Četvrtak 07. dec 2023.
Miloš Teodosić

OGLASIO SE VLASNIK VIRTUSA: Dobro je što je Teo otišao u Zvezdu

Foto: MN Press
Ispravna odluka.

Većinski vlasnik Virtusa Masimo Zaneti izjavio je danas da je Miloš Teodosić odbio ponudu da produži ugovor sa klubom iz Bolonje, ali je dodao da je srpski košarkaš doneo ispravnu odluku da nastavi karijeru u Crvenoj zvezdi, prenosi Basketnjuz.

"JE**I TEODOSIĆ VAM SE SMEJE U LICE": Laso BESNEO na svoje igrače na tajm-autu (VIDEO)

"JE**I TEODOSIĆ VAM SE SMEJE U LICE": Laso BESNEO na svoje igrače na tajm-autu (VIDEO)

KOBRA JE U GRADU! Evo kako su Bolonji dočekali Ognjena Dobrića (VIDEO)

KOBRA JE U GRADU! Evo kako su Bolonji dočekali Ognjena Dobrića (VIDEO)

ZVEZDA VODILA CEO MEČ I IZGUBILA U FINALU: Teodosić promašio trojku za pobedu

ZVEZDA VODILA CEO MEČ I IZGUBILA U FINALU: Teodosić promašio trojku za pobedu

Virtus je na konferenciji za medije predstavio novog trenera Virtusa Luku Bankija. On je na klupi kluba iz Bolonje zamenio Serđa Skariola, koji je nedavno dobio otkaz pošto je u medijima kritikovao čelnike Virtusa. Italijanski mediji navode da je Zaneti iskoristio konferenciju za medije da kritikuje bivšeg trenera kluba.

- Smatram da je Skariolo odličan trener. Ja sam ga branio u nekim situacijama kada su ga kritikovali neki čelnici kluba. Međutim, svakoj vezi dođe kraj. Ne smemo da zaboravimo da je pregovarao sa Realom i Torontom tokom prošle sezone iako je imao ugovor sa Virtusom - rekao je većinski vlasnik Virtusa.

On je istakao da Skariolo nije u svom timu želeo starije igrače kao što su Teodosić i Marko Belineli.

- Verujem da imamo zaista jak tim, jer ga je Skariolo izgradio sa našim sportskim direktorom Paolom Roncijem. Otišao je samo Teodosić. Imao sam odličan odnos sa Teodosićem. Međutim, ne smemo da zaboravimo da je Skariolo u oktobru prošle godine rekao da mu Teodosić i Belineli nisu potrebni, jer su po njegovom mišljenju prestari. Morali smo da se borimo za njih. Uspeli smo da produžimo ugovor sa Belinelijem, a Teodosić je imao problema sa povredama i nije prihvatio našu ponudu. Mislim da je napravio pravi potez da se vrati u Beograd. Međutim, ovaj tim je zaista jak iako je Teodosić otišao - rekao je Zaneti.

Teodosić (36) je bio član Virtusa od 2019. godine, a pre nekoliko meseci potpisao je ugovor sa Crvenom zvezdom. On je istakao da je Evroliga nametnula odluku o smanjenju budžeta u narednoj sezoni.

- Virtus je tim sa najvećim brojem navijača u Italiji. Skariolo je smatrao da smo mi drugorazredni klub, pošto je pregovarao sa Torontom i Realom. Ne možete da se odnosite prema ovog klub kao prema svakom drugom timu. Imamo drugi najveći budžet u Italiji, a mnogi smatraju da nemamo novca. Odluku o budžetu za ovu sezonu nametnula je Evroliga. To nije bila naša odluka - zaključio je Zaneti.

 

 

Vremenska prognoza
Pretežno oblačno
4 Beograd