BRUKA NA ROLAN GAROSU: Sudija POGURAO Runea do POBEDE! Danac na "stubu srama" (VIDEO)

06.06.2023. 09:14
Piše:
Srbija Danas
Holger Rune / Izvor: Reuters
Ovo se ne dešava ni na fjučersima.

Da li sudija može da pogura nekoga u tenisu da do dođe do poebde. Očigledno da može, a pravi primer je meč Holgara Rune i Fransiska Čerundoloa u osmini finala Rolan Garosa.

IDIOTIZAM ILI PODLOST: Zverevu UGROŽAVAJU život na Rolan Garosu!

IDIOTIZAM ILI PODLOST: Zverevu UGROŽAVAJU život na Rolan Garosu!

ROLAN GAROS: Zverev i Argentinac rutinski slavili u osmini finala

ROLAN GAROS: Zverev i Argentinac rutinski slavili u osmini finala

UPLAKANA JAPANKA: Posle diskvalifikacije u dublu, emocije su je savladale posle meča u miksu (VIDEO)

UPLAKANA JAPANKA: Posle diskvalifikacije u dublu, emocije su je savladale posle meča u miksu (VIDEO)

Mladi Danac je slavio posle pet setova (7:6(3), 3:6, 6:4, 1:6, 7:6(7)), ali jedna od najkontroverzinjih odluka je viđena u trećem setu meča.

U trenutku kada je Čerundolo servirao za 2:2 u trećem setu, Rune je prekasno stigao da odbrani paralelni forhend. Pre nego što je reketom došao do lopte, ona je dva puta udarila u zemlju, a zatim je tek posle njegovog udarca prešla preko mreže. 

Argentinski teniser je bio spreman, ali mu je bilo jasno da je već osvojio bod, pa je stao. Na teren je čak krenuo da ulazi i dečak koji je skupljao lopte.

Međutim, sudija Kader Nuni doneo je krajnje kontroverznu odluku, smatrajući da loptica nije dva puta udarila o zemlju.

Francuz je potom odlučio da poen ne pripadne Čerundoli, već da ga kazni izgubljenim zbog njegovog prigovora i ponašanja.

Tada je Rune stigao do brejka, a kasnije i do tog seta pa se jasno može reći da je ova odluka direktno uticala i na sam tok meča, a neki tvrde da je to bilo presudno, ali naravno da je imala veliki uticaj.

- Ovo je krajnje kontroverzna odluka! Očigledno je da je dva puta loptica udarila u zemlju. Nije mi jasno ni zašto je on odigrao kada je bilo jasno šta se desilo - rekao je Argentinac sudiji, koji nije imao mnogo razumevanja za njega, već je ostao pri svojoj odluci.

Komentari su se nizali na ovj događaj, a mnogi smatraju da je Rune morao da pusti sledeća dva poena, jer je svakako video da je lopta pala dva puta ispred njega. A čak i da je stigao poen je svakako bio gotov. Holger je već postao veliki teniser, ali njegovi ljudski kvaliteti su ozbiljno dovedeni u pitanje.

Ono što je još gore u situaciji je to što je meč sudio Kader Nuni jedan od najboljih u tom poslu. I najbolji greše, ali Runijev gest ne da nije za pohvalu, već...

 

BONUS GALERIJA

Pogledajte kako izgleda srpska teniserka Olga Danilović

 

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.
Piše:
Srbija Danas
06.06.2023. 09:14
Pogledajte više