Skip to main content
Živko Gocić

DONEO SAM ODLUKU U INTERESU TIMA: Živko Gocić progovorio o odstranjenju kapitena Mandića

Foto: MN Press
Imaće sve uslove za trening.

Odluka koju sam doneo je isključivo u interesu ekipe i kluba. Nije bilo nikakvog sukoba ili bilo kakve nediscipline“, rekao je trener vaterpolista Novog Beograda Živko Gocić povodom odstranjivanja iz tima kapitena Dušana Mandića.

CEH JE PLATIO KAPITEN: Dušan Mandić izbačen iz ekipe Novog Beograda

CEH JE PLATIO KAPITEN: Dušan Mandić izbačen iz ekipe Novog Beograda

"TO JE ODLUKA GOCIĆA I KLUB STOJI IZA TOGA": Oglasio se Soro o suspenziji Mandića!

"TO JE ODLUKA GOCIĆA I KLUB STOJI IZA TOGA": Oglasio se Soro o suspenziji Mandića!

Grobari ne vole Anu Panter (40): Stroga je, a evo kako izgleda NA PLAŽI (FOTO)

Grobari ne vole Anu Panter (40): Stroga je, a evo kako izgleda NA PLAŽI (FOTO)

Strateg Novobeograđana je na konferenciji za medije na bazenu Sportskog centra "11. april" poručio da sve to nema nikakve veze sa upiranjem prsta i svaljivanjem krivice na jednog čoveka, već je jednostavno odluka za koju smatra da je ispravna, jer predstavlja stručnu procenu i anilazu trenutnog stanja, forme i doprinosa za ekipu.

Dušan Mandić
Dušan Mandić
Foto: MN Press

- Mandić neće biti u konkurenciji za tim. Trenutno je tako, a do kada, to ćemo još videti“, istakao je Gocić.  - Kada ste trener od vas se očekuje da donosite odluke. Nekada te odluke mogu da budu jako teške, a koliko je ova odluka bila teška za mene vi verovatno ne možete ni da pretpostavite - istakao je Gocić i dodao. - Sa Mandom sam igrao dugo u reprezentaciji, osvojili smo mnogo trofeja zajedno, međutim, mi moramo da se okrenemo onom što nam predstoji. U igri su još dva trofeja i zato je neophodno da se vratimo radu, da budemo maksimalno fokusirani i da svoj posao radimo na pravi način.

Šef stručnog štaba Novog Beograda je istakao da će Mandić u klubu imati sve uslove za trening, a da će odluku o novom kapitenu tima doneti do utakmice sa Partizanom u Superligi Srbije, koja je na programu u subotu od 20 časova.

Posle odluke da u cilju zaštite zdravlja Nikole Jakšića i njegove karijere u budućnosti ne dozvoli trofejnom reprezentativcu da igra za nacionalni tim u kvalifikacijama za Svetski kup, već se maksimalno posveti treningu, preko potrebnoj fizičkoj pripremi i potpunom oporavku, Novi Beograd je bio na udaru Vaterpolo saveza. Ono što je Gocića kao najtofejinjeg kapitena jedne generacije ne samo u vaterpolu već možda i u istoriji srpskog sporta posebno pogodilo su pojedini komentari da svojim odlukama, pa i ovom oko Mandića, šteti državnom timu.

- Ne mogu da ostanem nem na tako nešto. Sve to me pogodi, naravno. Ako neko može i da pomisli na tako nešto, ja to zaista ne mogu ni da komentarišem. Kao bivši kapiten reprezentacije, sa svim trofejima koje sam osvojio, da mogu i da pomislim nešto što bi bilo usmereno protiv nacionalnog tima i vaterpola u Srbiji, to je stvarno besmislica koja nije vredna komentara - konstatovao je Gocić.

BONUS GALERIJA

Pogledajte kako izgleda Tamara, supruga Slavka Vraneša

 

 

Vremenska prognoza
Clear sky
18 Beograd