Skip to main content
Jure Zdovc

ZDOVC SE POKAJAO: Možda nisam trebao da prisustvujem Dudinoj sahrani

Foto: MN Press
Duguje mu veliku zahvalnost.

Jure Zdovc bio je jedan od velikana koji su prisustvovali sahrani Dušana Dude Ivkovića.Ivković je trenirao Zdovca u reprezentaciji SRFJ koja je osvojila zlata na Svetskom prvenstvu 1990. i Evropskim prvenstvima 1989. i 1991, kao i srebro na Olimpijskim igrama u Seulu 1988.

HIT GODINE: Sve oči su uprte u jednog Nišliju – osvajača GRAND DŽEKPOTA!

HIT GODINE: Sve oči su uprte u jednog Nišliju – osvajača GRAND DŽEKPOTA!

PROMENA U POSLEDNJI ČAS: Novo ime na spisku Partizana za ABA ligu

PROMENA U POSLEDNJI ČAS: Novo ime na spisku Partizana za ABA ligu

JOKIĆ POSTAJE OTAC: Trener Denvera otkrio kog je pola beba

JOKIĆ POSTAJE OTAC: Trener Denvera otkrio kog je pola beba

Jedno od najtežih sećanja koje Zdovc pamti povezano je sa Ivkovićem, a sve se desilo na Evropskom prvenstvu u Rimu. Bilo je to pred raspad SFRJ, a od Zdovca je traženo da napusti tim, zbog čega je zakucao na Ivkovićeva vrata u hotelu.

Sahrana Dušana Ivkovića
Sahrana Dušana Ivkovića
Foto: MN Press

bog svega toga Zdovc kaže da možda nije trebalo da prisustvuje sahrani. Ali i da mu je čast i zadovoljstvo što je bio i video stare prijatelje.

- Sve se dogodilo brzo. Niko nije znao da dolazim na sahranu osim Žarka (Paspalja). Kada sam stigao na groblje sa suprugom, video sam Željka, Vlada i Danilovića, prišao sam im i seo sa njima. Obradović se iznenadio kada me je video da sam došao. Posle nam je neko prišao i rekao da bi bilo lako da mi odnesemo Dudu u njegovu poslednju kuću. Dino se takođe pojavio u poslednjem minutu. Nisam znao u tom momentu da postoji simbolični momenat u celoj priči. Reći ću vam nešto, rekao sam to i supruzi. Možda nije trebalo da budem tamo jer sam napustio reprezentaciju Jugoslavije. U svakom slučaju, bila je čast biti tamo, sa mojim starim prijateljima. Bio je to poslednje zbogom treneru - rekao je Zdovc za grčku Gazetu.

Zdovc je veoma zahvalan Ivkoviću na svemu.

- On je definitivno promenio sve za mene. Promenio mi je život. Njemu mnogo dugujem. Promenio mi je život i na tome ću mu zauvek biti zahvalan. Nadam se i da sam ja njemu nešto pružio - rekao je Zdovc, pa nastavio:

Real je odlično počeo sezonu, a večeras (21.00) kod kuće ima ozbiljan ispit, pošto mu dolazi Viljareal koji u pet kola nema poraz (četiri remija i pobeda). Kvota na keca je 1,50, dok je iks 4,50, a 3+1,60. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Real - Viljareal.

- Dugujem mu mnogo. Ne znam šta bi se dogodilo da nisam tada zaigrao za reprezentaciju. Ne mogu da zamislim kako bi mi se razvila karijera da nisam igrao za Jugoslaviju. Posebno u tim godinama kada je bilo teško igrati van zemlje, kada je svaki tim mogao da računa na dvojicu stranaca i mahom su se svi odlučivali na Amerikance.

Vremenska prognoza
Clear sky
4 Beograd