Sreda 06. dec 2023.
Ivana Vuleta, Ivana Španović

”NE ZNAM DA LI SAM U ŽIVOTU TOLIKO PLAKALA”: Emotivna izjava Ivane nakon osvojenog zlata!

Foto: MN Press
Kraljica planete...

Srpska atletičarka Ivana Vuleta iznela je utiske posle osvajanja zlatne medalje na Svetskom prvenstvu u atletici, gde je konačno došla do medalje i to koje – zlatne! Ivana je svetska šampionka i povodom toga imala je šta da kaže.

RADUJ SE SRBIJO: Ivana Vuleta je PRVAKINJA SVETA!

RADUJ SE SRBIJO: Ivana Vuleta je PRVAKINJA SVETA!

SP U ATLETICI: Stević nije prošao kvalifikacije

SP U ATLETICI: Stević nije prošao kvalifikacije

VN AUSTRIJE: Banjaja prvi kroz cilj

VN AUSTRIJE: Banjaja prvi kroz cilj

Bila je u suzama Ivana Vuleta kada je skočila 7,14 metara i oborila svoj lični i državni rekord. 

Tada je bilo jasno da će osvojiti zlatnu medalju i popeti se na krov sveta. 

Posle osvajanja zlatne medalje, iznela je utiske: 

- Jaoj, ne znam šta bih rekla. Meni se sve ovo čini kao velika šala. Toliko dugo čekam na ovo da je to strašno, od 2013. godine i prve medalje. Bilo je toliko uspeha, pokušaja, neuspeha i ovakvih i onakvih. Da uspem da konačno osvojim tu zlatnu medalju i skočim novi lični rekord, to je najlepši dosanjani san. Ne znam da li sam u životu toliko plakala, van sebe sam i ponosna. Ovo je potvrda da iskustvo ustvari jeste moj najveći saveznik. Nisam imala sumnju da li sam spremna za to. Samo sam čekala da se sve poklopi jedno sa drugim. Atmosfera je bila kao da sam skakala kod kuće. Imala sam podršku od devojaka sa kojima sam skakala.

Najlepše momente podelila je sa najbližima. 

- Ne znam, ovo su stvarno neki trenuci za koje se živi. Kada proživljavaš nešto najlepše, da su tu tvoji voljeni ljudi, da sa njima možeš da podeliš to je prelepo. Svako ko je to prošao zna koliko je to apsolutno bez cene.

Svaka medalja je zaslužena. 

- To su neke stvari koje su bile van mog domena. Tu nisam mogla da uradim ništa. Jasno je bilo da jesam spremna. Nikada se nije desilo da slučajno osvojim medalju. Nekada sam vredela za zlato, nekada za drugu medalju. Konačno sam je dočekala, mogla sam i da je ne dočekam.

A, sada Olimpijske igre. 

- Neopisiv! Stvarno, ovo je kao droga. Što si više u ovome, više si navučen. Toliko sam sreća, ne samo što je medalja. Ali kada osećaš da je postojala rezerva koju si mogao da ispuniš... Jedva čekam da vidim sve drage ljude i da ovo proslavim.

 

 

Vremenska prognoza
Clear sky
2 Beograd