Skip to main content
Maraton

BEOGRADSKA PORODIČNA TRKA U ORGANIZACIJI ATLETSKOG SAVEZA SRBIJE: “ZAJEDNO AKTIVNI" (FOTO)

Foto: Promo
Dužina staze je tri kilometra.

U okviru organizacije 1. Serbia marathona, početkom proleća, u nedelju 31. marta 2019. godine na Dorćolu u BRC Runners Hub, Atletski savez Srbije organizuje besplatnu trku za sve porodice u Beogradu.

Dužina staze je tri kilometra i svi učesnici mogu da je pretrče ili prehodaju. Nagrada za porodicu koja prva zajedno prođe kroz cilj jeste besplatna startnina za Serbia marathon u novembru 2019. godine. Pored najbrže, biće nagrađene i najbrojnija, kao i najoriginalnija porodica sa najlepšim dresovima ili navijačima.

VELIKA ČAST: Ivica Dačić vaterpolistima uručio diplomatske pasoše (FOTO)

IGRAO NA SP ZA RUKOMETAŠE: Sada je promenio pol i IGRAĆE i NA ŽENSKOM planetarnom šampionatu (VIDEO)

Porodična trka u Beogradu predstavlja festival aktivnih porodica koje slave život kroz kvalitetno provođenje zajedničkog vremena. Učestvovanje na ovoj trci je BESPLATNO za prvih 300 prijavljenih porodica. Nakon trke, program se nastavlja uz muziku i mini Sajam aktivnih porodica koje čine “Zona zdravlja”, “Zona sreće” i “Zona snage”.

Maraton
Foto: Promo

Da je u pitanju dugoročni projekat Atletskog saveza Srbije, rekao nam je i generalni menadžer Serbia marathona, Veroljub Zmijanac: “Imamo jednu hrabru ideju, a to je da do 2030. godine u svakoj porodici u Srbiji imamo barem jednog člana te porodice koji trči. Taj član je naš agent zdravog života i to može biti bilo tata koji igra fudbal sa drugarima, mama triatlonka ili dete koje je u sistemu takmičarskog sporta. Na taj način imaćemo Srbiju u kojoj ne trči 7.000, nego 70.000 ljudi i nas 700.000 koji se redovno bavimo fizičkom aktivnošću. To je naš cilj: 10% Srbije koja se redovno bavi sportom.”

ASS neće ograničavati niti proveravati ko čini porodicu. Na trci je dozvoljeno učestvovanje svima koji žele da budu u pokretu zajedno sa svojim najbližima. Osobe u invalidskim kolicima, mame i tate sa bebama, vlasnici pasa sa svojim ljubimcima mogu završiti trku na 3km i zajedno provesti kvalitetno vreme.

Možete se prijaviti na sajtu http://serbiamarathon.com/porodicna-trka/

Sve najnovije sportske vesti možete da pročitate OVDE.

 

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Fog
17 Beograd