Skip to main content
KK Partizan

BURNA SEDNICA SKUPŠTINE: Ostoja Mijailović podneo ostavku, pa ponovo izabran za predsednika

Foto: MN Press
Drama u Humskoj.

Na stadionu u Humskoj održana je vanredna sednica Skupštine Jugoslovenskog sportskog društva Partizan koje bila više nego burna. Sednica je održana na inicijativu devet klubova (atletski, košarkaški, odbojkaški, teniski, rvački, gimnastički, vaterpolo, ragbi i veslački) a prisutni delegati su nosili 63 od ukupno 93 glasa. 

Sednica je počela u 17 časova, a tokom nje su se na dnevnom redu našle rasprave o aktuelnoj situaciji u klubovima članicama JSD Partizan, sudskim sporovima i načinu finansiranja Društva. 

Sa željom da spreči dalji razdor unutar klubova članica JSD Partizan, predsednik Društva, Ostoja Mijailović je na Skupštini podneo ostavku koju je prihvatila većina prisutnih delegata. Istovremeno, dužnosti generalnog sekretara je razrešen Željko Tanasković

KAD ŽELJKO ČASTI: Evo gde su otišli igrači Partizana posle pobede protiv Efesa

KAD ŽELJKO ČASTI: Evo gde su otišli igrači Partizana posle pobede protiv Efesa

DAN POSLE PODVIGA U ISTANBULU: Evo gde je otišao Jam Madar, sigurno se RAZOČARAO (FOTO)

DAN POSLE PODVIGA U ISTANBULU: Evo gde je otišao Jam Madar, sigurno se RAZOČARAO (FOTO)

POJAVIO SE SNIMAK: Evo šta je Petrušev uradio pre nego što ga je Lesor udario (VIDEO)

POJAVIO SE SNIMAK: Evo šta je Petrušev uradio pre nego što ga je Lesor udario (VIDEO)

Sednica je potom nastavljena, a radno predstavništvo je predložilo izmenu Dnevnog reda kako bi Skupština postala izborna i kako bi bilo izabrano novo rukovodstvo JSD Partizan. 

Od strane odbojkaškog kluba, atletskog kluba, rvačkog kluba i veslačkog kluba, za predsednika JSD Partizan je predložen Ostoja Mijailović. U tom trenutku, podrškom 62 od ukupno 93 glasa u Skupštini, Mijailović je ponovo izabran za predsednika JSD Partizan.

Istovremeno, Mijailović je predložio novi Upravni odbor koji je Skupština potom izabrala. Zamenik predsednika UO postao je Đorđe Višacki, za potpredsednike Skupštine izabrani su Rasim Ljajić, Andrea Arsović, Jovan Lazarević i Milan Pavlović. 

Novi UO JSD Partizan čine još: Željko Obradović, Marko Nikolić, Predrag Micić, Nedeljko Stajić, Aleksandar Stanković, Rajko Baltić, Ljubomir Grujić, Marko Lekić, Aleksandar Jakovljević, Dragan Milenković, Jovan Obradović i Ilija Dražić. 

Na mesto generalnog sekretara ponovo je postavljen Željko Tanasković. 

- Podneo sam ostavku iz razloga razjedinjenosti unutar Društva i sa ciljem da proverimo volju većine klubova. Zahvaljujem se na podršci klubovima koji su stali iza mene. Ovaj izbor sam prihvatio isključivo jer sam dobio podršku dve trećine glasova, odnosno 62 od 93 glasa. Ponosan sam na to što sam dobio veću podršku od one koju sam dobio pre šest meseci. Zahvaljujem se na poverenju i jedino što mogu da poručim jeste da nastavljamo da se borimo za naš Partizan - istakao je predsednik JSD Partizan Ostoja Mijailović.

BONUS GALERIJA:Pogledajte kako izgleda Olga Kalenčug, novinarka ukrajinoskog Šahtjora

 

 

 

Vremenska prognoza
Clear sky
20 Beograd