Petak 23. feb 2024.
Jan Veseli, Duško Vujošević, Željko Obradović

VUJOŠEVIĆ ILI OBRADOVIĆ? Veseli OTKRIO sa kojim bi od njih dvojice sada radije sarađivao

Foto: MN Press
Govorio je i povratku u Partizan.

Češki košarkaš Jan Vesli je kroz karijeru skoro konstatno sarađivao samo sa srpskim trenerima. On sada nastupa za Barselonu, ali navijačima u Srbiji je ostao upamćen po igrama u Partizanu. U petak katalonski gigant u okviru Evrolige dočekuje Crvenu zvezdu, a on je za Sportal pričao o radu sa stručnjacima iz Srbije.

Partizan čeka Fenerbahče, evo gde možete da gledate prenos meča iz “Arene”KK Partizan

Partizan čeka Fenerbahče, evo gde možete da gledate prenos meča iz “Arene”

LESOR DOBRO PAMTI SVE: Niko u mene nije verovao kao Željko i Grobari (VIDEO)Matijas Lesor, Željko Obradović, KK Partizan

LESOR DOBRO PAMTI SVE: Niko u mene nije verovao kao Željko i Grobari (VIDEO)

KER NEMA DILEMU: Jokić i Kari su dva najbolja košarkaša u istorijiNikola Jokić i Stef Kari

KER NEMA DILEMU: Jokić i Kari su dva najbolja košarkaša u istoriji

- Do prošle godine sam imao sve srpske trenere, i kad sam bio u Sloveniji bio je srpski trener, balkanski, posle Vujošević, onda Igor Kokoškov i Sale Đorđević, do prošle godine. Sa Šarasom je prvi put da nisam pričao srpski sa trenerom, tako da je to bilo malo čudno. Ne verujem da je na moju karijeru uticao samo Dule ili samo Željko,i bez jednog i bez drugog mislim da ne bih bio gde sam sad. U tim trenucima kad sam radio sa njima vrlo su mi značili. Sa 18 do 21 godinu sam radio sa Duletom, u tim godinama jedna od najboljih stvari koja može da se desi mladom igraču, to je bilo stvarno super. Sa Željkom sam šest godina bio u Feneru i to je posebna priča - rekao je Jan Veseli za Sportal.

Dok je bio u Fenerbahčeu govorlio se da je sa Obradovićem imao turbulentan odnos, da je bilo svađa.

- Sa Željkom sam se dosta puta svađao, na dobar ili na loš način. Naravno, nije to bilo stalno, to su bili trenuci kada smo tačno znali, ja sam znao kako mogu da prepoznam situacija da mogu da vratim i da je to što ja vraćam, što se raspravljam sa Željkom, da mislim da je to dobro za ekipu, ali je u tom trenutku on to isto prepoznavao. Šest godina je dug period da se nađe i stekne takav odnos.

Dobio je i pitanje koga bi izabrao sada da radi sa njim Vujošević ili Obradović?

- U ovim godinama bih pre radio sa Željkom, jer je on za gotove igrače bolji trener nego Dule. Dule je majstor za rad sa mladim igračima. On nije samo trener, on je i psiholog. Mislim da bih mogao sa njim da radim kao pomoćni trener, ne kao igrač, ali kad biram kao igrač, biram Željka. To su dve različite dimenzije za tog igrača, mlad i star igrač.

Da li bi se ti vratio u Partizan?

- Ta mogućnost postoji, što da ne. Sad je i relacije jer igraju Evroligu, ali ne razmišljam dublje o tome. Bilo bi fenomenalno, otišao sam pre 12 godina, bilo bi zanimljivo, ali ne znam, videćemo. 

Vremenska prognoza
Clear sky
18 Beograd