Skip to main content
Uroš Bregar

BREGAR PRED SVETSKO PRVENSTVO: Ne idemo sa belom zastavom

Foto: MN Press
Prvi meč protiv Poljske trećeg decembra.

Rukometašice Srbije u sredu, prvog decembra putuju u Španiju na Svetsko prvenstvo. Tim povodom, medijima se obratio selektor Uroš Bregar. 

ANA I JELENA SAGLASNE: Dajemo svoj MAKSIMUM

ANA I JELENA SAGLASNE: Dajemo svoj MAKSIMUM

NEOČEKIVANA POSETA: Ministar Udovičić iznenadio rukometašice pred odlazak na Svetsko prvenstvo

NEOČEKIVANA POSETA: Ministar Udovičić iznenadio rukometašice pred odlazak na Svetsko prvenstvo

HAOS U VRBASU: Opšta tuča na rukometnom meču (VIDEO)

HAOS U VRBASU: Opšta tuča na rukometnom meču (VIDEO)

- Ovo je četvrto okupljanje od kad sam preuzeo reprezentaciju. U tom periodu smo u velikoj meri promenili reprezentaciju, podmladili sekciju. Iza nas je deset treninga na pripremama i dve utakmce sa Severnom Makedonijom. U prvom susretu smo prvo poluvreme odlično odigrali, dok smo u drugom malo pali, bilo je dosta rotacija. Drugi meč je bio kontrolni, da vidim u kakvoj su igračkoj formi i ostale devojke i dobio sam odgovore na neke nedoumice - rekao je selektor Bregar.

Sa javnošću je podelio zdravstveni bilten selekcije.

- Još uvek ne znam kakav je status Kristine Liščević i Jovane Kovačević, tako da još uvek ne mogu da objavim konačan spisak putnika za Španiju, ali verujem da ću nakon svih rezultata najkasnije sutra ujutru imati jasnu sliku - dodao je on.

- Moram da pohvalim sve devojke koje su bile na okupu tokom ovih priprema, sve su bile vrlo profesionalne i radile su na visokom nivou. Znam da je bilo teško jer smo radili neke stvari koje su nove za njih, ali vrlo sam zadovoljan i moram još jednom da ih pohvalim na onome što su pružile - dodao je Bregar. 

Selektor je otkrio svoje ciljeve na predstojećem prvenstvu. 

- Cilj je da na svakoj utakmici pobedimo, to je uvek cilj i ne idemo sa belom zastavom, a ono što treba da uradimo je da odigramo najmanje šest utakmica. Reprezentacija Poljske igra na visokom nivou, sve iskusnije igračice su se ponovo vratile u reprezentaciju.

- Analizirali smo njihove utakmice sa turnira u Španiji i videli smo da su baš ozbiljna selekcija. Gledali smo utakmicu između Kameruna i Angole i imamo neke dodatne informacije o njima. I nakon toga sledi utakmica sa Rusijom, koja je sad na turniru pobedila Norvešku, znamo da je Rusija olimpijski vicešampion i da je grupa jaka. Dobro smo odradili pripreme u Srbiji, čekaju nas dva treninga u Španiji i nadam se da ćemo biti spremni za početak Svetskog prvenstva - zaključio je selektor Srbije.

Srbija će se takmičiti u Grupi B u kojoj su još i Poljska, Kamerun i Rusija. U grupnoj fazi Srbija će prvo igrati sa Poljskom (3. decembar), zatim sledi meč sa Kamerunom (5. decemar) i na kraju duel sa Rusijom (7. decembar).

Na šampionatu sveta učestvovaće i Crna Gora, Slovenija i Hrvatska.

Crna Gora i Slovenija raspoređene su u Grupu A u kojoj su još i Francuska i Angola. Za Crnu Goru i Sloveniju šampionat će početi upravo međusobnim duelom 3. decembra.

Hrvatska je žrebom smeštena u Grupu G sa Brazilom, Japanom i Paragvajem, a prvi meč igra 2. decembra protiv Brazila.

Titulu brani reprezentacija Holandije.

Najnovije vesti iz sveta sporta pročitajte OVDE.

BONUS GALERIJA

Pogledajte kako izgleda Larsa Pipen, bivša supruga Skotija Pipena.

Vremenska prognoza
Slaba kiša
9 Beograd