Skip to main content
Srbija

DRUGI PORAZ: Srbija povela, ali Japan ipak preokrenuo

Foto: FIVB
Bez snage u Orlovima.

Srbija imala snage za jedan set, Japanci potom preokrenuli i naneli orlovima drugi poraz u ovogodišnjoj Ligi nacija.

UZBUDLJIVO VEČE: Prošlogodišnji pobednik ispao iz takmičenja, a legendarni borac objavio kraj karijere

UZBUDLJIVO VEČE: Prošlogodišnji pobednik ispao iz takmičenja, a legendarni borac objavio kraj karijere

VRATIO SE MILOŠ ĆUK

VRATIO SE MILOŠ ĆUK

ODRŽAN ŽREB: Futsaleri Srbije saznali rivale u kvalifikacijama za SP!

ODRŽAN ŽREB: Futsaleri Srbije saznali rivale u kvalifikacijama za SP!

Srbija je doživela drugi poraz na turniru prvog vikenda Lige nacija, bolja od izabranika Igora Kolakovića bila je selekcija domaćina Japana – 3:1 (22:25, 25:21, 25:23, 25:20).

Dobila je Srbija igru nerava u prvom setu. Poveo je Japan sa 10:7, ali se izabranici Igora Kolakovića nisu predavali. Nedugo potom uspeli su da preokrenu (16:15), a potom se uglavnom igralo poen za poen.

Sve dok Luburić nije prošao kontru i doneo Srbiji dva poena viška (23:21). Stgila je gostujuća selekcija potom i do prve set lopte, koju je blokom za vođstvo svog tima iskoristio Nedeljković – 25:22.

Povela je Srbija sa 4:0 u drugom setu, ali je domaćin brzo prekrenuo, pa su Japanci nešto kasnije imali četiri poena viška (14:10). Uspela je Srbija na trenutak da zapreti, posle dobrih servisa Perića prišla je na dva poena zaostatka, ali je tada Blan zatražio tajm-aut (20:18).

Načinila je odmah posle toga Srbija servis grešku, zatim je Mijaura odservirao as (greška Katića na prijemu), a nedugo potom set loptu za izjednačenje iskoristio je odlični Nišida – 25:21.

Vrlo zanimljiv bio je i treći period, u kojem je Japan uglavnom imao prednost, vodio je sa 8:5, potom posle asa Nišide i sa 12:9. U završnici Srbija je najpre prišla na poen zaostatka kontrom Luburića (19:18), a posle greške Takahašija uspela i da izjednači (20:20).

Igrao se potom poen za poen, sve do 23:23, a Japanci su došli do prve set lopte. I nju je odmah iskoristio Nišikava (25:23). Imala je Srbija prednost u četvrtom setu, ali samo do 14:13.

Tada su Japanci vezali tri poena (16:14), a potom su dodatno podigli nivo igre, ne samo u odbrani koja je bila fantastična, već i u napadu, pa su stekli velikih pet poena viška (20:15). Bio je to kraj otpora srpske selekcije.

U gostujućem timu najbolji su bili Perić sa 22, Luburić sa 17, Kujundžić sa deset i Krsmanović sa sedam poena, na drugoj strani istakli su se Nišida sa 24, Išikava sa 17 i Takahaši sa 15 poena.

 

BONUS GALERIJA: Pogledajte kako izgleda Natalija Borges, devojka Ezekijela Lavecija.

 

 

Vremenska prognoza
Clear sky
14 Beograd