Četvrtak 22. feb 2024.
Izrael Adesanja

TRAGOM DŽONA DŽONSA: Izrael vozio pijan pre meča sa Striklandom - priznao je krivicu

Foto: Profimedia
Izvinio se.

Donedavni UFC-ov šampion srednje kategorije, Izrael Adesanja, proteklih nekoliko nedelja prolazi kroz vrlo loš period svog života. "Izi" je 10. septembra deklasiran od strane Šona Striklanda na UFC 294 priredbi održanoj u Sidneju, a sada je upao i u probleme sa zakonom.

Srpski tekvondisti osvojili tri zlatne medalje na Galeb Trofeju Beograda

Srpski tekvondisti osvojili tri zlatne medalje na Galeb Trofeju Beograda

BRAVO MATE: Nemeš UZEO odličje i osvojio normu za OI

BRAVO MATE: Nemeš UZEO odličje i osvojio normu za OI

OSTAVILA JE U KRVI: Marina uništila protivnicu i DOBILA BONUS, ali ona nije jedina (VIDEO)

OSTAVILA JE U KRVI: Marina uništila protivnicu i DOBILA BONUS, ali ona nije jedina (VIDEO)

Naime, "The New Zealand Herald" objavio je kako je Izrael Adesanja priznao krivicu za vožnju pod uticajem alkohola. Priznanjem krivice, Adesanji preostaje da čeka kaznu, ali izricanje kazne uslediće tek 10. januara 2024. godine.

- Želim da se izvinim zajednici, svojoj porodici i mom timu zbog odluke da sednem za volan nakon što sam pio alkohol tokom večere. Zaustavljen sam, testirali su mi količinu alkohola u krvi, a rezultat kaže da sam bio na 0,87 promila alkohola u krvi. Razočaran sam svojom odlukom da sednem za volan pod uticajem alkohola. To je bilo pogrešno i želim da ljudi koji me prate ne misle kako je ovo prihvatljivo ponašanje - izjavio je Adesanja u svom saopštenju.

Zanimljiva informacija jeste datum Adesanjinog prekršaja. Naime, "Izi" je 19. avgusta vozio pod uticajem alkohola, otprilike tri nedelje uoči borbe protiv Striklanda. Čini se da je Adesanja zaista potcenio Striklanda i dopustio sebi opuštanje u jeku trening kampa.

Što se samog zakona i kazne tiče, zakoni na Novom Zelandu nalažu da je maksimalna dopuštena granica 0,5 promila alkohola u krvi. Adesanja je prekoračio dozvoljeni limit, a preti mu tri meseca zatvora ili puno izglednija novčana kazna u iznosu od 2.680 američkih dolara.

Pratioci na društvenim mrežama našalili su se kako je Izrael Adesanja krenuo stopama Džona Džonsa, jer Džons je poznat kao borac koji se redovno borio i sa zakonom, posebno s vožnjom pod uticajem raznoraznih opijata. Nedavno smo imali priliku da vidimo kako su se upoznali Adesanja i Džons, a nakratko su se i družili.

Možda je Adesanja jednostavno upao u loše društvo i pokupio njihove navike.

Vremenska prognoza
Clear sky
12 Beograd