clear sky
16°C
14.05.2024.
Beograd
eur
117.1197
usd
108.716
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan
Podešavanja Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan

ZVEZDA ŠAMPION JADRANA! Partizan pao u TRILERU u "Pioniru"

06.06.2022. 23:11
Piše:
Srbija Danas
KK Crvena zvezda
KK Crvena zvezda / Izvor: MN Press

Šesti trofej za crveno-bele.

Ekipa Crvene zvezde uspela je da odbrani titulu šampiona ABA lige. Izabranici Dejana Radonjića su u petom-odlučujućem meču finalne serije savladali Partizan rezultatom 80:77.   

VELIKA PODRŠKA ZA CRNO-BELE: Dvostruki NBA šampion navija za Partizan!

VELIKA PODRŠKA ZA CRNO-BELE: Dvostruki NBA šampion navija za Partizan!

PAPRENO: Dres Kobija Brajanta iz ruki sezone prodat za skoro TRI miliona dolara

PAPRENO: Dres Kobija Brajanta iz ruki sezone prodat za skoro TRI miliona dolara

DONČIĆ I POVRATNIK DRAGIĆ SU TU! Slovenci objavili spisak, šampion Evrope će u NAJJAČEM sastavu braniti tron

DONČIĆ I POVRATNIK DRAGIĆ SU TU! Slovenci objavili spisak, šampion Evrope će u NAJJAČEM sastavu braniti tron

Tvrdo je počela ekipa Crvene zvezde, Partizan nije stigao ni da pogleda ka košu u prva dva minuta, očas posla je bilo 6:0, ali je sve prekinuo Zek Ledej koji je pogodio dvojku uz dodatno slobodno bacanje.

Usledio je period sjajne odbrane Partizana, Panterova trojka za seriju Partizana od 6:0.

Crveno-beli su veoma rano izašli iz bonusa, a gledali smo rezultatsku klackalicu do kraja prve deonice. 

Ekipa Dejana Radonjića imala je minimalnu prednost u finišu, ali se onda pojavio Kevin Panter koji je pogodio pet uzastopnih poena, kao I trojku u poslednjoj sekundi prve četvrtine za 18:20. 

Druga deonica meča počela je trojkom Branka Lazića, ujedno je to bila prva trojka crveno-belih, ali je naredne tri promašio, da bi Aleksa Avramović pogodio trojku za 21:25. 

Usledila je serija crno-belih koju nisu mogli da isprate crveno-beli. Nakon nove Panterove trojke bilo je 25:32, usledio je faul u napadu Ostina Holinsa, Zvezda je tonula na svakom polju.

Sve to nam je najavljivalo najnapetiju drugu četvrtinu u ovoj sezoni kada se saberu svi mečevi, čak I oni na evropskoj sceni, oba tima.

Imali su šansu izabranici Željka Obradovića da se rezultatski “odlepe” ali Smailagić je bio loš u napadu sredinom druge četvrtine, koraci, promašaji, loša dodavanja, sve je uticalo na to da se crno-beli ne odlepe. Očajnu košarku smo gledali od izlaska Nikole Kalinića sa terena, i Lesor se pridružio Smailagiću, Holins na drugoj strani je vezao par grešaka, Davidovac takođe, pa je onda i Panter izgubio nekoliko važnih lopti za Partizan.

Ulaskom Stefana Markovića Zvezda je dobila dodatnu čvstinu u odbrani, upravo Marković je iz kontre vratio Zvezdi minus od pet poena, domaći su zaigrali i daleko bolju odbranu, a onda fantastična asistencija bivšeg reprezentativca i krađa lopte Holinsa za 33:34! Ipak, Ledej trojkom utišava “Pionir” I završava poluvreme, Partizan je otišao sa +4 na odmor. 

Drugo poluvreme kasnilo je 15-ak minuta zbog pražnjenja nekoliko redova tribina hale “Pionir”.

Prve poene nakon izgubljene lopte Partizana zabeležio je Nikola Kalinić koji je predvodio crveno-bele do izjednačenja.

Pri rezultatu 39:39 desilo ono što nikako nismo želeli da vidimo. Nakon faula Nikole Kalinića nad Matijasom Lesorom, pri rezultatu 39:39, na teren su uleteli mnogi predmeti bačeni od strane navijača.

Sudije su zatim prekinule meč I napustile parket a za njima I igrači obe ekipe. Tako je usledio novi prekid meča, koji je potrajao skoro 50. Minuta, sve dok se nije ispraznila čitava hala.

U nastavku meča Lesor je bio taj koji je držao Partizan, a onda trojka Kevina Pantera koji je bio izuzetno raspoložen večeras. Avramović sa 4 vezana poena je držao prednost crno-belih, a Zvezda se nije dala trojkama, prvo Dobrića, potom i Davidovca za 53:55. Upravo je Davidovac bio taj koji je sa linije za slobodna bacanja vratio prednost crveno-belima pred poslednju deonicu. 

Luka Mitrović i Nikola Kalinić su na početku poslednje deonice imali po 4 lične greške, a Partizan je izjednačio trojkom Dalasa Mura nakon stotinu skokova Matijasa Lesora u napadu.

Kako se meč bližio kraju, tako je bila vidljivija nervoza, dosta izgubljenih lopti, promašaja, a na ulassku u poslednja četiri minuta Zagorac je pogodio za 67:67.

Partizan je trojkom Pantera poveo sa 70:69, ali je Stefan Marković vratio trojku, da bi Panter na drugoj strani vratio poenima uz dodatno bacanje. Na minut i 34 sekunde do kraja Nikola Kalinić pogađa trojku za totalnu neizvesnost u finišu. Mur je izjednačio, a Volters je uz zvuk sirene pogodio novu trojku za 78:75! Dobrić je imao priliku da reši utakmicu, ali je promašio, da bi Avramović na drugoj strani poenima sa linije za slobodna bacanja smanjio na 78:76 na 19 sekundi do kraja. 

Davidovac je ponovo uzeo stvari u svoje ruke, pogodio dva bacanja, a na drugoj strani je Avramović promašio drugo, ali su crno-beli dobili napad na 10 sekundi do kraja za izjednačenje trojkom. 

Probao je Panter iz nemoguće pozicije, nije uspeo.

Detaljniji tok meča možete ispratiti u nastavku teksta. 

CRVENA ZVEZDA - PARTIZAN 80:77 (18:20, 15:17, 26:21, 21:19)

4/4

40. Minut
KRAAJ!!! Zakomplikovali su igrači Partizana u poslednjem napadu! Nema trojke. Crvena zvezda je stari/novi šampion ABA lige.
40. Minut
80:76! Ledej maši trojku! Ostalo je još devet sekundi do kraja meča! Faul nad Avramovićem rekle su sudije. Pogađa jedno slobodno bacanje Aleksa Avramović!
40. Minut
80:76! Avramović je realizovao samo jedno slobodno bacanje! Sa druge strane pogađa Davidovac realizuje dva slobodna bacanja! 13 sekundi do kraja
40. Minut
78:75! Dalas Mur je poravnao rezultat ali je TROJKU pogodio Nejt Volters!
39. Minut
75:73! Nikola Kalinić pogađa TROJKU! Vođstvo Zvezde na 2 minuta do kraja
38. Minut
72:73! Panter pogađa 2+1
37. Minut
72:70! Panter pogađa TROJKU! Ali na drugoj strani pogađa Marković!
36. Minut
67:67! Novo izjednačenje Partizanu donosi Zagorac ! Kakva drama u odlučujućem meču finala ABA lige!
35. Minut
67:65! Poene Voltersa za Zvezdu vraća Dalas Mur u brzom napadu Partizana. Ipak faul Lesora, sa linije penala realizuje Nikola Kalinić
35. Minut
63:63! Dalas Mur pogađa TROJKU! Novo izjednačenje na meču!
34. Minut
63:60! Holins povećava prednost Crvene zvezde. Ne deluje odbrana Partizana ubedljivo. Panter zatim maši šut za tri poena ali takođe greši i Davidovac.
31. Minut
61:60! Pogađa Mitrović za Zvezdu, ali sa druge strane uzvraća Smailagić sa linije penala.

3/4

30. Minut
59:58! Kraj treće četvrtine koju dobija Crvena zvezda sa 26:21! Uskoro počinje poslednjih deset minuta odlučujuće utakmice. Drama na vrhuncu!
29. Minut
57:55! Novo izjednačenje Zvezdi donosi Stefan Marković. Gubi loptu Partizan u narednom napadu i pravu faul...Davidovac sa linije penala vraća Zvezdu u vođstvo.
28. Minut
53:55! DAVIDOVAC POGAĐA TROJKU! Treća trojka iz tri napada Crvene zvezde.
27. Minut
50:55! Avramović za Partizan pogađa, međutim Dobrić pogađa TROJKU za Zvezdu ali uzvraća Kevin Panter. Odmah u narednomo napadu Holins pogađa TROJKU! U narednom napadu pod faulom pogađa Ledej koji realizuje i slobodno bacanje.
26. Minut
44:47! Krade loptu Avramović i poentira! +5 za Partizan u jednom momentu ali Volters sa druge strane umanjuje tu prednost.
25. Minut
42:45! Meč je konačno nastavlje!!! Lesor realizuje jedno od dva slobodna bacanja. U narednom napadu Zvezda uzvraća preko Nejta Voltersa. Međutim, Kevin Panter pogađa TROJKU!

Pionir
Pionir / Izvor: Srbija Danas

Igrači su na parketu, u toku je zagrevanje. Hala "Aleksandar Nikolić" je ispražnjena, meč će se nastaviti bez prisustva publike. 

sudije
sudije / Izvor: MN Press

Kako javlja reporter Srbije Danas direktno iz hale "Aleksandar Nikolić", meč će se nastaviti kada (i ukoliko) se isprazni čitava dvorana! 

KK Partizan
KK Partizan / Izvor: Srbija Danas

Nakon faula Nikole Kalinića nad Matijasom Lesorom po terenu su počeli da lete predmeti sa tribina. Sudijska trojka je napustila parket, a zatim i igrači. Zbog nedolično ponašanja navijača uslediće, verovatno duža pauza, dok se deo tribina ne isprazni. 

23. Minut

39:39! Velika borba nastavlja se i u trećoj četvrtini. Ipak, Zvezda ponovo stiže do izjednačenja!
22. Minut
37:39! Mitrović je poravnao rezutat na 37:37 međutim Kevin Panter koristi slobodna bacanja.
21. Minut
35:37! Nikola Kalinić otvara treću deonicu meča poenima iz odbitka.

Pionir
Pionir / Izvor: Srbija Danas

Kako javlja reporter Srbije Danas, u hali "Aleksandar Nikolić" prazne se redovi u parteru koji su namenjeni navijačima Crvene zvezde i iz tog razloga kasni početak drugog poluvmrena.

2/4

20. Minut
33:37! U narednom napadu Holins je sve promašio u šutu za tri poena. Partizan na pauzu odlazi sa +4 poena prednosti.
20. Minut
33:37! Holins i Marković vezuju 4 poena i dovode Zvezdu na -1 ali Zek Ledej je TROJKOM utišao celu dvoranu

KK Partizan
KK Partizan / Izvor: MN Press

19. Minut
29:34! Davidovac maši šut za tri poena ali Madar gubi loptu u napadu što koristi Marković za lake ali i jako važne poene za crveno-bele!
18. Minut
27:34! Matijas Lesor konačno prekida ove minute bez poena. Prava borba dostojna finala!
17. Minut
27:32! Velika tenzija u "Pionuru", nema lakih poena, po dve izgubljene lopte na obe na strane. Partizan nikako da stigne do poena, odbrana Crvene zvezde je neumoljiva ali napad je naubedljiv.
16. Minut
27:32! Tri šuta u nizu promašuje Partizan, Zvezda polako hvata priključak ali Davidovac gubi lotpu.
15. Minut
25:32! Nakon izgubljenih lopti i sa jedne i sa druge strane, Kevin Panter pogađa TROJKU i dovodi Partizana na +7! Najveća prednost za sada.
14. Minut
25:29! Dalas Mur vraća Partizan na +4, a u narednom napadu krade loptu Ivanoviću i poentira sa linije penala. Kalinić na drugoj strani pogađa dva slobodna bacanja i umanjuje prednost Partizana. 
13. Minut
23:25! Avramović pogađa TROJKU ali u narednom napadu Ivanović umanjuje prednost Partizana.
12. Minut
21:22! Madar sa linije penala vraća Partizan u vođstvo!
11. Minut
21:20! Nakon izgubljene lopte Partizana, Branko Lazić pogađa prvu TROJKU za Zvezdu.

1/4

10. Minut
18:20! Kakvu TROJKU pogađa Kevin Panter u poslednjoj sekundi prve četvrtine! Partizan u vođstvu!
10. Minut
18:17! Luka Mitrović sa linije penala ponovo dovodi Zvezdu na +3! Gubi Partizan loptu u narednom napadu, imala je Zvezda priliku za +5 ali krade loptu Panter koji sjajno realizuje napad!
09. Minut
16:15! 3:0 serija Zvezde koju su predvodili Davidovac i Holins, međutim tu seriju prekida Lesor, sjajnim prodorom u reketu.
8. Minut
12:13! Poen za poen se igra u "Pioniru" nakon poena Holinsa, Panter pogađa slobodna bacanja!
7. Minut
10:11! Lesor je precizan sa linije slobodnih bacanja! Partizan u prednosti.
6. Minut
8:9! Davidovac prekida seriju Partizana sjajnim probijanjem kroz reket. Međutim, na drugoj strani Ledej maši trojku ali Avramović pogađa pod faulom 2+1!
5. Minut
6:6! Nakon skoro 2 minuta bez koša Panter pogađa TROJKU iz sjajne kontre crno-belih. 6:0 serija Partizana. 
04. Minut
6:3! Snažna odbrana i jednog i drugog tima, i Zvezda i Partizan su izgubile loptu u napadu. Pri poslednjem napadu crveno-belih Alen Smailagić pravi faul - njegova druga lična greška.
3. Minut
6:3! Kalinić se sjajno snašao u reketu i pogađa za +6 Zvezde. Sa druge strane Ledej pogađa uz faul i realizuje slobodno bacanje
2. Minut
4:0! Ostin Holins pogađa prve poene na meču u korist Zvezde. Partizan zatim gubi loptu u napadu - što crveno-beli koriste i videli smo sjajno zakucavanje Ogjena Kuzmića!
1. Minut
0:0! Faul u napadu pravi Nikola Kalinić. Počinje napad Partizana.
1. Minut
MEČ JE POČEO!!! Prvi napad u "majstorici" ima ekipa Crvene zvezde. Za nešto više od 40 minuta dobićemo odgovor na pitanje "ko je šampion ABA lige". Ostanite uz SRBIJU DANAS.
19:20
Trenutna atmosfera u "Pioniru"

KK Crvena zvezda
KK Crvena zvezda / Izvor: Srbija Danas

Podsetimo se, Zvezda je povela sa 2:0 u seriji, dok je imala prednost domaćeg terena. Međutim, kada je domaćinstvo preuzeo Partizan, zabeležili su dva poraza od kojih je ovaj poslednji bio i više nego ubedljiv. 

Jasno je da je upravo takva pobeda dala vetar u leđa izabranicima Željka Obradovića koji su konačno do svog prepoznatljivog stila igre, ali domaćin "majstorice" je ekipa Dejana Radonjića, što je svakak prednost crveno-belih koje će bodriti navijači, u doduše smanjenom kapacitetu dvorane. 

Ovo je treća majstorica u istoriji finala plej-ofa ABA lige. U prethodne dve akter je bila Crvena zvezda, koja je 2019. i 2021. godine trijumfovala u majstoricama protiv Budućnosti.

Klub iz Humske je poslednji put prvak ABA lige bio još u sezoni 2012/13. i sa šest trofeja rekorder je na Jadranu. Crveno-belim su u poslednjih šest godina pet puta bili šampioni i imaju jedah pehar manje od večitog rivala.

Sudijsku trojku čine Saša Pukl, Tomislav Hordov i Miloš Koljenšić.

Tok meča možete pratiti UŽIVO na našem portalu. 

Najnovije vesti o KK Crvena zvezda možete naći OVDE.

Najnovije vesti o KK Partizan možete naći OVDE.