POSLEDNJE KOLO ABA LIGE

PUKLA STOTKA U ARENI: Partizan demolirao Zadar pred početak PLEJ-OFA

08.04.2024. 18:39
Piše:
Srbija Danas
KK Partizan / Izvor: MN Press
Najjače izdanje za kraj.
KRAJ

113:74

KRAJ MEČA! Lakić je prekinuo seriju crno-belih trojkom. Ali na drugoj strani istom merom je odgovorio Smit. Tačku na ovaj meč stavili su Smailagić i Kaboklo snažnim zakucavanjima.

38

109:74

Slomio je otpor rivala Partizan i bilo je samo pitanje razlike kojom će meč biti završen. Kaminski je uvećao prednost domaćina poenima sa linije slobodnih bacanja. Kasnije je Avramović trojkom uvećao prednost Partizana.

36

101:69

Ledej je pogodio poene uz faul i nezgodno pao, ali se pridigao bez problema, a Smit je nastavio u istom ritmu, da bi Kaminski proigrao Ledeja za novu trojku. Seriju Partizana prekinuo je Žganec na asistenciju Lakića, da bi se nadovezao Klarica.

34

92:63

Nastavio je Smit u dobrom ritmu, a na njegove poene nadovezao se Avramović poenima uz faul (pogodio i dodatno slobodno bacanje). Reprezentativac Srbije nadovezao se na seriju Džejlina Smita svojom serijom poena.

+20 ZA PARTIZAN!

KRAJ 3/4

30

Rutinska igra crno-beli, 24:18 dobili su ovaj deo. Pred poslednjih 10 minuta vode 79:59. 

27

73:47

Doužer je postigao prve poene na utakmici i ponovo uvećao prednost crno-belih, ali je na drugoj strani za tri bio precizan Ramljak. Uzvratio je Koprivica poenima na drugoj strani, ali nije uspeo da pogodi dodatno slobodno bacanje.

24

70:45

Usledila je brza serija Partizana od 6:0 za ubedljivu prednost domaćih. Na visini zadatka bili su Koprivica, Doužer i Panter.

23

65:45

Trojkaško otvaranje za domaćina, a ovaj put Panter je precizan. Partizan prvi put na +20

19:50

POLUVREME!

POLUVREME

55:41

KRAJ PRVOG POLUVREMENA! Igra se sa mnogo kontakta. U napadu dominira, ali u dobrani greši, pa se Kaboklu piše već treća lična. Mazalin je njegov faul iskoristio da sa dva pogotka sa linije za slobodna bacanja smanji zaostatak svog tima. Brane se crno-beli, ali Naneli greši i gubi loptu, to su laki poeni za Zadar preko Božića. Žganec faulira Pantera, koji pogađa jedno od dva bacanja.

17

52:36

Obe ekipe su namestile ruke, pljušte koševi sa distance. Kevin Panter je ušao u svoj mod, vezao je pet poena, pa Partizan ima lepu prednost.

14

36:24

Obradović ništa ne prepušta slučaju. Ramljak je utrčao i sa čeone linije proigrao Mazalina ispod koša, a on je poentirao uz faul. Pogodio je i sa linije za slobodna bacanja. Odmah reaguje Partizanov trener i traži tajm-au.

2/4

26:18

Sa dve VEZANE TROJKE otvara drugu četvrtinu Džejms Naneli. Na drugoj strani prednost domaćina smanjuje Drežnjak.

20:11

KRAJ 1/4

20:11

Nanizali su košarkaši Partizana devet poena i odlepili na komotnih devet razlike, za kraj prve četvrtine.

9

15:11

Partizan se odlepio na plu četiri, Smit pogađa trojku sa distance 6.75. 

5

8:5

Zbog prigovora sudijama. Jedno bacanje za Zadar, koje koristi Luka Božić.

2

4:2

Prve poene na meču postigao je Mazalin sa niskog posta za vođstvo gostiju. Na drugoj strani je posle serije promašaja domaćih, Avramović uspeo da poentira uz faul i materijalizovao dodatno slobodno bacanje.

01. Minut

0:0

Meč u beogradskoj Areni je počeo! Prvi napad ima ekipa Partizana!

18:30

Meč uskoro počinje

Na papiru, duel šampiona i talentovanog sastava Danijela Jusupa nema nikakav rezultatski značaj.

Partizan je trijumfom u Podgorici protiv Budućnosti osigurao drugo mesto u bez obzira na ishod utakmice zakazao četvrtfinalni okršaj sa Igokeom.

Zadar će s druge strane na megdan ekipi Andreja Žakelja kao šestoplasirani.

Pa ipak, meč u Areni itekako ima takmičarski draž – posebno za šampiona.

U Humskoj vrlo dobro pamte “šamar” u Zadru (84:68) i partije Luke Božića i Darija Drežnjaka krajem decembra.

Bio je to četvrti od šest “grehova” zbog kojih će Partizan u eventualnoj završnici regionalnog takmičenja tron braniti lišen pomoći domaćeg terena.

Naplata decembarskog duga s kamatom je između ostalog i zbog toga neizgovorena želja Parnog valjka koji uz iščekivanje raspleta u poslednjem kolu Evrolige (u ovom trenutku ne toliko obećavajućeg), polako usmerava fokus za završnicu ABA lige.

 

 

Piše:
Srbija Danas
08.04.2024. 18:39
Pogledajte više