Utorak 19. mar 2024.
Karim Benzema

SADA I ZVANIČNO: Benzema predstavljem u novom klubu! Tu je i bonus za promociju

Foto: TwitterPrintscreen/@FabrizioRomano
Od cifre se vrti u glavi...

Sada je i zvanično: Karim Benzema je novi fudbaler Al Itihada. Ostali su mnogi zatečeni odlukom Francuza da napusti Real Madrid godinu dana pre isteka ugovora, ali brzo je postalo jasno zašto je doneo takvu odluku. Reč je enormnoj zaradi koja je ponuđena 35-godišnjem fudbaleru. Za dve godine dobiće garantovanih 220.000.000 evra neto. Što je daleko više od dosadašnjih 28.000.000, koliko je imao u Madridu.

GOTOVO JE! Urošević NAPUŠTA Partizan i seli se na Kipar

GOTOVO JE! Urošević NAPUŠTA Partizan i seli se na Kipar

NEMIRI U HRVATSKOJ: Livaja napustio reprezentaciju

NEMIRI U HRVATSKOJ: Livaja napustio reprezentaciju

NA OVO SE ČEKALO: Đurđević otkrio da li se vraća u Partizan

NA OVO SE ČEKALO: Đurđević otkrio da li se vraća u Partizan

Benzema će po sezoni dobijati 100.000.000 evra, plus dodatnih 20.000.000 za promociju Saudijske Arabije kao domaćina Svetskog prvenstva 2030. zajedno sa Grčkom i Egiptom. Pritom, od komercijalnih prava, iskusni golgeter bi mogao da dobije još 100.000.000, što daje konačnu cifru od 320.000.000 evra. Cifre od kojih se vrti u glavi...

- Reč je o dobroj ligi, sa mnogo kvalitetnih igrača. Moj prijatelj Kristijano Ronaldo je već tamo, što pokazuje da Saudijska Arabija konstantno podiže kvalitet - izjavio je Benzema.

Francuski napadač je napustio Real posle 14 godina od dolaska iz Olimpik Liona za 35.000.000. Sa Kraljevskim klubom je pet puta osvojio Ligu šampiona i isto toliko Svetsko prvenstvo za klubove, a četiri puta je bio najbolji u Španiji, uz brojne druge trofeje u raznim kupovima. Na individualnom planu, Benzema je prošle sezone osvojio Zlatnu loptu namenjenu najboljem igraču sveta.

Malo ko je tada očekivao da će već na leto otići u Saudijsku Arabiju.

- Želeo sam da ostanem u Real Madridu, ali život ti ponekad ukaže drugačiju priliku. Bila je ovo jako teška odluka, a doneo sam je zajedno sa porodicom. Nikada neću zaboraviti Real Madrid - uverava Francuz.

Mnogo toga dobrog dogodilo se Karimu Benzemi u Madridu, ali je i te kako umeo da vrati golovima. Od Reala se rastao džentlmenskim dogovorom, bez obeštećenja, tako da u nove izazove stiže kreće kao slobodan igrač.

 

BONUS GALERIJA: 

Pogledajte kako izgleda Agustina Gandolfo, devojka Lautara Martineza

 

Vremenska prognoza
Clear sky
2 Beograd