Skip to main content
Kristina Cimanovskaja

SKANDAL U TOKIJU: Atletičarku teraju sa Igara, ona zatražila azil

Foto: Reuters
Nevakidašnja priča iz prestonice Japana.

Beloruska atletičaka Kristina Cimanovskaja (24) javno je kritikovala beloruski olimpijski odbor, zatim je odbila da se vrati u domovinu, a nakon što su prisilno želeli da je ukrcaju na avion. Nakon pomenute situacije ona je zatražila pomoć japanske policije.

Pojačanje u Subotici - Mozzart postao sponzor Spartaka

Pojačanje u Subotici - Mozzart postao sponzor Spartaka

KREĆU KAJAKAŠI I RVAČI: Raspored srpskih sportista za 2. avgust

KREĆU KAJAKAŠI I RVAČI: Raspored srpskih sportista za 2. avgust

NEVEROVATAN SKOK: Pao SVETSKI rekord posle 26 godina

NEVEROVATAN SKOK: Pao SVETSKI rekord posle 26 godina

Lil je iznenađujuće uzeo titulu ispred PSŽ-a prošle sezone, pa Sveci večeras (20.00) u Superkupu Francuske imaju veliki motiv da se osvete - kvota na trijumf PSŽ-a je 1,95, na Lil 4,00, a na iks 3,45. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Lil - PSŽ.

- Molim Međunarodni olimpijski odbor (MOO) za pomoć. Na mene se čini pritisak i silom me žele vratiti u Belorusiju, iako nisam pristala na to. Molim MOK da interveniše - objavila je video beloruska atletičarka.

Drama se odvila na tokijskom aerodromu Haneda, a sve što se događalo, Cimanovskaja podelila je s Rojtersom putem aplikacije Telegram, koja ima najbolji sastav enkripcije pa se tako osigurala da niko ne može presresti njihovu komunikaciju.

- Treneri su mi u nedelju (31. jul) ušli u sobu i rekli da počnem da se pakujem. Sve jer sam javno prigovorila o odluci da me uvrste u štafetu 4x400. Nisam se pripremala za to i nisam mogla da trčim, ali samo zato što u Tokio zbog nedovoljnog broja testova na doping nisu doputovale sve atletičarke - objasnila je Beloruskinja, koja je trebala 2. avgusta nastupati u kvalifikacijama trke na 200 metara.

Novinar Tadeuš Gizan, takođe iz Belorusije, navodi da Cimanovskaja traži azil u Austriji. Koliko je situacija bila ozbiljna najbolje pokazuje činjenica da su Beloruskinju do aerodroma pratila dva policajca.

BONUS GALERIJA

Pogledajte kako izgleda Livijana Rafaela, izabranica Filipa Falka

Vremenska prognoza
Umerena kiša
8 Beograd