Subota 24. feb 2024.
Plivanje

Katarina Milutinović u polufinalu trka na 100 m slobodnim stilom i 50 m leđno

Foto: Profimedia
POlufinalna trka je na programu od 17.30.

Srpska plivačica Katarina Milutinović plasirala se danas u polufinala trka na 100 metara slobodnim stilom i 50 metara leđno na Evropskom prvenstvu u malim bazenima u rumunskom Otopeniju. Mlada plivačica je zauzela 16. mesto u kvalifikacionoj trci na 100 metara slobodnim stilom, pošto je ostvarila rezultat od 54,05 sekundi.

NIŠTA OD ČETVRTFINALA KUPA IZAZIVAČA: Odbojkašice Uba poražene i u revanšuŽOK Ub

NIŠTA OD ČETVRTFINALA KUPA IZAZIVAČA: Odbojkašice Uba poražene i u revanšu

Strikland uporedio MMA i američki fudbal: "Poenta priče je da samo idioti žele da budu borci"Šon Strikland, Šon Striklend

Strikland uporedio MMA i američki fudbal: "Poenta priče je da samo idioti žele da budu borci"

SRPEMAJU SE ZA NOVE IZAZOVE: Srpski rvači pripreme sprovode u Olimpijskom sportskom centru Rvačka reprezentacija Srbije

SRPEMAJU SE ZA NOVE IZAZOVE: Srpski rvači pripreme sprovode u Olimpijskom sportskom centru

Najbolje u kvalifikacijama bile su britanske plivačice Ana Hopkin sa vremenom 51,79 sekundi i Freja Anderson sa vremenom 52,60 sekundi. Srpska plivačica Nina Stanisavljević nije uspela da se plasira u polufinale, pošto je zauzela 32. mesto u pomenutoj trci sa rezultatom 55,36 sekundi. Polufinalne trke na programu su danas od 17:30 časova.

U kvalifikacionoj trci na 50 metara leđno Katarina Milutinović zauzela je 14. mesto, sa vremenom 27,63 sekundi i tako obezbedila mesto u polufinalu. U istoj disciplini Nina Stanisavljević je zauzela 23. mesto sa vremenom 28,16 sekundi, što nije bilo dovoljno za plasman u polufinale. Na 100 metara leđno uspeha nije imao ni srpski plivač Nikola Aćin, pošto je do cilja stigao za 52,46 sekundi, što je bilo dovoljno za 21. mesto.

 

Vremenska prognoza
Clear sky
15 Beograd