Utorak 19. mar 2024.
Nikola Jokić

VRATIO SE DŽOKER: Jokić odigrao prvi meč posle Evrobasketa (VIDEO)

Foto: Profimedia
Poraz Denvera.

Počela je NBA predsezona, a prvu utakmicu posle Evrobasketa odigrao je i Nikola Jokić. Denver je u Koloradu poražen od Oklahome - 110:112.

KUVA SE EL EJU: Rasel Vestburk leti iz Lejkersa

KUVA SE EL EJU: Rasel Vestburk leti iz Lejkersa

UŽAS U BOSNI! Košarkaš pronađen sa slomljenom kičmom - sumnja se na pokušaj ubistva

UŽAS U BOSNI! Košarkaš pronađen sa slomljenom kičmom - sumnja se na pokušaj ubistva

ARMEJCI NA SRPSKI POGON: Pobeda CSKA na startu ruske lige, odlične role Milutinova i Davidovca

ARMEJCI NA SRPSKI POGON: Pobeda CSKA na startu ruske lige, odlične role Milutinova i Davidovca

Iako je Jokić najveća zvezda Denvera, na ovom meču su u centru pažnje bili Majkl Porter Džunior i Džamal Marej, koji su se vratili posle duge pauze na teren. 

Nikola Jokić je odigrao svoj prvi meč od kako je završen Evrobasket, gde je sa Srbijom zaustavljen u osmini finala od Italije. On je  u prvom meču predsezone za Denver odigrao 15 minuta, u porazu od Oklahome od 112:101, a za to vreme je samo jednom šutnuo na koš i promašio. Meč je završio sa dva poena sa linije penala, pet skokova, tri asistencije i dve blokade. Marej je za 14 minuta na parketu ubacio 10 poena, a Majkl Porter Džunior za isto toliko vremena 12 poena.

Denver je konstantno jurio zaostatak za Tanderom i nikako nije uspevao da uspostavi kontrolu nad utakmicom. Igralo se u opuštenom ritmu i pobeda nije bila primarni cilj ni za jedne, ni za druge, ali je Oklahoma imala veću želju da dođe do iste.

Nagetsi su vodili samo krajem druge i početkom treće četvrtine, ali su u poslednji kvartal ušli sa zaostatkom od 13 poena. Uspeo je tim iz Kolorada da smanji zaostatak na šest poena u samoj završnici, ali ne i da se u potpunosti vrati i izazove dramatični kraj.

U ekipi Oklahome najefikasniji je bio Trej Man sa 17 poena, Gidi je imao 14 poena i 12 skokova,a  Eron Vigins je sa klupe dodao 15 poena, Džejlen Vilijams 10. Aleksej Pokuševski bio je starter u gostujućoj ekipi, na parketu je proveo 20 minuta i 40 sekundi i za to vreme ubeležio pet poena, šest skokova, dve asistencije, uz po jednu blokadu i ukradenu loptu. 

BONUS GALERIJA

Pogledajte kako izgleda Polina Grecki, ćerka hokejaške legende Vejna Greckog

 

Vremenska prognoza
Clear sky
6 Beograd