Skip to main content
Novak Đoković

Đoković rekao šta misli o Srbinu koji je promenio državljanstvo

Foto: Profimedia
I sam je bio u takvoj situaciji.

Najbolji srpski tteniser Novak Đoković trenutno se nalazi u Londonu gde ga očekuje osmina finala Vimbldona. Slobodan dan je osim za trening iskoristio i za davanje imtervjua domaćim medijima za koje je i prokomentarisao odluku mladog igrača Marka Topa da promeni državljanstvo i pređe da igra za Nemačku.

NADAL U OPASNOSTI: Korona pravi probleme Špancu!

NADAL U OPASNOSTI: Korona pravi probleme Špancu!

ĐOKOVIĆ ČEKA HOLANĐANINA: Novakov "ispisnik" Timov trener čija je majka Srpkinja

ĐOKOVIĆ ČEKA HOLANĐANINA: Novakov "ispisnik" Timov trener čija je majka Srpkinja

HOLANĐANIN PRETI: Mogu da pobedim Đokovića!

HOLANĐANIN PRETI: Mogu da pobedim Đokovića!

Napomenimo da je Topo rođen u Minhenu, ali je pre četiri godine na svoju želju počeo da igra za Srbiju.

Neko vreme je trenirao u Beogradu, dobio je specijalnu pozivnicu za Srbija open, a imao je i razgovore upravo sa Đokovićem, koji je izjavio da od Topa očekuje velike stvari.

Na kraju je Srbija, ipak, ostala bez talentovanog igrača, koji trenutno ima 18 godina i zauzima 629. poziciju na ATP rang listi.

- Razmenili smo neke poruke, trebali smo da pričamo, pitao me je za određene savete psihološke prirode. Nismo se videli i čuli dva meseca, video sam u međuvremenu da je promenio državljanstvo i jako mi je žao zbog toga - izjavio je Đoković.

Marko Topo
Marko Topo
Foto: MN Press

Novak je podsetio na situaciju koju je sam imao, kada je dobio ponudu da uzme državljanstvo Velike Britanije i zaigra za tu reprezentaciju.

- Ja to ne ohrabrujem nikoga da radi jer sam i sam bio u toj poziciji. Ali razumem da svako ima neki svoj put, rođen je u Nemačkoj, tamo je odrastao, tamo i živi. Sa te strane ima logike što je to uradio i za njega smatra da je bolje za razvoj, za trening i nekih prilika koje može imati nego naš teniser. Poštujem to, ali to nije nešto što ja podržavam. Žao mi je zato što je Marko dobar momak koji ima potencijal, kvalitet, Srbija je sigurno je izgubila jednog tenisera koji ima potencijal da postane jako uspešan, ali dobro šta je tu je - istakao je Novak za B92 i dodao:

- To je njegova odluka zato stvari moraju malo bolje da se vode na državnom nivou, da bi se takve stvari izbegle. Treba postaviti temelje sistema koji može da podrži sve naše tenisere i teniserke i da ih iznedri u velike visine.

 

Najnovije vesti o najboljem srpskom teniseru možete pronaći na ovom linku - NOVAK ĐOKOVIĆ

BONUS VIDEO: Pogledajte zavodljivi ples srpske teniserke Nine Stojanović

 

Vremenska prognoza
Clear sky
12 Beograd