Skip to main content
Arina Sabalenka

Beloruskinja progovorila o odnosu sa Ukrajinkama: Prolazimo kroz pakao, a pomažemo se međusobno

Foto: Profimedia
Direktno u metu.

Jedna od najboljih teniserki današnjice, BeloruskinjaArina Sabalenka, govorila je o odnosu koji vlada između ruskih i beloruskih teniserki sa koleginicama iz Ukrajine.

RUS BRANI SRBINA: Medvedev ČUVA Đokovićevo PRVO mesto na ATP listi

RUS BRANI SRBINA: Medvedev ČUVA Đokovićevo PRVO mesto na ATP listi

NEKA SE SPREMI HRVAT: Međedović bez problema do finala u Sekešfehervaru

NEKA SE SPREMI HRVAT: Međedović bez problema do finala u Sekešfehervaru

Na startu turnira u Indijan Velsu, Ukrajinka Lesija Curenko odbila je da igra sa Arinom Sabalenko jer je navodno dobila napad panike. Beloruskinja je bez borbe prošla dalje i kasnije stigla do finala.

- Mislim da WTA čini sve kako bi kontrolisali situaciju, ali jasno je da među nama postoji napetost. Ja i dalje smatram da ništa nisam uradila Ukrajinkama, a nisam ni ruskim i beloruskim teniserkama. Mi se čak i pomažemo privatno - rekla je druga teniserka sveta.

Ona smatra da je trener Ukrajinke izvršio pritisak na nju da odbije da igra.

- To je sigurno učinio njen trener. Imala sam problema sa njim prošle godine i sigurna sam da je vršio pritisak na nju.

Podsetimo, Nikita Vlasov, trener Ukrajinke Curenko je nedavno izjavio da je Sabalenka "teoretski" podržala rat u Ukrajini.

Arina Sabalenka
Arina Sabalenka
Foto: Profimedia

Ona odlučno odbacuje ove tvrdnje i poručuje da ruski i beloruski sportisti ne bi trebalo da ispaštaju zbog odluka svojih vlada.

- Neki od nas su u tišini čak i pomagali Ukrajini. Prošla sam kroz toliko loših stvari, a nažalost, nisam u mogućnosti da pričam, jer ko će da veruje Beloruskinji? Mislim, pričam o njenom treneru. Prošla sam kroz pakao, razumem to - istakla je Sabalenka.

Sabalenka će se boriti za titulu u Indijan Velsu. Ona je u subotu u polufinalu savladala Mariju Sakari sa 6:2, 6:2 i sada ima sjajnu priliku da se domogne trofeja na turniru serije 1000.

BONUS GALERIJA

Pogledajte kako izgleda srpska tensierka Natalija Kostić

Vremenska prognoza
Clear sky
18 Beograd