Skip to main content
KK Crvena zvezda

STIGAO ODGOVOR KOMESARA ZA SUĐENJE ZVEZDI: Ne želim da se spuštam...

Foto: MN Press
Mnogi arbitri otkazali...

Bura na Jadranu se i dalje ne smiruje, a u najnovijem fokusu bio je izbor sudija za finalnu seriju ABA lige, u kojoj će se sastati Partizan i Crvena zvezda. Po objavljivanju imena arbitara koji će deliti pravdu na prva tri meča, Crvena zvezda je poslala dopis ABA ligi, u kojem izražava nezadovoljstvo činjenicom da nijedan srpski sudija nije delegiran.

NOVA BURA NA JADRANU! Zvezda poslala DOPIS ligi: Za sve šta se bude dešavalu u finalu odgovorni su oni

NOVA BURA NA JADRANU! Zvezda poslala DOPIS ligi: Za sve šta se bude dešavalu u finalu odgovorni su oni

ŠANSA ZA PARTIZAN I ZVEZDU? Nemanja Bjelica napušta Fenerbahče

ŠANSA ZA PARTIZAN I ZVEZDU? Nemanja Bjelica napušta Fenerbahče

Srđan Dožai, koji je delegirao sudije za finalne duele, obratio se mejlom Miliji Vojinoviću, sportskom direktoru ABA lige.

Mejl koji je poslao Dožai prenosimo u celosti.

- Izuzetno sam iznenađen i žalostan povodom današenjeg dopisa KK Crvena zvezda i njihovom obraćanju meni kao Komesaru za delegiranje sudija ABA lige u vezi nominiranja sudija za prve tru utakmice finala plej-ofa ABA lige u sezoni 2022/23, pa vas molim da me zaštitite od njihovih netačnih navoda jer ovo je isključivo pritisak na mene kao Komesara za delegiranje sudija i već polako ide prema pozivu za javni linč.

Ne želim da se spuštam na ničiji nivo komunikacije koji nije fer i sportskom tonu, pogotovo ne na način da se u ovoj Ligi broje krvna zrnca, jer se ova naša ABA liga gradila i izgradila na način da se nikad nije gledalo ništa drugo osim kvaliteta.

U svom poslu od prvog dana isključivo se bavim regularnošću ABA lige, takmičenja na način da se najbolje sudije nominiraju (ukoliko su na raspolaganju) i da što bolje odsude svoje utakmice.

Na temelju toga sam i delegirao sudije za prve tri utakmice finalne serije ABA lige plej-ofa, jer mi trenutno od izabranih, boljih nemamo. U vezi sa linkom koji su mi dostavili, ne zanima me šta pišu novine, portali i slično, nego isključivo ono što posedujem, a to su pismeni dopisi četvorice srpskih sudija sa njihovim otkazima i to Belošević, Jovčić, Nikolić i Obrknežević koje vam u ovom mejlu dostavljam.

Da ne bi bilo zabune, njihovim otkazima meni se napravio najveći problem kod nominacija jer su mi oni svojim otkazima smanjili broj najboljih sudija, koji su trebalo biti izglasani za utakmice finala plej-ofa ABA. Za kraj, u svome radu sve što radim i što sam do današnjeg dana radio isključivo je u skladu poštovanja internih akata i Pravilnika o radu sudijskog odeljenja ABA lige - stoji u saopštenju.

 

Vremenska prognoza
Mestimično oblačno
18 Beograd