik"u kojem se osvrnuo i na kritike koje je dobio pre 20 godina, kada je naša zemlja usred Amerike u Indijanapolisu postala prvak sveta, pobedivši i NBA zvezde na tom putu.

- Najviše smo se pripremali za Amerikance i morali smo da menjamo način igre, da više imamo loptu u rukama. Moralo je da se igra više sa pozicionim napadom, takozvani "control basketball", jer oni postaju nervozni kad nemaju loptu. Problem je bio što to našim igračima nije odgovaralo, ta velika disciplina i traženje koncepta do kraja. I naravno da je usput bilo nesporazuma, govorili su: "ne možemo mi to da igramo". I to uigravanje je trajalo i neke utakmice su se izgubile. A kod nas čim se izgubi utakmica, to je katastrofa - počeo je Svetislav Pešić i onda se nadovezao na kritike pojedinaca.

Svetislav Pešić, Košarkaška reprezentacija Srbije
Svetislav Pešić, Košarkaška reprezentacija Srbije

- Sada iz ove perspektive nisam se previše uzbuđivao. Napadali su me kritikovali, vređali. ali to smo mi. Bez respekta, bez argumenata. Naravno ne svi, ali nekolicina koji su imali mikrofon u ruci. Nisam se previše uzbuđivao jer ne živim ovde. Nemam vremena, niti sam tada imao, da ga trošim na nekog samo da bi to bilo u funkciji ogovaranja. U tome da brinemo tuđu brigu, tu smo definitivno prvaci sveta - rekao je Pešić, koji se osvrnuo na predstojeći Evrobasket, gde mnogi očekuju zlatnu medalju, ali je uputio i ozbiljnu kritiku ljudima koji vode našu košarku, iako ih nije imenovao.

- Za početak mi tamo nismo favoriti ili ne pripadamo prvoj grupi favorita. Znam da bi zlatna medalja, ako bi se uopšte osvojila bila doživljena kao normalna stvar, a da se ne osvoji sledi kritikovanje, pljuvanje i vređanje. Znam da je tako. I previše me ne dotiče. Trudio sam se u prethodnom periodu da probam da objasnim ljudima koji vode košarku ovde kakvo je naše stanje. Očigledno da oni to veoma pažljivo slušaju, ali da me ne čuju.

- Oni imaju svoj pravac, ne misle da se menjaju, a ja lično smatram da, ako ovako ostane, ne samo da nećemo da osvajamo medalje, nego na nekim prvenstvima nećemo ni učestvovati. Oni to ne veruju, zato oni brinu svoju brigu i reprezentacija nije više prioritet. Reprezentacija nema značaj koji je nekad imala. Sve je danas značajnije od reprezentacije i naravno da to utiče na igrače i atmosferu oko ekipe - objasnio je selektor Srbije.

BONUS VIDEO Scena sa svadbe Ane Dabović

 

 

Vremenska prognoza
Tamni oblaci
9 Beograd