Četvrtak 07. dec 2023.
Dejan Savić

TRAŽI SE NASLEDNIK: Evo ko će zameniti Dejana Savića na kormilu Delfina

Foto: MN Press
Iznenadna ostavka.

Kao grom iz verdra odjeknula je vest da je Dejan Savić posle desest godina podneo ostavaku na mesto selektora vaterpolo reprezentacije Srbije. Savić je posle jedne decenije napustio mesto selektora sa koga je predvodio Srbiju do tri titule šampiona Evrope, jedne titule prvaka sveta i dve titule olimpijskog šampiona.

ŠOK: Dejan Savić podneo OSTAVKU!

ŠOK: Dejan Savić podneo OSTAVKU!

Novi Beograd pobednik prvog memorijala

Novi Beograd pobednik prvog memorijala

PROMENA NA ŠTETU SRBIJE: FIVB doneo PRAVILO koje je sve šokirao

PROMENA NA ŠTETU SRBIJE: FIVB doneo PRAVILO koje je sve šokirao

Na čelnicima Vaterpolo saveza Srbije da donesu važnu odluku i pronađu naslednika Savića. A kada su u pitanju konkretna imena, u medijima se spekuliše o petorici kandidata.

U prvom planu su legende našeg vaterpola Vladimir Vujasinović, Igor Milanović, najtrofejniji igrač u istoriji Živko Gocić, te bivši selektor Dejan Udovičić,  kao i strateg Radničkog iz Kragujevca Uroš Stevanović.

Vladimir Vujasinović
Vladimir Vujasinović
Foto: MN Press

Vujasinović je bio pomoćnik Saviću tokom OI u Tokiju, vodio je Novi Beograd, a sada je u grčkom Vuljagmeniju.

Milanović je svojevremeno bio najbolji vaterpolista sveta, bio je prvak Evrope sa Partizanom i Pro Rekom, a vodio je još Crvenu zvezdu i Novi Beograd, a sada je u Olimpijakosu. Iako je dugo u trenerskim vodama i često je vodio najbolji klubove Evrope, nikad nije bio na selektorskoj funkciji.

Igor Milanović
Foto: MN Press

Gocic je posle Tokija završio trenersku karijeru i preuzeo mađarski Solnog s kojim je postao šampion, a Stevanović beleži sjajne rezultate sa kragujevačkim Radničkom i mlađim selekcijama.

Najmanje realna opcija je Udovičić koji je od 2013. selektor SAD sa kojim ima ugovor do kraja Olimpijskih igara u Parizu 2024.

BONUS VIDEO: Pogledajte umeće sa loptom Ivane Ignjantović, bivše devojke Zvezdinog golmana Zorana Popovića

 

 

Vremenska prognoza
Pretežno oblačno
3 Beograd