Skip to main content
Novak Đoković

ČUVENI ŠPANAC UPOZORAVA ALKARAZA: Nije lako pobediti Novaka u tri seta

Foto: Reuters
Preteška misija pred mladom nadom belog sporta, naš as ima mnogo iskustva.

Polufinalni duel na Rolan Garosu između Novaka Đokovića i Karlosa Alkaraza mnogi vide kao finale pre finala, te smatraju da će pobednik tog okršaja u potonjem finalu slaviti i podići trofej namenjen šampionu Otvorenog prvenstva Francuske. 

STAĆE SRBIJA: Poznat termin meča Đokovića i Alkaraza, koji svi sa nestrpljenjem očekuju

STAĆE SRBIJA: Poznat termin meča Đokovića i Alkaraza, koji svi sa nestrpljenjem očekuju

ROLAN GAROS: Poznat i poslednji polufinalista

ROLAN GAROS: Poznat i poslednji polufinalista

Karlosov zemljak, Aleks Koreča smatra da nije ni malo lako pobediti Srbina u tri seta. Teniser koji je svojevremeno dva puta bio finalista Rolan Garosa ceni da ćemo u petak gledati veliku bitku.

- Siguran sam da neće biti lako za Alkarasa, ali u Španiji svi veruju u njega. Moraće da prođe kroz patnju, jer nije lako pobediti Novaka u borbi za tri seta. Mora da bude strpljiv i čeka svoju priliku. Mora da igra svoju igru. Ne mora ništa posebno da menja. On zna da Novak ima puno iskustva u ovakvim mečevima - veli Koreča.

On dodaje da Španac mora da igra agresivno, ali da ne brza.

- Novak će pokušati da servira što bolje. Karlos mora da diktira tempo, igra agresivno, ali da ne žuri. Teško je održati nivo u dva i po, tri sata, boriti se za svaki poen. Dobro je biti kreativan, ali možda će biti potrebno da bude praktičan, da ne ide u svakom udarcu na viner, jer će Novak sigurno biti stabilan sve vreme - upozorio je Koreča svog sunarodnika.

BONUS GALERIJA: Pogledajte kako izgleda Agustina Gandolfo, devojka Lautara Martineza

Vremenska prognoza
Slaba kiša
19 Beograd