Skip to main content
Svetislav Pešić, Miloš Teodosić

KARI SVE IZNEO NA STO: Rekao je Teodosiću da IMA BOLJIH u ovom trenutku, evo kako je Miloš reagovao

Foto: MN Press
Ovo se čekalo.

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Svetislav Pešić održao je konferenciju za medije. Naravno, najvažnija tema je bilo odstranjivanje Miloša Teodosića iz tima.

JEDINO U MAXBETU – BONUS NA LIVE TIKETU

JEDINO U MAXBETU – BONUS NA LIVE TIKETU

PEŠIĆ U OZBILJNOM PROBLEMU: Povredio se Nemanja Bjelica!

PEŠIĆ U OZBILJNOM PROBLEMU: Povredio se Nemanja Bjelica!

ANĐUŠIĆ O SLUČAJU TEODOSIĆ: Tako se ne odnosi prema legendi

ANĐUŠIĆ O SLUČAJU TEODOSIĆ: Tako se ne odnosi prema legendi

ČOVIĆ: Dogovorio sam se sa Teodosićem oko prelaska u Zvezdu, ali...

ČOVIĆ: Dogovorio sam se sa Teodosićem oko prelaska u Zvezdu, ali...

Počeo je o pripremama za nama.

- Mi smo završili veoma važnu prvu fazu priprema za Evropsko prvenstvo. Poznato je da smo pozvali 22 kandidata. Marjanovića i Bogdanovića nismo mogli da pozovemo, Marjanović se povredio protiv Letonije, još je u oporavku. Bogdan je operisan. Prva faza je prošla veoma dobro. Radilo se na poboljšanju pre svega fizičkih sposobnosti. Većina od 22 kandidata nije igralo za reprezentaciju u prozoru. Neki su otkazivali zbog povreda, neki zbog premora, neki zbog privatnih razloga. Videćemo za Smailagića i Avramovića da li postoji šansa da se oporave. Videćemo kako će biti, turnir deluje da je blizu, ali ipak ima još vremena. 

Neki igrači su 'otpali'...

- Tokom priprema morali smo da donosimo odluke koje se tiču selekcije tima. To se obično radi u pripremnom periodu, tu nema nikakve tajne. Ništa se ne dešava slučajno, već se svi faktori uzimaju u obzir. Poslužilo nam je da u miru vidimo ko je gde, jer ja dosta tih igrača nisam dugo trenirao. Vidim da je odluka o Teodosiću izazvala komentare. Ono što se meni prvi put dešava u karijeri je da ja nisam stigao ni da informišem ekipu, a već su svi portali objavili da je Teodosić eliminisan, odstranjen iz ekipe. Moram da vam kažem da ste pogrešno informisani. Nakon toga su me zvale kolege koje poznajem lično, meni nije padalo na pamet da se javljam jer ja sam trener reprezentacije, to mi je posao, da obezbedim maksimalni mir. Odluka je bila zajednička, da mi nemamo potrebe da se javljamo. Evo sad imamo priliku da popričamo. Naš posao je ekipa, a ekipa je nažalost informisana malo kasnije, ali i ona je informisana. Sa Teodosićem je obavljen razgovor, dosta dobar. Odluka nije laka, ne samo zato što je dugo u reprezentaciji, već i zato što nije laka ni za koga. Ja sam njemu direktno rekao da ne mogu nakon ovoga svega što sam video, rekao sam da mu više ne mogu ponuditi status i mesto koje je imao u timu. Okrećem se igračima koji mogu više dati u ovom trenutku. Bilo je dilema, razgovora, on je kapiten i vrhunski igrač, pa je bila priča da ostane u ekipi, da bude član, 'bek-ap' igrača, ali on nikad nije bio za klupu. A iskreno, imam boljih igrača za te pozicije. Ekipa se ne sastavlja od najboljih, već od onih koji najbolje funkcionišu. To je odluka koja je napravljena, on se zahvalio i naravno, ja sam se zahvalio na način na koji je on prihvatio. To je završeno, mi smo se okrenuli redovnim treninzima.

 

 

 

BONUS VIDEO: Pogledajte umeće Dilete Leote sa loptom

 

Vremenska prognoza
Clear sky
18 Beograd