scattered clouds
25°C
20.05.2024.
Beograd
eur
117.1131
usd
107.611
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan
Podešavanja Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan

PARTIZAN NEMOĆAN PRED KATALONCIMA: Barselona u krcatoj "Areni" srušila crno-bele

17.10.2023. 17:44
Piše:
Srbija Danas
KK Partizan
KK Partizan / Izvor: Srbija Danas

Drugi poraz u elitnom takmičenju.

Košarkaši Partizana poraženi su u trećem kolu Evrolige. Bolji od crno-belih bila je ekipa Barselone, rezultatom 92:83 (16:23, 18:21, 26:25, 23:23)

"DA ODEMO KORAK DALJE": Avramović optimista pred Barselonu!

"DA ODEMO KORAK DALJE": Avramović optimista pred Barselonu!

"AKO ME POZOVU": Ros progovorio o Partizanu i ponovo RASPAMETIO GROBARE

"AKO ME POZOVU": Ros progovorio o Partizanu i ponovo RASPAMETIO GROBARE

NAVIJAČI ZVEZDE ĆE BITI BESNI: Evo ko sudi meč sa Monakom, glavni arbitar lice koje Delije ne vole

NAVIJAČI ZVEZDE ĆE BITI BESNI: Evo ko sudi meč sa Monakom, glavni arbitar lice koje Delije ne vole

Evroliga, 3.kolo

Partizan – Barselona 83:92 (16:23, 18:21, 26:25, 23:23)

Hala: Štark Arena (Beograd)

Sudije: Fernando Roka (Portugalija), Pjotr Pastusiak (Poljska), Arturas Sukis (Litvanija)

PARTIZAN: Vukčević, Ledej 12 (5sk), Avramović 11 (5sk), Koprivica 8, Panter 11, Smailagić 9, Jaramaz, Naneli 14 (3sk), Trifunović, Anđušić, Doužer 13 (5sk), Kaminski 5 (4sk)

BARSELONA: Da Silva 13 (4sk), Veseli 12 (6sk, 3sk), Briuzela 2, Kalinić 7 (5as), Satoranski 4 (10sk, 6as), Ernangomez 15 (4sk), Laprovitola 20 (3 sk, 6as), Abrines 5, Parker 9 (11sk), Nadži, Jokubaitis 5, Para

Dobra rola Balše Koprivice na startu utakmice, nekoliko sjajno postavljenih blokova, ofanzivni skok, zakucavanje, pa su crno-beli poveli sa 6:2, a posle novog zakucavanja Partizanovog centra, bilo je 8:4.

I onda je krenula serija Barselone, dve trojke koje su pogodili Da Silva i Laprovitola, onda nesportska lična greška Balše Koprivice za 12:8 za goste. 

Seriju 10:0 je prekinuo Kevin Panter sa poludistance, ali nije Barsa stala, Laprovitola je pogodio novu trojku za 10:19. Obradović je morao da reaguje tajm-autom. 

Morao je Partizan da smanji broj izgubljenih lopti, a zaigrali su izabranici Željka Obradovića daleko bolje krajem prve četvrtine, nekako se poklopilo sa ulaskom Avramovića.

Ipak, nova namerna lična greška, ovoga puta Frenka Kaminskog, pa je Barsa imala lepu prednost na kraju prve deonice.

Neverovatno je kako su lopte izlazile iz koša košarkašima Partizana, ali je odbrana bila na ekstremno visokom nivou. Posle trojke Alekse Avramovića je bilo 23:25, a posle sjajnog ulaza uz dodatno slobodno bacanje crno-belog Čačanina, verujemo da je bilo veoma teško izmeriti decibele u Beogradskoj areni. 

Konačno je Partizan poveo posle pet finti Alena Smailagića i dodatnog slobodnog bacanja, bilo je 30:29, ali je Abrines dokazao da je u sjajnoj formi na drugoj strani pogodivši trojku. Trojka posle slabe odbrane Partizana koju je pogodio Laprovitola naterala je Željka Obradovića da traži tajm-aut, crno-beli su ponovo ušli u kontra-ritam. 

Nije stao Laprovitola, pogodio je i svoju četvrtu trojku za +8, a Kalinić je svojom trojkom, prvom na utakmici, zaokružio prvo poluvreme. 

Dobro je krenulo po Partizan drugo poluvreme. 

Doužer je trojkom smanjio na 5 poena razlike, Naneli sa trojkom na 4 poena minusa, crno-beli su konačno bili u igri zahvaljujući boljem šutu iz igre, ali se Barsa ponovo vratila na +10 i to ponovo zahvaljujući neverovatnom Laprovitoli koji je pogodio i svoju petu trojku večeras.  

Trojka Nanelija na samom početku napada, dobra odbrana, a onda poeni Pantera uz faul Oskara Da Silve za seriju od 6:0 Partizana koju je prekinuo Veseli zakucavanjem na drugoj strani. 

Desio se i kraj niza Kevina Pantera koji je promašio slobodno bacanje posle 69 uzastopno ubačenih, i to je promašio oba. Penal završnica je viđena u trećoj deonici, sve to seče Džabari Parker trojkom za 69:60, što je bio i rezultat za sam početak poslednjih deset minuta. 

Najveću prednost gosti su imali posle novih poena Džabarija Parkera, Partizan je imao velike probleme da pronađe put i do šuta u narednim napadima, ali su gosti napravili tri uzastopna faula za samo minut igre u poslednjoj četvrtini. 

Nije bilo lakih poena, već na 7:25 do kraja utakmice Barsa je ispunila bonus, a Ledej je smanjio na 65:71!

Skok u napadu Barselone je danas prevagnuo, napravili su makar pet u prvih pet minuta poslednje četvrtine i čak i kada su promašivali trojke, Džabari Parker je bio taj koji je, uz Vilija Ernangomeza gospodario reketom, pa je na ulasku u poslednjih pet minuta bilo 71:81.

Taman kad bi se Partizan vratio u igru, usledile bi trojke gostiju, Laprovitola je pogodio i svoju šestu za novu dvocifrenu prednost. 

Kalinićeva trojka za +9 je bila veoma bitna, a kada je Veseli ostao protiv Pantera, bilo je jasno da će gosti odneti čitav plen. 

U nastavku teksta možete ispratiti detaljniji prenos meča. 

Partizan – Barselona 83:92 (16:23, 18:21, 26:25, 23:23)

4/4

40. Minut
83:93! KRAJ MEČA u Areni. Izgubio je loptu Doužer, ali je ukrao Naneli koji je bio blokiran pri šutu. Laprovitola je promašio šut za tri poena. Na kraju Kevin Panter uspeo je da poentira sa poludistance. Za Barselonu poentira Da Silva i tako stavlja tačku na ovaj meč. 
39. Minut
81:90! Kalinić pogađa sa poludistance, ali Doužer sjajno prodire i ponvo poentira, te vraća rezultatsku klackalicu, ali Jan Veseli je nadvisio Pantera u napadu i zakucao. 
38. Minut
77:85! Smailagić postiže lake poene, ali nakon ofanzivnog skoka Laprovitola pogađa šut za dva poena sa poludistance i vraća prednost na +10. Doužer ponovo umanjuje prednost Katalonaca. U napadu gostiju, Parker maši trojku ali i Panter za Partizan.
37. Minut
73:79! Naneli uspeva da poentira i ponovo umanji prednsot Barselone, te i da ovaj meč uvede u prilično napetu završnicu.
37. Minut
69:79! Parker ponovo vraća Barselonu na +10, nakon što su za Partizan pogodili Panter i Doužer! Nikako crno-beli da vežu nekoliko dobrih odbrana, ali ni napada. Šut za tri ponea Partizanu nedostaje skoro čitavu četvrtu četvrtinu!

Kevin Panter
Kevin Panter / Izvor: MN Press

35. Minut
65:75! Bila je Barselona skoro tri minuta bez koša, ali to prekida Da Silva. Na drugoj strani Jaramazu maši oba slobodna bacanja. Ernangomez siguran na drugoj strani, nakon velikog propusta odbrane Partizana. 
33. Minut
63:71! Vezuje Barselona nekoliko promašaja, uspeva Avramović to da realizuje sjajnim prodorom.
31. Minut
60:71! Poenima Veselog počinje poslednja deonica meča. +11 za ekipu Barselone.

3/4

30. Minut
60:69! Parker pogađa TROJKU, upisuje svoje prve poene na meču. Avramović se sam odlučuje na prodor i uspeva da poentira u finušu treće četvrtine!
29. Minut
58:64! Panter maši dva slobodna bacanja, što nije slučaj Jokubaitisa na drugoj strani. Fauliran je Naneli u prodoru i sa linije za slobodna bacanja pogađa 2/2. Ognjen Jaramaz na parketu.
27. Minut
54:58! Pravi Partizan seriju od 6:0! Kevin Panter pogađa TROJKU uz faul u veoma važnom trenutku. Pogađa kapiten Partizana sa linije penala i ponovo crno-beli na -5
26. Minut
48:58! Poenima Kalinića sa linije penala Barselona se vraća na +7! Zek Ledej zakucava uz zvuk sirene, te poeni nisu priznati. Laprovitola na drugoj strani pogađa TROJKU, svoju petu u ovom meču i ponovo +10 za goste.
23. Minut
46:52! Nikako Partizan da veže dve dobre odbrane, Da Silva povećava prednost gostiju. Doužer pravi faul i četvrtu ličnu grešku što je veliki problem za Partizan. Smailagić na parketu.
21. Minut
44:48! Doužer pogađa TROJKU! Odličan početak treće četvrtine crno-belih! Na drugoj strani pogađa Gomez, ali Naneli pogađa novu TROJKU!

Alen Smailagić
Alen Smailagić / Izvor: MN Press

 

20. Minut
37:44! Prodorom Doužera koji poentira uz faul, Partizan započinje drugo poluvreme!

2/4

20. Minut
41:34! Laprovitola i Kalinić u poslednjim sekundama prvog poluvremena pogađaju dve trojke i jako brzo dovodo Barselonu do +10.
19. Minut
34:38! Sada Partizan pravi seriju od 4:0 poenima Smailagića i Nanelija.

Aleksa Avramović
Aleksa Avramović / Izvor: MN Press

18. Minut
30:35! Serija Barse o 6:0 poenima Laprovitole i Abrinesa, što je primoralo Obradovića na tajm-aut.
16. Minut
30:32! Abrines pogađa TROJKU nakon poena Alena Smailagića. Rezultatska klackalica u Areni.

Dozijer
Dozijer / Izvor: MN Press

 

13. Minut
25:25! Kaminski upisuje svoje prve poene i Partizan je bio na -3! Sjajna odbrana crno-belih dovela je do brzog napada i prve TROJKE na meču koju pogađa Avramović! Već u naredom napad, Avramović krade loptu i poentira uz faul. IZJEDNAČENJE!
10. Minut
18:23! Poenima Avramovića Partizan počinje drugu četvrtinu. Parker masi put za tri.

 1/4

10. Minut
16:23! KRAJ PRVE ČETVRTINE - Nisu se najbolje snašli igrači Partizana, nakon paničnog napada i gužve u reketu, lopta završava u autu.
9. Minut
16:21! Odlično ZAKUCAVANJE Ledeja i ponovo je Barselona bila na +5 ali Gomez uspeva da lako prođe Partizanovu odbranu i poentira. Ukradena lopta Kaminskog i  Avramović pogađa iz kontre.
8. Minut
12:19! Promašaj Nanelija ali i Jokubaitasa nakon tajm auta. Ipak, ulaskom Avramovića konsolidovao se napad Partizana, nakon sjajnog prodora pogađa Ledej.

Zek Ledej
Zek Ledej / Izvor: MN Press

 

07. Minut
10:19! Kevin Panter sa poludistance umanjuje prednost Barselone . Međutim na drugoj strani pogađa Ernan Gomez za +6. Ledej masi put za 3, ali Gomez ne.
05. Minut
8:10! Laprovitola i Veseli TROJKAMA dovode Barselonu u vođstvo. Mala panika u napadu Partizana i 3 brzo izgubljene lopte.
02. Minut
8:4! Odlično otvoren meč košarkaša Partizana! Koprivica i Panter poentiraju za crno-bele! Da Silva i Laprovitola uzvraćaju na drugoj strani, uprkos čvrstoj odbrani Partizana.

 

18:05
PARTIZAN BEZ PONITKE! Naime, na megdan Kataloncima neće izaći ovosezonsko pojačanje crno-belih, Mateuš Ponitka. Umesto njega u rosteru je mladi Tristan Vukčević koji je propustio prva dva kola elitnog takmičenja.

Evroliga, 3. kolo

Utorak:

Partizan - Barselona 83:92

Fenerbahče - Panatinaikos 83:69

Efes - Asvel *u toku*

20.30 Baskonia - Bajern Minhen

20.45 Olimpija Milano - Olimpijakos

20.45 Real Madrid - Žalgiris

Sreda: 

20.00 Crvena zvezda - Monako

20.30 Valensija - Makabi

20.30 Virtus Bolonja - Alba Berlin